קיצוץ בעבודה

אטל81

New member
קיצוץ בעבודה

רציתי להתייעץ איתכן על ענייני עבודה: ובכן, אני חיילת משוחררת כמעט שנתיים, הספקתי לעבוד במשרד ממשלתי ולאחר מכן הגעתי לחברת המתמחה בייעוץ בנושא מיחשוב למשרדים ממשלתיים (בו אני עובדת עם המנהל ועוד מזכירה אחת). בעבודה זו אני עובדת כשנה בתור קלדנית (ולפעמים גם כמזכירה), ובחודשים האחרונים בשל הקיצוצים הרבים במשק ובמשרדים הממשלתיים (ובשל בקשתם של מעסיקנו לחסוך בכסף), נאלצנו לקצץ את מספר השעות שלנו - (בפעם הראשונה שהתבקשתי לקצץ) - הורדו מהמשכורת שלי 4 שעות (פעם בשבוע חצי יום עבודה) ההסכם הזה היתה לתקופה של 3 חודשים (מאפריל עד יוני). הבחורה שעובדת איתי עבדה מהשעות 09:00 - 17:00 ולפי ההסכם הורד ממנה שעה בכל יום (כלומר מסיימת ב - 16:00 - 7 ש"ע סה"כ). היום בבוקר, המנהל שלי הגיע למשרד ואמר לי - שאני אכין לו קפה, ושהוא רוצה לדבר איתי. טוב, בסדר הכנתי לו קפה ואז הוא פתח - שהקיצוץ שנעשה הוא לא מספיק וכעת הוא מבקש ממני לבחור שני ימים בשבוע (באופן גמיש) שבהם אני אעבוד חצי יום או שאני אבחר יום שבו אני לא אעבוד בכלל. יש לזה צד טוב ולא טוב: הטוב - יהיה לי קצת זמן לעצמי, יהיה לי יותר קל אם אני ארצה ללמוד וכו'.. לא טוב - זה ישפיע על המשכורת שלי. רציתי את הצעתכן - מה אתן חושבות על זה הייתם מסכימות על הסכם כזה ומנצלות את הזמן או שהייתן מתנגדות לו בתוקף?

yoyo10

New member
זה באמת תלוי מאוד

את זכאית להתנגד ואפילו להתפטר ולקבל פיצוים למרות שבחוץ לא הרבה יותר טוב. תנסי להתנגד ותראי את התגובות למען האמת לא נראה לי שיש לך סיכוי גם כאן כל היום מקצצים הורידו לנו 3% מהמשכורת וצימצמו את השעות נוספות

yafaz

New member
ראבאק...

בימים בהם מקצצים את האנשים עצמם, תשמחי שלפחות יש עבודה, אולי עם שעות פחותות, אבל עבודה... העניין המקומם יותר הוא עניין הקפה. גם תכיני קפה וגם תקבלי שטוזה. לא נשמע בוס רגיש במיוחד.

נופר30

New member
תראי קצת קשה לתת יעוץ בלי מידע

לדוגמא אם את חיה עדיין עם ההורים והמשכורת הזאת היא לא הדבר שממנו את חייבת להתקיים אז בכייף הייתי עובדת פחות יום אחד מחפשת ללמוד משהו באותו יום ולהתקדם בחיים או אפילו משהו לההעשרה של הנפש אבל אם את מחזיקה דירה וחיה בדוחק אז זאת כבר בעיה הייתי מסכימה לקיצוץ אבל בנתיים מחפשת מקום עבודה ( ואפילו לא ידעו שאת מחפשת כי תלכי לראיונות ביום החופשי או בחצי יום שיש לך ) אם את נשואה ויש לשלם משכנתא אז כל סכום הוא סכום שיתקבל בברכה תעשי את החושבים שלך אני הייתי לוקחת את ההעבודה אם היית מוותרת

twyti

New member
דבר ראשון:

תהיי בטוחה בעצמך וביוכולות שלך. דבר שני איך יש לו זכות לקצץ ככה?!?! לדעתי עדיף לך להתחיל לחפש משהו אחר, כי נראה לי בקצב הזה של הקיצוצים המצב של החברה שאת עובדת בה לא טוב. וכמו שכולנו יודעים היום חברה שמתחילה בקיצקוצים קטנים ממשיכה לרדת ולא לעלות. אם יש לך קורות חיים טובים ואם הבוס שלך יהייה מספיק אמיתי ויבין למה את עוזבת הוא גם יכול לתת לך המלצות טובות. תחשבי על זה!

יופי משל פורום! ועצה "קטנה"...

אני לא יכולה לייעץ לך מה טוב יותר מבחינתך, אבל רק עצה קטנה... את יכולה לחפש לך עבודה אחרת, להתפטר ולקבל פיצויים בגלל הרעת תנאים. הוא לא יכול לקצץ שעות כל פעם, וזה שהוא "נותן לך לבחור מתי" לא מייפה את המצב. אגב, יש לך הסכם עבודה חתום? האם לגבי הקיצוץ בשעות חתמתם על הסכם?

יש לי הסכם עבודה איתו

שהתקבלתי לעבודה חתמתי איתו על חוזה לשנה. בפעם הראשונה שהוא קיצץ לי ולמזכירה השנייה הוא סיכם את זה על דף. הפעם הוא קיצץ רק לי ולא רשם סיכום בעניין. חשבתי לעזוב את המקום, אבל אם אני רוצה ללמוד באוניברסיטה למשל, אז זה יהיה לטובתי איכשהו. הוא בעצמו המליץ לי לקחת קורס או משהו אחר למלא את חצי היום הפנוי.

למעלה