קיראה

שיאבן

New member
קיראה../images/Emo163.gif../images/Emo124.gif

אני קורא למנהלי הפורום, הוגה הרעיון (לדעתי אוריה, מוזכרת שם המזכירות) לשנות את נושא הסקר, ולא לקיים דיון על מבנה הנוער. די לנו בדיונים על המבנה. די לנו בדיונים על בירוקטריה ולמי יש זכות להחליט. אין עוד כוח להתעסק עם תפקידים ומוסדות. יש לכל פעיל היום את היכולת לעשות את כל העולה על רוחו. ליזום להרים לעשות לשנות לבנות לפרק. מבנה נוער מרצ במתכונתו הבסיסית פשוט לא רלוונטי כי אין די חניכים ומועמדים. למזכירות יש כל כך הרבה מה לעשות. הקיץ גדוש במסע וקייטנות והתרמות ופעילויות פוליטיות שונות וביניהם גיוסי הקיץ, וכל מיני יוזמות שיעלו בעקבות המסע. יש מקום לאינספור דיונים בנוער, על מגוון רחב של נושאים, מהתחום המדיני בטחוני, דרך נושאים כלכליים חברתיים ועד נושאים ירוקים. באמצע יש כל כך הרבה עם מה להתעסק, כל כל הרבה פעילויות להרים, ונושאים להחליט עליהם, שזה לא יגמר לעולם. וטוב שכך. דיונים פוליטיים ערכיים תמיד יתחדשו. בעלי תפקידים לא מעניינים. התפקיד נותן לך יכולת לעשות יותר, ולא בלעדיות על העשייה. הדיון על הנושא יפגע בנוער. סקר בכל נושא אחר- בבקשה. מזכירות מדינית\חברתית\פוליטת\קהילתית\מסעית\כלכלית\ירוקה\ורודה\צהובה\חומה עם נצנצים\על מרצ\על הבחירות\על חוק נקודות זיכוי לנשים עובדות של ענת מאור וחוסנייה ג´בארה... די לדבר על איך לעשות. ובהצלחה בבחינות האחרונות... לכל המלששים- "בשנה הבאה נשב בקומונה ולא נחזור לעוד שנת לימודים...עוד תראו עוד תראו כמה טוב עוד תראו בלי בית ספר ובלי המורים..." שיאבן

א.א.אפל

New member
על איזה דיון אתה מדבר??

כמו שציינתי בעבר בועידה, המבנה לא שונה ולא נידון (לפחות לא במסגרת פרקטית) מזה כשש שנים (!!!) בנוער. לפני שנבחרתי, אחת המטרות שלי הייתה לקיים דיון בנוער בנושא המבנה הארגוני. המתודה הראשונה הייתה להקים צוות שידון בנושא- ויגיש את מסקנותיו לועידה. הרציונל שלי בכך הוא בראש ובראשונה להבין מדוע נבחר המבנה הנוכחי ומה הם יתרונותיו- ולאחר מכן גם דיון בחלופות (שלדעתי האישית יהיו עדיפות). לאחר התייעצויות חשבתי כי צוות כזה יהיה קטן, אם בכלל יפעל, ולא יעיל, מה שיהפוך את החלטותיו ללא רלוונטיות. לכן חשבתי שעדיף להקדיש מזכירות אחת לנושא. התהליך יהיה כדלקמן: לאחר דיון בנושא, נחליט על נקודות מוצא שיהיו בכל הצעה בנושא המבנה הארגוני. לדוגמה- גוף המזכירות יהיה קיים בכל מבנה. או לחילופין-בכל מבנה יסודרו הסניפים לאזורים. לאחר המזכירות, שתתקים כשבוע לפני המסע, יוגשו אליי הצעות לשינוי המבנה הארגוני. ההצעות ידונו בועידה, שם נבחר בין הצעות ההחלטה השונות. אפרופו ועידה, באופן רשמי התפטר סיו"ר התנועה, אלון קס, ולכן יהיו בחירות לתפקיד זה בועידה במסע. שי, לדעתך אין שום צורך בפעילויות פנימיות בירוקרטיות, וממילא חשיבות בעלי-התפקידים מועטה. אם כך, למה לעשות בחירות? למה ברור לכולנו שזה נכון לבזבז שעתיים יקרות בכל סמינר ארצי בשביל לבחור תפקידים? למה לא לעשות פעילות שטח במקום? למה לכנס כנסים אזוריים? התשובה היא שמרנות

שיאבן

New member
על שמרנות וחיות אחרות../images/Emo163.gif../images/Emo175.gif

לא זכור לי שאמרתי שצריך לעשות בחירות. מה יתנו לנו הבחירות? מי יהיה יו"ר אזור מרכז במקום גיל שהחליפה את מאי? מי יהיה יו"ר אזור דרום במקום אלכסנדרה? מי יהיה סיו"ר במקום אלון? מי יתמודד על תפקיד היו"ר? ויותר חשוב מזה...למה להתמודד על כל תפקיד? בשנים האחרונות רבים מבין הנבחרים אולצו להתמודד ולא רצו את התפקיד. הם לא הצליחו להבין, ואני ביניהם, שאפשר לעשות הרבה גם בלי זה. לעשות בחירות זה לא שמרנות. לעשות דיון על מבנה הנוער זה שמרנות. אין דבר יותר לעוס בנוער, ועל זה יעידו הותיקים, מאשר מבנה התנועה. מאיילת שמבטת את המבקר, שלומי לאופר שממציא את הסיו"ר האזורי, ועבדכם הנאמן שישב עם ארז אורן במרכז שעות על הפירמידה. אם רוצים צוות קטן, אפשר להושיב את אורי גרופל שיבנה מבנה חלופי. זה לא יעזור. הנוער לא ישתנה אם נשנה את המבנה, אם נחליף גופים. אותם אנשים ימשיכו לעשות את אותם הדברים רק בשמות אחרים. סמנטיקה (זה לא סמנטיקה זו מילה אחרת לגמרי). רוצים דיון במזכירות? בבקשה. נושיב לכמה שעות טובות אנשים לדיון לעוס וכולם יגידו שצריך כמה שיותר דמוקרטיה וגופים כי כולם רוצים לעזור, ואז שינדבו אנשים לעיבוד החלטות המזכירות או משהו כזה, או לבחירה לגופים החדשים מי יתמודד? דוד לוי? שמעון פרס? תושיב את המזכירות בצוותים לבנות מערך גיוסים של שבועיים לתחילת ספטמבר, עם גימיק מוצלח סוף סוף בתי ספר. תושיב במזכירות צוותים שיכינו מבצע איסוף של 10,000 פחיות כדי לאסוף 2500 ש"ח שילכו לתרומה. או למימון פעילויות שטח. תושיב את המזכירות לדיון סביבתי על בניה בנגב והגליל מול ריכוז אוכלוסיה, תקבלו החלטה, תדבררו אותה. תושיב את המזכירות לדיונים שיובילו לפעילות ומחשבה, משם תצא התשובה לנוער, ולא ממבנה זה או אחר. ברגע שכל פעיל יבין שהוא יכול לעשות הכול בנוער, והתפקיד הוא רק כלי עזר בשבילו, אז הנוער יראה אחרת בתקווה לשקילה מחדש של הדיון, ותקומה מחדש של הנוער, שיאבן

א.א.אפל

New member
עניין של זמן

אתה רואה שי, גם אני יכול לכתוב כותרות פיקנטיות! אכן לא אמרת שצריך לעשות בחירות, ולא טענתי שאמרת. פשוט שאלתי למה אתה לא יוצא נגד כל ועידה/כנס אזורי/כנס סניפי, שבוחרת אנשים לתפקידים, ולעומת זאת, קורא כנגד מזכירות שמטרתה לדון במבנה הארגוני. שי, אני ביררתי עם מס´ אנשים ותיקים בנוער (אתה לא היית ביניהם, ועכשיו אני מצטער על כך) אם הם זוכרים דיון במבנה הארגוני, ומתי התקבל המבנה הנוכחי. אגדיר קודם כל את המושג "שינוי המבנה הארגוני": להכניס תפקיד כמו סיו"ר איזור, לבטל את רכז הסיעה, לבטל את המבקר, להכניס את המזכ"ל וכו´ וכו´ אלו שינויים אמנם חשובים בהנהגת הנוער, אך אין בהם שינוי של ממש במבנה הארגוני. אני לא טוען שאנחנו חייבים בשינוי של המבנה הארגוני, אבל אנחנו כן חייבים לדון בו: אפילו הותיקים מבין הש"ש היוצאים הצטרפו לנוער כשנתיים לאחר שהתקבל !!! כך שאפילו אם המבנה הנוכחי הוא מושלם, אנחנו כלל לא יודעים מה הרציונאל העומד מאחוריו, מה הם יתרונותיו העיקריים, היכן נמצאים חסרונותיו, וכו´ וכו´, ואלה דברים שחייבים לדעת ע"מ להשתמש בכלי מסויים, וכאן המבנה הארגוני הוא כלי לייעול נוער מרצ. הייתי מעוניין שתפרט יותר את המשפט "ועבדכם הנאמן שישב עם ארז אורן במרכז שעות על הפירמידה" כי כאן כן מדובר בדיון על שינוי של ממש. אני מסכים איתך שלא תבוא שום התייעלות בדיון בלבד. לכן, אפעל לכך שהוגה המבנה, אסף דנון, ירצה לנו במזכירות, וגם אנשים נוספים שהיו חלק בהגייתו ובבחירתו. המזכירות היא הגוף הערכי של נוער מרצ, ואני לא רואה שום עניין ערכי בתכנון פרוייקט גיוסים לספטמבר. המזכירות צריכה להחליט החלטות פרקטיות שאיתם נצא לשטח, וגם לעסוק בדברים שאמנם אינם שוטפים אך חשובים מאין כמותם. חשוב לי שתדע ששינוי המבנה או ביקורת עליו היא לא ג´וק שקיים רק אצלי. במקביל למחשבה שקיימת אצלי מזה שנה לדיון בנושא, פנתה אליי דפנה, בלי קשר (מודע לפחות) לכל התבטאות שלי כנגד המבנה הנוכחי או בעד דיון בנושא, להקים צוות שיחשוב על שינוי המבנה. לטענתה, בכל חברה קיים צוות שמטפל בנושאים הדחופים, וצוות שמטפל בנושאים החשובים באמת-כמו התייעלות לטווח ארוך, וזה מה שאין בנוער. ושי, התגובה שלך מאוד מפתיעה אותי... ההתייחסות שלך נטולה כל סימפטיה לדיון, ונשמע כאילו עצם הדיון עצמו מפחיד אותך. אז תרגע, הוא לא אוכל, הוא מקסימום מבזבז זמן.

למעלה