קירות גבס

• פותח הנושא orlov
  • פורסם בתאריך

orlov

New member
קירות גבס

אנחנו מתעניינים בקניית בית אשר הקירות הפנימיים עשויים גבס והקירות שבנויים מבלוקים (החיצוניים) מצופים בגבס. מה היתרונות של קירות גבס? מה החסרונות? האם יהיה ניתן לתלות פלזמה/טליויזיה על הקיר? מזגן עילי? תודה

בינא

Member
בכל העולם משתמשים בקירות גבס...

גם אצלנו, בדירות הכי יקרות בארץ...אלו שעולות מליונים יש אך ורק קירות גבס. אפשר לתלות מה שרוצים על קירות גבס. יש דיבלים עד משקל מסויים מסוגים שונים לכל מטרה. במקרים של משקלים העולים על 25 ק"ג לבורג ניתן להשתמש בניצבי הפלדה (הקונסטרוקציה של הגבס), שבציפוי של קיר חיצוני יהיו מוצבים כל 40 ס"מ ובמחיצות פנימיות כל 60 ס"מ ומחיצות נושאות קרמיקה (גם אם רק בצד אחד) כל 40 ס"מ. מגלים את מיקום הניצבים עם מגנט גדול שמצמידים לקיר. ניתן לתלות גם ארונות מטבח וארונות אמבטיה על קירות גבס, גם זרוע ברקן (בכל בתי החולים יש כאלה) וגם ערסל. אין שום בעיה עם קירות גבס!

yaronfg

New member
נכון ולא נכון....

כמי שגר בדירה שקירותיה הפנימיים עשויים גבס אני יכול להעיד שיש חסרונות: 1. אין מה לעשות אבל התחושה היא של לגור בבית "עשוי קלקר". 2. קל מאד להגיד: יש דיבלים ....ניתן לתלות על ניצבי הפלדה.....העובדות הן שקשה יותר להסתדר עם תליית דברים כמו מדפים על קירות גבס ...לא יעזור כלום. והיתרונות: הקירות ישרים יותר וחלקים יותר. ועדיין כמו שאמרתי זה מרגייש קצת מזויף

orlov

New member
תחושה של "בכאילו"

באמת יש תחושה שצריך להזהר להשען על הקירות או לדפוק עליהם... השאלה היא אם מתרגלים לעניין... חוץ מזה... נראה לכם שבית עם קירות גבס פנימיים שווה פחות מבית עם קירות מבלוקים? מבחינת מכירת הבית בעתיד...

בינא

Member
"כאילו"? דירות היוקרה נמכרות במליונים עם הגבס

איפה בדיוק ה"כאילו"? תחושות הן דבר שלא ניתן להתווכח איתו... אבל גם עם עובדות קשה להתווכח. קיר גבס יותר אקוסטי, מבודד תרמי, בטוח יותר כמעכב שריפה, ברעידות אדמה, כשנופלים אליו ועוד. על קיר גבס קל יותר לתלות כמעט כל דבר. לא צריך מקדחות אלא פטיש ומסמר ב-95% מהמקרים. דירה / בית עם קירות גבס = פחות אבק...האם ידעתם שקירות מטוייחים וצבועים סופחים ומשירים יותר אבק? לאסמתיים, אלרגיים וחולים מכל סוג מומלץ לשהות בין קירות גבס... עובדה כי בכל בתי החולים בעולם המערבי (אליו אנו משתייכים גם-כן), כל הקירות, חוץ ופנים, עשויים עם ציפוי גבס. היום גם עולה פחות לבצע מחיצת גבס ממחיצה של בלוק, בטון, טיח ושליכט - עובדה.

fireman

New member
דירות יוקרה ימכרו במחיר שהן נמכרות

גם אם הקירות היו עשויים מברזנט.... המחיר הגבוה הוא בד"כ נגזרת של מיקום, גובה, נוף וסטטוס חברתי של האיזור. גם בית עם ריצוף טראצו בן 30 שנה וכיור ואסלה הכי פשוטים של חרסה וקירות צבועים בשחור במגדל צמרת בתל אביב בקומה 30 תימכר ב2 מיליון דולר, דירה דומה עם כיור מזכוכית, ריצוף שיש איטלקי ואמבטיה עם עיטורי זהב תימכר אולי ב100 אלף דולר יותר. לגימור בתוך הבית בנישה של דירות היוקרה אין יותר מידי משמעות ביחס לשווי של הנכס כך שעצם העובדה שהקירות הם מגבס או מבלוק לא רלוונטית כלל וכלל.

avi5199

New member
אני לא אקנה בית עם קירות מגבס.

וגם לא בית שנבנה בשיטות מתועשות. לא יודע מה יגידו קונים אחרים. למה לא גבס : בגלל התחושה שהבית הולך להתפרק כל פעם שטורקים דלת. בגלל שהפנלים של המרצפות בולטים מהקיר ולא מסתיימים בקו אפס עם הטיח. בגלל שאחרי כמה שנים הגבס מתפורר לייד הפנלים, ורואים את החיבורים בין הלוחות . ובגלל שאני זוכר שפעם פרקו לוחות גבס כי היתה בהם קרינה רדיו אקטיבית. למה לא בניה מתועשת : בגלל הגבס. בגלל התחושה של קוביות. בגלל מרוחים בחיבורים בין הקירות שנוצרים עם השנים. ובגלל שאין מספיק שנים של נסיון עם השיטות החדשות, והנסיון שיש עם בתים טרומיים משנות השישים-שיבעים-שמונים... הוא גרוע מאד.

בינא

Member
פשוט קשה להאמין...!

גבס מתפורר ליד הפנלים? אני חי במבנה עם קירות גבס מעל 17 שנים ואין אפילו סימן להתפוררות ! בבית הזה חיו 3 ילדים שהפכו נערים / נערות מתבגרים ושטרקו דלתות בלי חשבון...גם הרוחות עשו כך... הגבס היה הבלם של הרעש והטריקות, לא רק שלא פרקו ו/או סדקו כלום, הן גם לא נשמעו חזק ! קירנה רדיואקטיבית..??? הצילו !!! אני הולך למות !!! זאת אומרת בעתיד...כנראה... תחושה של קוביות...? עם זה באמת לא ניתן להתווכח כי תחושה היא תחושה... מרווחים בין הקירות שנוצרים עם השנים...? דווקא זה קורה בבניה הקונוונציונאלית - בין הבלוקים לעמודים ולקורות, בין הבלוקים לבין עצמם, בין חלקי מבנה שונים, כתוצאה משקיעה / התרוממות מדחיפת קרקע של יסודות ועוד ועוד... מאיפה אני יודע? זה מסוג הדברים שאני נקרא לבדוק כמומחה לבעיות בניה שונות ומתן פתרונות... אין מספיק שנות ניסיון...? אז למה בונים בשיטות מתועשות בכל העולם מזה 70 שנה ומעלה...? איך יכול להיות שכמות הבניה המתועשת כבר עוברת את 60% הבניה בארץ ועולה כל שנה אם היא לא טובה? הפנלים בולטים מהגבס? דווקא עם גבס ניתן ליישם אותם במישור הקיר...בטיח "מסבנים" ע"י ביצוע עובי טיח גדול או ע"י "סחיבה" של הטיח בחלקו תחתון כך שיגיע לעובי הפנל המחובר עם טיט... מתי מגלים את ה"סחיבה"? כשהנגר מנסה להתאים את ארון הקיר או מנסים לדחוף את המיטה אל הקיר.

orlov

New member
בינא

מצרפת לך תגובה שכתב אדם מפורום שכן: "מה הסיבה להעדפה הנחותה הזו?!ו מחירי דירות בבתים שנבנו כך - נמוכים יותר. יש בעיות בידוד אקוסטי נוראיות ברבי הקומות שכאלה." האם נכון מה שהוא אומר? האם מחירי הבתים שקירותיהם הפנימיים מגבס אכן נחותים, הן במחיר והן באיכות? האם המחיר הנמוך מוצדק או שזה רק בגלל הטעם של הקהל הישראלי?

בינא

Member
אין 100% בבניה אבל לא נכון שהמחיר יורד

אין 100% בבניה - יכול להיות שבבית מסויים הקבלן "סיבן", לא הכניס בידוד בכלל או הכניס בידוד מתחת לדרישות התקן. יש תקנים ברורים ודרישות חד-משמעיות של התקנים. רעשים בין הקומות אינם נגרמים בשל קירות גבס אלא בשל כשל בבידוד הרצפות וגם זה בבתים שקבלנים רימו. למיטב ידיעותי, מחירי הדירות ברבי הקומות של אזור המרכז רק עולים כל הזמן. הסיבות העיקריות למעבר לשימוש בגבס בבתי דירות הן: 1) אקוסטיקה טובה יותר. 2) מהירות בצוע גבוהה בהרבה חוסכת זמן וברבה כסף. 3) רמת גימור גבוהה ומדוייקת. 4) אפשרות לבצוע שינויים בקלות בגלל שינויי דיירים במהלך הבניה. 5) הוצאת הגורם החבלני - הטייחים - מהבניין. 6) רמת בטיחות גבוהה יותר נגד שריפה ונגד רעידות אדמה. 7) הורדת משקל מהמבנה. 8) אפשרות לבצוע תקרות בגימורים וגבהים שונים ללא שינוי ביציקות. 9) קלות רבה יותר של הצביעה והעדר מצבים של טיח שמתפרק מהתקרות (בגלל שלא נדבק טוב). רוב הקהל הישראלי היה בחו"ל כבר כמה פעמים לכן דירה שמחיצותיה ותקרותיה מגבס, יש בה רק יתרונות מכל הסיבות שנמנו למעלה ולא חסרונות. אנשים קונים דירות על-סמך מצבן (התחזוקה שלהן), מיקומן יחסית למקום העבודה, בתי-ספר, בילויים, רכישות ולא על-סמך החומרים מהם נבנה הבית. דירה במצב מוזנח, תימכר מתחת למחיר השוק בעוד שדירה מתוחזקת היטב, יפה ומזמינה, תימחר מעל מחיר השוק. בהחלט ייתכן כי הכותב אותו ציטטת, נפגע מבניה של קבלן לא טוב...כמו שכתבתי למעלה - אין 100% בבניה. ללא ספק - כשלונות של קבלנים, מרתיעות, אולם יש להסתכל על כל התמונה. העולם עובר לבניה מתועשת כי היא יותר טובה, יותר בטוחה ובגלל מחסור בידיים עובדות ובעלי מקצוע שיודעים לעבוד נכון וטוב עם החומרים הרטובים.

yaronfg

New member
נכונות הקביעות שלך מוטלת בספק רב

א. בארץ עדיין בדירות ובתים רבים מאוד אם לא ברובן נבנות מחיצות הפנים מבלוקים ולא ממחיצות גבס ואין שום "מעבר לקירות גבס" המעבר היחידי לדעתי הוא אצל קבלנים שרוצים להוזיל לעצמם עלויות ולא מתוך דאגה ללקוח. ב. חד משמעית - רוב האנשים הסבירים שאני מכיר לא היו קונים בית עם מחיצות גבס

Dfengshui

New member
לגבי מחיר

בינא, אתה צודק שמחירי דירות ברבי קומות עולים כל הזמן באזור המרכז, אבל זוהי בניה רוויה. בענף הזה אנשים כבר "התרגלו" לבניה מתועשת עוד מימי הבניה הטרומית. בבניה הפרטית זה משהו אחר לגמרי. כאן התפישה של אנשים על בניה מתועשת היא מאוד שלילית. לפני 8 שנים, התחלנו בבניית הבית הפרטי שלנו. לפני כן גרנו בדירה שנבנתה ע"י בן יקר גת בשיטה של לוחות בטון מצופים בגבס. היינו מ-א-ו-ד מרוצים מהבניה. גם גימור מצוין וגם אקוסטיקה נהדרת. לאור שביעות הרצון שלנו, חשבנו על בניה כזו לבית הפרטי שלנו והתחלנו להתעניין. ממש הרגשנו גלי הדף של מחשבות שליליות מכל מי שהעלינו בפניו את הרעיון. לבסוף, בנינו בשיטה ה"רגילה". עכשיו אני באותה דילמה, עם הבית השני. עדיין לא התחלנו לברר, אז אני לא יודעת מה מצב דעת הקהל היום. מה שאני מנסה לומר הוא שיש הבדל עצום בין בניה רוויה לבניה פרטית. אין לי ספק שהיום הבניה המתועשת נכנסה יותר לבניה הפרטית, אבל השאלה היא האם עדיין מדובר בחלוצים שמשלמים מחיר עבור הבחירה שלהם (או בבניה או במכירה)?

avi182

New member
בעיות בידוד אקוסטי וכל שאר הדברים שניכתבו

מראים על יישום לקוי של הבניה ע"מ לבודד יש להישתמש בבידוד דחוס ומומלץ להשתמש בשכבה כפולה של גבס פנלים שקועים אין בעיה ליישם בשכבה כפולה תריקת דלתות בשכבה כפולה לא מורגשת אבל לא רק בגלל השכבה הכפולה אלה בשל חיזוק פנימי בניצב שמתחבר למשקוף הדלת תפרים חיבורים וכו לעולם לא יפתחו אם ניסגרו נכון נייר ושפכטל אחת הבעיות של קירות הגבס בארץ הן לקוחות קמצנים וקבלנים חזירים שגורמים לירידה באיכות והביצוע

avi5199

New member
אין ספק שאתה מומחה לבניה מתועשת.

אבל גם לא הכי אוביקטיבי, במיוחד בכל מה שקשור לבעד ונגד בניה מתועשת. האחוזים הגדלים של בניה מתועשת הם יותר בגלל שבניה מתועשת מאד נוחה לקבלנים, ובמיוחד לבניה במאסות גדולות. ולא בגלל האיכות. למשל בארצות הברית בונים את רוב הבתים מעץ וגבס עם גגות שינדלס... זה שרוב האמריקאים מעדיפים בתים כאלה לא אומר שזאת שיטה טובה יותר מבית קנבנציונלי. הרי אלה הבתים שעפים בכל רוח, נשטפים בכל הצפה, ונשרפים עד היסוד בכל שריפה קטנה. לא ראיתי שמישמים פנלים במישור הקיר עם קירות גבס, בכל הבתים שראיתי מדביקים אותם על לוח הגבס והם בולטים ממנו. טריקת דלתות, הבעיה היא לא שהדלת ניתקת באמת מהקיר (למרות שאצלנו במפעל גם את זה ראיתי), אלא הרעש והתחושה שזה הולך להתפרק, וזה שכל הקיר רועד ונותן תחושה שאתה בתוך קופסת קרטון.

עם תחושות אי אפשר להתווכח

אבל חשוב לציין שרמת גימור בבית היא קודם כל חומרים נכונים ועבודה טובה. אני גרה בבית עץ שמבחוץ נראה כמו בית רגיל ובפנים יש קירות גבס עם בידוד נפלא. תחושת החמימות של החומרים מורגשת מאד כשנכנסים לבית שלא לדבר על איכות הבידוד בנוגע למזג אויר וגם רעשים. אני לא שומעת שום רעש מבחוץ אלא אם פתחתי חלון ואנחנו לא שומעים אחד את את השני מאחורי קירות החדרים. כן כן יש גם מתבגרים בבית שלעיתים מוצאים זעמם על הדלתות אך זה לא מרעיד את הבית והטריקה נעלמת על הבידוד בדלתות (גומיות בשקעי המשקוף) כשעובדים במשרדים עם קירות גבס שנבנו גרוע זה משאיר לנו תחושה של חומר נחות וקופסתי. אך יש מספיק דוגמאות טובות לבניה עם גבס כדי לשפר את המוניטין. ולגבי מכירה מנסיון של בתי עץ הם נמכרים במחיר גבוה מהממוצע באותו אזור מגורים. הכלל לגבי מכירה תמיד נשאר במיקום הבית יתרונות הסביבה לרוכש ורמת גימור שלא מצריכה השקעה נוספת בשיפוץ.

avi5199

New member
אחותי גרה בבית כזה בקיבוץ

שלד מעץ הקירות מבפנים גבס ובחוץ צמנטבורד, גג משינגלס. זאת שיטת הבניה הזולה ביותר שיש ולכן מרבים לבנות כך בקיבוצים. הבית שומר מצויין על הבידוד כי הקירות מלאים בחומר מבודד, אבל יש אצלה את כל הבעיות שציינתי קודם. ההרגשה שאני בקופסא מקרטון, לא עוזבת אותי מהרגע שאני נכנס אליה הביתה.

רוני1955

Active member
בניה בקיבוץ

הבתים האלה שאתה מדבר עליהם נבנו בקיבוצים לאחר מלחמת המפרץ הראשונה. באותה תקופה הקיבוצים שעדיין היו בלינה המשותפת עברו ללינה משפחתית, והיו צריכים לבנות מהר. משרד השיכון הביא בתים מוכנים להרכבה מארה"ב, והרכיבו אותם בקיבוצים בהליך מזורז. הקיבוצים שילמו דמי שכירות נמוכים לבתים האלו, וחלק מהקיבוצים קנו אותם אחרי זה. הם לא נבנו בגלל עלות נמוכה. בדרך כלל הבניה בקיבוצים היא לפי הבניה בכל הארץ.

avi5199

New member
במקרה הזה הבית מלפני מלחמת המפרץ

ואחותי גם הרחיבה אותו (על חשבונה באישור של הקיבוץ) באותם חומרים, ובאמת זה היה זול מאד. חוץ מזה, זה קיבוץ תק"מ, ולכן כבר מזמן אין שם לינה משותפת.

אצלי זה בית שנבנה בארץ

עם חומרים משבדיה חלונות עץ עם 3 שכבות זכוכית, גג רעפים עם בידוד מעולה. אני יודעת על השיטה האמריקאית שבונים ממש קוביות. אני תכננתי את הבית שלי והאדריכל סייע בגיבוש התכנית לבניה בעץ. ממש לא קופסא בכל אופן זה בית שתוכנן לצרכים שלנו והוא משרת אותנו נאמנה

orlov

New member
תודה על התגובות

אנחנו נלך על התחושה כנראה ולא נקנה את הבית...

למעלה