קירור חדר התינוק במהלך הקיץ

Dormicum

New member
קירור חדר התינוק במהלך הקיץ

שלום,

התל"מ מתקרב וההכנות גוברות. בחודשים הראשונים לפחות התינוק יהיה באותו החדר איתנו. אין לנו מזגן בחדר ועד כה היינו ישנים עם מאוורר.
בימים האחרונים הנחנו בחדר מד טמפרטורה, ושמנו לב כי גם עם המאוורר הפשוט שלנו - הטמפ' בחדר לא יורדות מתחת ל-28 מעלות.
מעבר לעובדה שזה לא נעים (גם עבורנו) - באשר לתינוקות זה ממש עניין בריאותי, שכן הטמפ' המומלצות הן 20-21 (לפי הבנתי), וחום יתר מגביר את הסיכון למוות בעריסה.

איך אתם מתמודדים עם עניין מזג האוויר?
מה האופציות האפשריות?

תודה!

ניראה לי שתצטרכו לפתור את בעיית המיזוג

אני בטוחה שבאפריקה יש מלא תינוקות בריאים שגדלו בחמישים מעלות בלי מאוורר... אבל באופטימום זה לשמור על טמפרטורה שתהיה לו נעימה. לא רק כדי להפחית סיכון של מוות בעריסה אלא גם כדי שלא יהיה מיוזע ושיוכל להיות רגוע בשביל שלוות הנפש שלך. אל תשכחי שעוד חודש הטמפרטורות קופצות פה בעשר מעלות (היום שלושים, באוגוסט לפעמים גם ארבעים בלי בושה). לטעמי תשקיעו 2000 או 3000 ש״ח במזגן, אתם יכולים גם מזגן נייד שלא דורש התקנה.

Dormicum

New member
גרים בשכירות

בסלון יש מזגן מיושן (לא יודעים מה צריכת האנרגיה שלו) שיש לו פתח קטן שעובר לחדר השינה - מין "טריק" כזה שאנחנו לא יודעת כמה אפקטיבי.
ובכל זאת הטמפרטורה מתחילות לרדת באוקטובר ואם יש פתרון זול יותר משום שמדובר בקירור של בסה"כ כחודשיים - אנחנו מעדיפים אותו.
מזגן נייד הבנתי שבעייתי מאוד מבחינת רעש.

היה לי פעם מזגן נייד

גם בדירה שכורה. לא זוכרת איזה רעש יוצא דופן בכלל (זה היה לפני כעשור, אני משערת שככה זה גם היום - שתי יחידות מחוברות ביניהן בצינור, אחת מקררת ואחת מחממת (ועושה רעש). רק היחידה המקררת צריכה להיות איתך בחדר, המחממת כמה שיותר רחוק. אני לא זוכרת ששלי היה יותר אפקטיבי ממאוורר, אבל עשר שנים עברו מאז...
את תמיד יכולה להחליט שיש את האופציה שהבייבי יישן בסלון במיזוג כשתחליטו שצריך. ממליצה לך לסגור את הפינה הזאת כי אני מעריכה שאת תרצי להקל על התינוק שלך בתחילת חייו ובדרך כלל בשלושה חודשים הראשונים שליטה על הטמפרטורה של הסביבה שלו זה חשוב. עוד לא ילדתי בקיץ (כולם אצלי חורפיים עד עכשיו) אז אולי אני מגזימה.

דבר ראשון הטמפ' המומלצת

לחדר תינוק היא 22-24 (זה בהמלצות משרד הבריאות למניעת מוות בעריסה) 21-22 מעלות זה אפילו קר עבורי
אישית אני מאוד לא בעד מזגנים- בחדרים של הילדים שלי הם מעולם לא הודלקו. אבל 28 מעלות זה באמת חם....
נסו להתקין מאורר תקרה- זה יותר יעיל, ויותר נעים

babkas

New member
בלילה מתקרר משמעותית...

לפחות בירושלים. אנחנו נרדמים עם חלון פתוח+ מאוור תקרה ובלילה מורידה את התריס כי ממש קר.
לא הייתי מתקינה מזגן אלה אם בעל הדירה ישתף פעולה

layevsky

New member
כמה באמת מומלץ שתהיה טמפ' החדר בקיץ?

25 מעלות זה סביר?
מצד שני לישון כל הלילה עם המזגן גם לא סביר.

caru

New member
לנו יש מאוורר עם טריק

זה מין מכונה כזאת, שיש לה מאוורר בפנים, ומערכת של מים שממלאים בה מים ואפשר גם לשים קרח/קרחונים. המים איכשהו מגיעים ללפני המאוורר, וכך האוויר המאוורר עובר דרך טיפות של מים, מה שמוריד את הטמפרטורות בכמה מעלות וזה מאוד נעים. מה שכן, זה אפקטיבי בעיקר באזורים יבשים, כמו הנגב או ירושלים (אנחנו בירושלים).
זה מה שיש לנו:
http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=792864
וזה הסבר כי יש לי הרגשה שלא הייתי מאוד ברורה בהסבר שלי
:
http://www.2all.co.il/Artical.asp?FType=99594&T1=104&T2=1&T3=1

washi tashi

New member
אנחנו קנינו מזגן נייד

ועכשיו החדר של הילדים הוא החדר הכי נעים בבית. אתמול כמעט פרשתי שמיכה שם כדי לישון. אצלנו הערבים חמים נורא כי אנחנו מפנה מערבי, אז השמש ממש צורבת כאן אחה"צ (אין תריסים כמו בארץ). מזל שבלילה קר אז אני מכבה להם את המזגן ומפעילה מאוורר.

למעלה