קיק,,, קיק,,, קיקיון,,,,

עיניים

New member
קיק,,, קיק,,, קיקיון,,,,

היה השיח הענק שגדל ליד עצי האקציות. שם, תחת עליו הענקיים התחבאנו מהשמש, במשחק המחבואים, ומאמא, שקראה לבוא הביתה,,, מגבעולי עליו החלולים הכנו כלי נשק "קטלני", כשהפכנו אותו לצינור חלול. את זרעיו העגולים שגדלו על תפרחת, היינו מכניסים לפה, ו"יורים" אותם החוצה דרך הצינור החלול. לו היינו יודעים אז, מה שאנחנו יודעים היום - ששמן הקיק המגעיל עשוי משיח הקיקיון - לא בטוח שהיינו מכניסים את הזרעים הללו (הרעילים, אגב) לפה,,,,,,

"גיב אקוק" יעני ביידיש תסתכלו

תקנו אותי אמ אני טועה וסילחו לי על ה- בעעעעעעעעעעעעע שמנ קיק סותמימ את האפ ובולעימ כל בוקר . בבוקר הזה אני חושבת לעצמי שמעולמ בעצמ לא ראיתי את ההורימ שלי בולעימ שמנ קיק אפילו לא בכאילו מעניינ למה? ולכ עיניימ ולכולכמ אני שולחת את ריח הרותמ שממש בימימ אלה הוא פורח אצלנו הרותמ כאנ מחליפ את פריחת עצ השקד הרותמ יפה והריח שלו משכר ואנחנו כאנ במדבר אומרימ דיינו

שקדי

New member
ואני שואל מדוע ולמה......../images/Emo2.gif

לא תהנו לכם אתם אנשי המדבר מעצי שקד מלבינים שהרי גדל הוא במקומות מדבר רבים ומשמח ביופיו ובפריו כל רואה...........

עיניים

New member
ואני תוהה,,,,,,,,

האם אפשר לטעת אותם ישר בלב? או מוטב אולי לכתר אותו באמצעותם כפי שכיתרו הבוקר את טול כרם? קר לי ועצוב. רוצה שמש וחום.

זהבוש

New member
הרותם הוא פרח מקסים גם ../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

בריחו וגם ביופיו ואני כבר מריחה אותו כפי שביקשת אבל קשה לי עם המחשבה שהוא מחליף את השקד השקד יש לו את היופי שלו וכפי ששקדי כותב אפשר גם לגדלו במדבר כך שאיני רואה סיבה להחליפו אלא להנות משניהם גם יחד ועל זה קינאתי את שניהם אין לי פה בנירובי הרחוקה. ולעומת זה עצי קיקון יש פה בשפע, שמזכירים כפי שלעיניים את משחקי המוט החלול והכנסת כדורי הקיקיון ושליפתם על ידי נשיפה החוצה ותמיד על מישהו... ואכן הם רעילים מאד, זה באמת סיפורי ילדותנו. שכנראה בכל מיני מחוזות בילדותנו שיחקנו אותם או כמעט אותו דבר בשינויים קלים בלבד. בוקר טוב ושקט שיהיה לכולנו

עיניים

New member
מיני,,,,,,,,

היתה חצאית מאקסי, ואחת - מיני, פסק זמן - ופסק זמן מיני, דיסק - ומיני דיסק,,,, לא היה עץ שקד באזורי- אך הרותם היה תמיד שקדייה מיני עבורי, עם מראהו המרהיב והריח שהפיץ באוויר שנמהל בריח האדמה הלחה על גבעות החוף. מיני,,,, מיני,,,, כמה סקסי.

ואם כבר קיקיון - ../images/Emo15.gif

אז זהו אכן אותו קיקיון - שבזכותו קיים עד היום הביטוי "משהו קיקיוני": אומנם מסופר שאלוהים זימן ליונה את הקיקיון כדי להעניק לו צל - אבל כבר למחרת היום - זימן לו האל גם את התולעת שהיכתה את הקיקיון הזה - עד אשר יבש לגמרי. מכאן הדימוי ה"קיקיוני" הזה לכל מה שהוא זמני, ארעי וחולף במהירות תוך יום אחד. מתוך אותו סיפור הקיקיון, אגב, לקוח גם ביטוי נוסף השגור עד היום. מי בכלל מעלה בדעתו שהוא לקוח בדיוק מסיפור הקיקיון של אותו יונה שהצטווה לקום וללכת אל נינווה: "לא ידע בין ימינו לשמאלו". וכך חזרנו שוב אל הלוס-פיקודס-צפונס: קום לך אל נינווה. עדיין משודר ברדיו כאילו נכתב רק אתמול. טוב, כמובן, נגד עצירות. וגם נגד גזזת וצרעת. טפו.

למעלה