קיץ שמח ברעננה

gs1234

New member
קיץ שמח ברעננה

הייתי בכנס הגאווה ביום שישי, והיה ממש נחמד ומכובד. חופרי דיבר לעניין, וגם האחרים אמרו דברים יפים. כן ירבו כנסים כאלה, שמשמשים במה לסובלנות ואהבת הזולת.

והייתה גם אחלה הופעה של שירי סיימון וגרפונקל ביום שלישי. הביצועים היו ממש מוצלחים, וההופעה הייתה סוחפת. (חופרי היה גם שם, דרך אגב.) חבל רק שלמחרת בבוקר ראיתי שאחרי שפינו את כל הכיסאות, רחבת יד לבנים הייתה מלאה באשפה שהקהל השאיר אחריו. ציפיתי לדרך ארץ.

המפרצץ

New member
חופרי אשם

למה לא נשאר אחרי כולם ואסף את כל האשפה בעצמו? כל ראש עיר אחרת היה עושה את זה.
חוץ מזה הוא גם זייף בשירה.
צריך להעיף אותו.

גם אני הייתי בעצרת הגאווה

אכן, היה נחמד ומכובד, וגם ממש ממש חם.
הדוברים באמת דיברו יפה, ורק המוסיקה, כרגיל באירועים מעין אלה, הייתה איומה.

שמחתי לראות בעצרת נציגות של "גאווה בליכוד"

ללמדנו שלא כל הימין עומד מאחורי ההתבטאויות החשוכות שנשמעו כאן בחודש האחרון.
היה שווה לקיים את האירוע הזה רק כדי שכמה אנשים לא יוכלו יותר לטעון שהם "מתונים" ו"חיים בהרמוניה עם כולם".
צביעות כמו ראינו כאן מתאימה למיסיסיפי ואלאבמה של שנות הששים, לא לעיר שמתימרת להיות "פתוחה ונאורה".

מלבד ראש העיריה

כיבדו את האירוע בנוכחותם גם חה"כ ניצן הורוביץ ואיתן כבל, ונציגים ממועצת העיר.
השוטרים המרובים שאבטחו את האירוע נותרו ללא תעסוקה.

אקווה שהאירוע בשנה הבאה יהיה לא פחות מוצלח.

בדיעבד, אני חושב שהפשרה בין זכות המיעוט להיראות ולהפגין לבין הצורך להגן על הציבור מפגיעתו הרעה של מיעוט אחר - הייתה פשרה הוגנת. לעתיד, ייתכן שכדאי לערוך אירועים כאלה בשעות אחר הצהריים המאוחרות, ולא בשעות הכי חמות של היום.

זו לא היתה פשרה מאוזנת

ולכן זו לא היתה פשרה אלא כניעה חד צדדית שמאוד ציערה אותי. הנה מה שכתבתי על זה היום בפייסבוק, לצד תמונה שצילמה AyalaT:

"כינוס מצומצם ועלוב שהסכים לדחוק את עצמו למגרש חניה. כשלון אסטרטגי וערכי כאחת של המארגנים ושל הסיעות שמקדמות לכאורה את ערכי הפלורליזם במועצת העיר רעננה. וחבל שכך. אני נוהגת לצטט מדי פעם את ביקו בעניין זה: הנשק החזק ביותר של השליט הוא התודעה של הנשלט. אין שום רציונליזציה שיכולה לשכנע אותי שמישהו יצא טוב בסיפור הזה. מה בכינוס הגאווה הבא? מקלט ציבורי מגודר מתחת לאדמה?

ארזS

New member
זאת דעתך והיא לא מתקבלת...

כמו גם חלק מהדברים שאת כותבת במקומון.
אבל זכותך הדמוקרטית לחשוב כרצונך.
לא היה פה עניין של שליט ושל נשלט אלא הסכמה ברוח טובה בין הצדדים, ולכן כפח ש"שושן פרא" כתב לעיל, כל האירוע עבר בשקט מופתי [למעט המוסיקה...] וללא התגרויות בין הצדדים התומכים והמתנגדים.
וזהו בדיוק פלורליזם למרות שזה לא מקובל עליך.

ולמה ציפית ?

זה לא אותו אחד שאמר שאסון אוטובוס הבונים קרה בגלל מזוזות פסולות ?

זה היה בגלל חילול שבת בפ"ת

אני גם מדירה רגלי מטקסי יום הזיכרון ביד לבנים כל עוד הוא משתתף בהם, מאז שאמר לאמא של רועי קליין שהיא צריכה לשמוח על שבנה נפל על הגנת המולדת, לפני מס' שנים.

ATAF151

New member
לדעתי זו לא כוונתו

כוונתו שאם כבר מת, אז היא צריכה לשמוח שזה על הגנת המולדת.

בעניין המזוזות של אסון הבונים, זו אכן היתה אמירה מטופשת שרק גורמת לחילול שמיים.

gabiskon

New member
תארי לך מה יקרה אם יום אחד

יקומו היהודים באירופה ויחליטו שמתחשק להם שיוויון, כולל קיום אורחות חייהם בפרהסיה.

וברצינות, לולא היו קיימים אנשים כמוהו לא היה צורך באירועי גאווה, מכאן שמעצם קיום אירועי הגאווה ניתן לצערנו להסיק עדיין קיום של אנשים כמוהו.

ארזS

New member
gabiskon אני לא מאמין, אני בשוק

לא בשוק [מרקט] אלא בשוק [הלם]... -למקרה שלא הובנתי כהלכה...
אתה חושב שחנה צודקת !
וואלה הגיעו ימות המשיח !

gabiskon

New member
זה מפני שההתייחסות שלי היא

לתוכן הדברים ולא לגופו של אדם. כל עוד הדברים שגויים, אני מצביע על כך. כאשר הם נכונים אני מצביע גם על כך.

מכאן ניתן להשליך על מקרים אחרים ולבחון את דעתו של אמיר כאילו הקריטריון לאמינות הוא איזון מספרי בדעות בעד ונגד ("אתה חד צדדי" במקום "המציאות חד צדדית") כאשר הקריטריון האמיתי הוא איזון במחשבה.

בדיעבד, זו הייתה פשרה הוגנת

מגרש החניה היה נרחב למדי, ונשאר בו הרבה מקום פנוי. שמעתי אומדן, לפיו היו בעצרת 200 איש. לסגור את רחוב אחוזה בשביל 200 איש נשמע לי מוגזם לגמרי. בואי קודם נמלא את רחבת המשביר לפני שאנחנו פותחים עיניים גדולות.

איני יודע מי לדעתך השליט ומי הנשלט בסיטואציה שלפנינו, אבל לדעתי, מיליטנטיות יתרה משרתת תמיד את אלה שאין להם בעיה לירות באלה שהם לא סובלים. וכידוע, זה לא אנחנו.

200 זה בלי ה- 800 שלא הגיעו

כי זה לא היה באחוזה.
מיעוט המשתתפים הוא תוצאה של כניעה (לא פשרה) שבהחלט מוטעית אסטרטגית בעיני.

gabiskon

New member
אמת.

שנית, זה אירוע ראשון וחשוב וכפי שבמקומות אחרים משתתפים עשרות אלפים, כך עצם קיום האירוע אמור להגזר מהחשיבות ולא ממספר המשתתפים בתחילת דרכו.

למעלה