קיצור קיבה?

קיצור קיבה?

היי, אני מתמודדת עם משקל עודף כבר שנים. עשיתי שלוש דיאטות משמעותיות בחיים שלי אבל בסוף חזרתי למשקל נוראי. 100 קג על גובה 1.58 עכשיו זה כבר מתחיל פ]שוט להרגיש לא נוח לגמרי ובעיקר כשיש ילד קטן.
מה אתן יודעות על קיצור קיבה? אני יודעת שזה מסוכן אבל שומעת שכל כך הרבה עושים את הניתוח הזה.

אשמח לעצות, המלצות ובעיקר מניסיונכן.

תודה

לא נותחתי אבל

לדעתי, ניתוח קיצור קיבה הוא סוג של הסרת אחריות לגבי הרגלי האכילה. בגלל הסכנות ואי הנוחות הנמשכת לכל החיים הייתי ממליץ לנסות קודם דברים מסוכנים פחות.

תשובה

שלום רב,
אני מצטערת אבל פורום זה לא מקום מספיק טוב כדי לבדוק האם מתאים לך ניתוח קיצור קיבה או שלא. לניתוח כמו כל ניתוח יש סיכונים, יש לו השפעה והשלכות על מהלך החיים והוא מצריך גם ממך לעשות שינויים ולהקפיד על כללים שונים כמו אכילה כל 2-3 שעות, הפרדת אוכל משתייה ועוד. צריך לבדוק קודם כל שמיצית את האפשרויות הקונבנציונליות ואם את רואה שזה לא מצליח ואת רוצה להתייעץ לגבי ניתוח ניתן לפנות לועדה מתאימה.
בהצלחה
נטלי

vo5

New member
אני עברתי ניתוח

היי אורית. אני עברתי ניתוח שרוול לפני שלוש וחצי שניים. אני יודע שיש הרבה אנשים (שלא מבינים) שהם נגד ניתוחים.
אני לא יודע את מצבך אבל אני אספר לך את סיפורי ,בקצרה.
כל חיי הייתי שמן ולפני שלוש וחצי שנים הגעתי למשקל של 156 קילו. אני לא צריך לספר לך על כמה דיאטות ניסיתי ורק העליתי מכל הדיאטות.
גם אני כמו כולם ,פחדתי ללכת לניתוח והייתי דיי נגד. פחדתי מהסיכונים ובכלל מהניתוח. בפגישה עם הרופא הוא אמר לי דיי ברור שהסיכוי שלי למות מההשמנה הוא
דיי מהר ושאין לי שום סיכוי לרדת במשקל ללא ניתוח. אומנם יש סיכונים בניתוח,אבל אחר בירור הסתבר שהסיכונים הם יחסית נמוכים והסיכוי למחלות מההשמנה גדולות בהרבה.

ניתוח הוא לא הפיתרון הקל כמו שרבים חושבים, הניתוח הוא כלי מאוד יעיל לעזור לנו לרדת במשקל,עדיין יש קושי ,וצריך להקפיד על כללים.
מאז הניתוח התחלתי לעסוק בפעילות גופנית ועד היום אני רץ 9 ק"מ שלוש פעמיים בשבוע. מאז הניתוח ירדתי 61 קילו והחיים נראים אחרת.
אחרי השנה הראשונה הקיבה קצת גודלת ונכון להיום אני כבר אוכל רגיל ,אבל כמו אדם נורמלי, מנה נורמלית ואני שבע. לפני הניתוח אכלתי ללא הכרה ובלי סוף.

אני מליץ לך להיכנס לפורום משורוולים כאן בתפוז. בהצלחה

לא מומלץ!

זה משבש מערכות בגוף
ולא פותר את הבעיה באמת (רק אולי את הסימפטום)
שינוי מתחיל מבפנים, גם שינוי במשקל.

כשאת עובדת מבפנים החוצה, זה לוקח יותר זמן,
והשינוי נשאר לנצח.

טפלי בסיבות לעודף המשקל ולא תצטרכי להתחבא.

למעלה