קיץ 1997, היה יותר קל ?

tristis

New member
קיץ 1997, היה יותר קל ?

קיץ 97 זכור לי כקיץ קליל.
האם הנתונים תומכים בכך, והאם הוא דומה לקיץ שחווינו השנה?

נתנאל531

Well-known member
לפי הרדיוסונדות של בית דגן

יולי 97 היה ממוצע (יולי נוכחי קר ממנו) במפלסים הנמוכים (גובה הקרקע, 925, 850), אבל אוגוסט 97 היה בין ה'קרים' ביותר מבין חודשי אוגוסט בשנים האחרונות, עוד כמה ימים ניתן יהיה להשוות לאוגסט הנוכחי.

tristis

New member
אז בעוד מספר ימים...

אשמח אם תערכו השוואה של יולי אוגוסט הנוכחי לזה של 97

רק שלא נקבל בקיץ הבא את אותו שטרונגול שחטפנו בקיץ שאחרי 97

shlomobar

New member
אוגוסט 1997 היה "חלומי" (לגבי אוגוסט כמובן)

ע"פ הריאנליזיס של MERRA (וגם הריאנליזיס של NCEP).

shlomobar

New member
ואנסמבל T850 לשבוע הקרוב

ממוצע אוגוסט הנוכחי עד כה עומד על 19.9 מעלות. נראה שהימים האחרונים של החודש יוסיפו כמה עשריות, אבל ממוצע החודש כולו כנראה יישאר מתחת לממוצע הרב שנתי.

שי אגם

New member
מעבר לשבוע ניתן לראות מגמת התקררות..

גם האנסמבל וגם כל העדכונים האחרונים של גפ"ס מרמזים על בואו של אפיק רום לאזורינו בסביבות ראש השנה (5 בספטמבר), שצפוי לצנן במעט את הטמפרטורות, ואולי אולי גם להביא לכמה טיפות פה ושם..

אבל זה עוד רחוק..

נתנאל531

Well-known member
בעשור האחרון היה ראש השנה אחד

שביום השני שלו ירד ממטר עז בקריות. לא זוכר בדיוק באיזו שנה זה היה, אבל זוכר היכן עמדתי כשפתאום גשם שוטף החל לרדת

Oren Stein

New member
אני גם זוכר ראש השנה כזה, כשעליתי לכיתה

א' או ב'= 1999 או 2000 שירד מבול שוטף ברמת גן, והכל היה אפור מסביב.
אני גם זוכר שהוא הגיע די מוקדם.

השנה זה נראה רחוק מאוד..

לא מלהיב אותי כל העניין הזה שהחגים יוצאים בקיץ, שראש השנה יוצא בסוף ספטמבר כבר לא צריך לשבת בתוך בית ממוזג כמו עציצים.

Eladmegahail

New member
נכון-ב 12/9/99-במוצאי החג גשם שוטף .

במוצאי החג של שנת 99 ירד גם אצלנו ביבנה גשם סוחף ומפתיע . הגשם החל אז ב 22:00 בערב ונמשך לפרקים עד לפנות בוקר משך 6-7 שעות .
עוצמת הגשם היתה חזקה מאוד ומפתיעה וירדה כמות מכובדת -משהו סביב 20-25 ממ . גשם ירד אז גם בראשלץ,תל אביב ,דרום גוש דן (חולון/בת ים )ואצלכם ברמת גן. הגיע עד איזור השרון-קו הרצליה-רעננה. אני זוכר אצלנו כבישים זורמים מים -ממש כמו לילה גשום בשיא החורף.
גם בראש השנה של 2009 ירד גשם חזק מאוד בעיקר בצפון -חיפה והרי הצפון קיבלו כ 30-90 ממ -ב 19-20/9/09. ב 26-27 בספטמבר 2008 ירדו
גשמים מקומיים חזקים מאוד ברחובות/יבנה וגם באיזור הרצליה וגוש דן. ברחובות ויבנה ירדו כ 20 ממ בפרק זמן קצר מאוד ובשרון כ 10 ממ . זה היה לפני ראש השנה ובחג עצמו 28/9/08 ירד גשם חזק בנתניה ,בשפלה ,בשרון ואפילו באיזור בית קמה ולהבים בצפון הנגב. גם במהלך החג ירדו גשמים מקומיים קצרים בכמויות של מספר ממ . כנל בבוקרו של ערב ראש השנה בשנת 2004 או 2005 -גשם חזק שירד ברמלה/רחובות/יבנה/ראשון לציון /נס ציונה ובית דגן -22 בספטמבר באחת השנים שבין 2003-2006-לא זוכר בדיוק את השנה הספציפית.

למעלה