קיצור פז"מ דרסטי

קיצור פז"מ דרסטי

אני סגן בשירות קבע מזה כחצי שנה. אני עתיד להשתחרר בעוד שישה חודשים. לאחרונה דיבר איתי מפקד היחידה על הארכת חתימה. אמרתי לו שזה מקובל עלי בתנאי שתוקדם לי דרגת הסרן בשנתיים (כלומר, שאקבל אותה במקום עוד שנתיים וחצי, עוד חצי שנה). היות ואני משרת עוד מראשית הקבע על תקן סרן, הוא אמר לי שזו לא תהיה בעייה ושאפשר לצבור במהלך תקופת השירות עד שנתיים של קיצורי פז"מ שאפשריים רק בין סגן לסרן וסרן לרס"ן (כלומר, אין קיצורים בין סג"מ לסגן ובין רס"ן וסא"ל וכו'...). ואפשר לחלק את זה לשנה בין סגן לסרן ושנה בין סרן לרס"ן, ואפשר בבת אחת. השאלה - האם זה נכון? האם הם באמת יכולים לקצר לי בבת אחת חצי מהפז"מ לדרגה? אני מפחד שזו הייתה הבטחה שלהם ע"מ שאשאר וזה לא יקרה. אציין שאני לא אקדמאי, אך אני לקראת סיום תואר ראשון באונ' הפתוחה (בגלל זה חשובה לי הדרגה, היות והבנתי שזו אמורה להיות קפיצה משמעותית בשכר).

מסכים...

קיצור פז"מ מקסימלי הוא של שנה בין סגן לסרן ומדובר על קצינים לוחמים/מצטיינים. מדובר על אישור קשל"ר או ס' קשל"ר בדרך כלל. שאר הקצינים - שלוש שנים מקבלת הסגן.

זה ממש מרגיז!

מפקד היחידה טוען שזה דבר שנעשה כבר (הקדמות פז"מ דרסטיות).

d_style

New member
סגן עלוב

עקב היותך רק סגן עלוב, עוד לא למדת, כנראה, את אומנות השקר והכזב. אומנות זו רוכשים עם הניסיון הצבאי, והטיפוס במעלה הדרגות (איתו באה כאמור, ירידה באמות המוסר). ככלל, כאשר אדם בדרגה בכירה ממך מבטיח לך דבר מה, עליך לדרוש זאת בכתב. אם סרב, ראה הבטחה זו בטלה בשישים. אל תיפול למלכודת דיבורי הסרק ולהטוטי הלשון, היה חכם מקודמיך. שא ברכה.

נפלא!! זו יכולה להיות תוכנית נפלאה

תבקש את זה בכתב ותבקש שיהיה רשום בצורה ברורה שאי מילוי תנאי זה מהווה עילה לסיום שירות הקבע שלך ולהתרת החוזה שלך עם הצבא. זה אכן מבחן אמת לבדוק את כוונותיו של מפקדך. אגב מן הסתם זה לא יעבוד כי לא קיים קיצור שכזה בצה"ל...אבל תמיד כיף לנסות.

למעלה