קיצורים ב-IME =]

Obake

New member
קיצורים ב-IME =]

קודם כל היי כולם, לא הייתי כאן די הרבה זמן... =) כתבתי עוד הודעה אבל היא בעמוד הקודם ולא מוכנה לקפוץ =/ (בתגובה לשרשור של הילד ששאל אם למידת יפנית לבד היא אפשרית וכו'..) אז, אני חושבת שאני מדברת בשם כולם כשאני אומרת שמעבר בין המצבים השונים ב-IME הוא ממש מסורבל ומעצבן.. טוב, אז מצאתי כל מיני קיצורים באיזה אתר (*סוגדת לגוגל בפעם המיליון*) וחשבתי לשים אותם כאן למי שעדיין לא יודע וגם אותו זה מעצבן. טוב, קודם כל לאנשים שבדר"כ מקלידים רק באנגלית או ביפנית, הינה דרך קלה לעבוד במחשב בלי להחליף את השפות כל הזמן - כדי להחליף ב-IME מהיראגנה לאנגלית, כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ במקלדת בו זמנית על מקש ALT+~, זותומרת מקש אלט והמקש בצד שמאל של הספרה אחת. ועכשיו, מה תעשו כשתרצו להקליד קאטאקנה? להשתמש בעכבר? (מה פתאום!) חח =/ בשביל זה יש לכם את מקשי ה-Fים למיניהם. קודם כל מקלידים את המילה שרוצים בהיראגנה, ואז לוחצים על מקש F7 (אני חושבת שזה משתנה מווינדוז לווינדוז, אצלי יש ווינדוז 98, בכולופן אם זה לא עובד לכם תלחצו על כל הFים עד שהמילה תהפוך לקאטקנה..) אם אתם רוצים באמצע משפט ביפנית לכתוב מילה אחת בודדה באנגלית, תקלידו את המילה בהיראגנה ואז תלחצו על F10 (שוב, תבדקו את שאר הFים במידה וזה לא עובד לכם..). אם תלחצו פעמיים תראו את המילה נהפכת לאנגלית עם אותיות גדולות, ומעבירה אותכם דרך כל המצבים האפשריים באנגלית. אם תרצו להקליד מילה באנגלית עם אותיות רחבות (היפנים עושים את זה הרבה אם הם תוקעים מילה באנגלית באמצע משפט..) אז תלחצו על F9, ושוב, זה יעביר אתכם דרך כל המצבים האפשריים... והינה, ככה לא צריך יותר להחליף לקאטאקנה או אנגלית ולא צריך להשתמש בעכבר בכלל למעשה =) (אם מישהו לא יודע איך להחליף את השפות באמצעות המקלדת, המקשים הם ALT+SHIFT). עם הזמן, התגובות נעשות אוטומטיות, והכתיבה ביפנית הולכת ממש חלק כשמתרגלים לכל זה =] מקווה שעזרתי
הינה האתר ממנו לקחתי את כל זה, פה :p (באנגלית, מכוון לווינדוז XP אבל הרבה דברים מתאימים גם ל98\2000 וכו'... מקשי הקיצור נמצאים למטה בעמוד)

Obake

New member
אה, ותיזהרו ללחוץ על F11..

הוא מגדית את המסך של הIE... אם לחצתם עליו ואתם רוצים לחזור למצב הקודם, פשוט תלחצו עליו שוב חח ד"א, אני היחידה שמתי שהיא רואה את האותיות "ווינדוז XP" חושבת מיד על הסמילי ורק אחרי זה מבינה שלא לזה התכוונו?

Ryuusuke

New member
וואו תודה, חידשת לי ../images/Emo13.gif

יש לי עוד שאלה, בדרך כלל כשאני מעביר ליפנית, זה נמצא על A, כלומר, אנגלית, יש איזה כפתור בשביל להעביר את זה להיראגאנה? בדקתי את ה Fים, ולא עבד לי :-O

Obake

New member
מה שהוא אמר ../images/Emo3.gif

ושמחה שיכולתי לעזור ^^"

למעלה