קיצור צוואר הרחם

קיצור צוואר הרחם

היי בנות, אני בשבוע 13. לפני מספר שנים ביצעתי קוניזציה. הרופא שביצע לי הסתכל אתמול בדו"ח ולדעתו יש צורך בתפירה של צוואר הרחם. האם מישהי עברה את זה? האם יש פה מישהי שיכולה לשפוך לי אור על הנושא??? מפוחדת...

plumaria

New member
תפר צווארי

היי.
בעברי אובדן הריון בגלל קיצור צוואר רחם ופתיחה.
בהריון הנוכחי הומלץ לי על תפר צווארי, כדי למנוע אובדן נוסף.
הזמן האופטימלי לתפר הוא בשבועות 12-15. עושים גם אחרי זה, אבל אז יש כבר סיכונים של פגיעה בהריון, פגיעה בשק השפיר וכדומה.
אפשר לעשות את התפר בבית חולים ציבורי, אבל לוקח זמן לקבוע שם תור לייעוץ בהריון בסיכון, ואז עד שיקבעו את התאריך לניתוח עצמו גם לוקח זמן.
אפשר גם לחפש לעשות דרך רופאי הסדר בקופה שבה את מבוטחת.
אפשר לעשות באופן פרטי, ואולי לקבל החזרים מקופת חולים או מביטוח פרטי.
אני עשיתי באופן פרטי, בעיקר כי די דחו אותי בבית חולים אחד, ולא היה לי זמן לבירורים במקומות אחרים.
ההליך עצמו מתבצע בהרדמה מלאה, הרופא המנתח קובע את סוג התפר לפי המבנה האנטומי שלך (בגדול יש שני סוגי תפרים, מקדונלד ושירודקר - פחות משמעותי מבחינתך להבין אותם לעומק). ההליך לא ארוך, כחצי שעה בערך, אחר כך התאוששות ושחרור באותו היום.
בעיקרון נותנים כשבוע חופש מחלה, ועקרונית אפשר לחזור לשגרה ולעבודה, אבל על תפר הרבה פעמים מקבלים שמירה מביטוח לאומי (ככה זה אצלי), תלוי בהמלצות של הרופאים שלך ובביטוח הלאומי.
אם אין הנחייה אחרת מהרופאים, גם אם אושרה שמירת הריון, אין צורך לשכב כל הזמן. אפשר לתפקד יחסית רגיל, אבל להוריד הילוך. לא להתאמץ יותר מדי, לי אמרו גם בלי ספורט כל כך (בלאו הכי כל כך פחדתי מאובדן נוסף שלא התאמנתי בכלל, אפילו לא הליכות).
את התפר מסירים בשבוע 35-37, כל עוד ההריון מתקדם בצורה תקינה ואין צירים מוקדמים.
בכל מקרה של צירים לפני ההסרה של התפר, צריך ללכת לבי"ח להיבדק, מחשש שהצירים יפגעו בצוואר הרחם ועלולים לקרוע אותו (הייתי ממש לחוצה מזה, אבל הרגיעו אותי שמדובר רק על צירים ממש חזקים שעלולים עד כדי כך לפגוע בצוואר).
ההסרה מתבצעת כבר ללא הרדמה. טרם עברתי את ההליך הזה (כרגע בשבוע 32). הבנתי שההסרה היא הליך יחסית פשוט, יכול להיות קצת כואב.
ההסרה מתבצעת או בבי"ח ציבורי, או אצל הרופא הפרטי שעשה לך את הניתוח.
לאורך כל ההריון יבצעו מעקבים אחר צוואר הרחם, לראות שהתפר במקום ושאין קיצור של הצוואר למרות התפר (גם עלול להתרחש).
את צריכה להתייעץ עם הרופא שלך. האם הוא מנתח שעושה בעצמו את הניתוח הזה או שיודע להמליץ לך על רופא מנתח כזה? אולי הרופא שלך הוא גם רופא שעובד בבית חולים ציבורי ויש לו השפעה ויכול לקצר לך את התהליך בבית חולים שלו?
שיהיה בהצלחה ושההריון יסתיים במועד ובידיים מלאות ובשמחה

תודה על התשובה המפורטת. אפשר לשאול באיזה שבוע התחילה אצלך

אי ספיקה צווארית שהובילה לאובדן הריון? אני בשבוע 13 ובלחץ....

plumaria

New member
היי

אצלי זה היה הריון תאומים, אז אין מה להשוות.
הוא היה קצת קצר כבר מסקירת המערכות הראשונה, אבל רק בשבוע 19 חלה ממש החמרה במצבו. מעדיפה לא להיכנס לפרטים של האובדן עצמו.
אבל שוב, זה מצבים ממש שונים, אין מה להשוות ביניהם בכלל.
בהריון הנוכחי עשו לי את התפר בשבוע 15, מבחינת אורך צוואר הרחם הוא די יציב על 30 מ"מ ובעזרת השם יחזיק מעמד עוד כמה שבועות טובים.
יש לך זמן, תתחילי בירורים אצל הרופא שלך. אל תחשבי על מה עלול להשתבש, תחשבי על כך שזה ממש מעודד שיש את האופציה של התפר ושהכל בהריון שלך יהיה בסדר

להקיצו

New member
גם אני אחרי קוניזציה, לא הציעו לי תפר בכלל

בינתיים טפו טפו אני בשבוע 20 ואורך הצוואר שלי ארבעה ס"מ, אני ממש חושבת שכל מקרה לגופו

למעלה