קיץ מתוק

קיץ מתוק

בשקט בשקט, בלי כותרות מסעירות ובלי מסיבות עיתונאים וחגיגות פתיחה מפוארות, התרוממה לנו כאן קבוצה מאוד מאוד מעניינת. במקום שמות מפוצצים- איזון והמשכיות (5 שחקני מפתח נשארו בהרכב, מה שלא קרה לנו מאז תחילת המאה ה-21). יש כאלה שאני עצוב שלא ממשיכים (קוז'קרו) וכאלה ששמחתי (מייסון וג'נקינס) אבל בשורה התחתונה אשפר בהחלט להתרווח בכורסא (או במושב ביציע) ולצפות לדברים גדולים. ועונג לא פחות גדול- לראות את שרשרת השמות שמנהלים מו"מ, מוזכרים בהקשר, מופיעים בכתבות או בהתנצלויות בהקשר למכבי. זה נראה שמה שקרה לנו בקיץ הקודם חוזר אליהם כמו בומרנג וזה מלמד אותנו שיעור פשוט. אף אחד לא מחוסן בפני חובבנות! ולגבי הליגה- מצער לראות מה שנשאר מהפועל ת"א אבל זה היה צפוי. ממילא בקושי היה להם קהל בשנה האחרונה. ושאול אייזנברג הוא עסקן סוג ק שמקומו בביב השופכין, ואולי בהריסות אוסישקין. עצוב גם שהפועל חולון לא הצליחה להעמיד קבוצה ראויה. מצד שני יהיה משמח לראות את עפולה שאני מבין שיש לה קהל גדול וחם מייצגת את עמק יזרעאל בליגת העל בכדורסל המתהדרת בייצוג הפריפריה בניגוד לריכוז קבוצות ליגת העל בכדורגל שמאיזור המרכז...

חותם על כל מילה...

רק יש החלטה אחת שאני בכל זאת לא מבין. ראיתי עכשיו את נבחרת ישראל מנצחת את בוסניה. אם לשפוט על פי המשחק הזה, אז דרור חג`ג הוא החתמה מצויינת, רק חבל שלא החתימו את עמית תמיר (על פי פרסומים הוא צפוי לחתום בימים הקרובים בשרלרואה). תמיר עדיף על ארז מרקוביץ` כמעט בכל הפרמטרים. חוצמזה, שהבחור הוא שחקן בית של הפועל, שצבר נסיון ברמות הגבוהות של הכדורסל. גיא פניני וארז מרקוביץ` עדיפים על פניו? אני בכלל לא בטוח. בעונה שעברה הוא הציל את גבעת שמואל מירידה בטוחה, ולא סתם הוא מהווה בורג מרכזי בנבחרת ישראל, יותר ממרקוביץ` ופניני. לדעתי - פספוס. אולי היחיד.

תמיר הוא בלוף.

מה גם, שהוא אומנם גבוה, אבל הוא לא משחק כגבוה ורוב הנקודות שלו באות משלשות וזריקות מחצי מרחק ומעלה. אה, והוא בור בהגנה. מה בור? מנהרה. מנהרות הכותל.

אני לא מכיר כל כך

את השחקן, אבל היום הוא נתן משחק מצויין, ודי התרשמתי ממנו. קח גם בחשבון שבנבחרת הוא מהווה בורג מרכזי. בנוסף, במרבית הקבוצות שהוא שיחק בהן הוא נחשב לסיפור הצלחה... כולל במכללות (לא נבחר בדראפט, בכל זאת אני זוכר שהוא זכה להרבה כותרות על הסיכויים שיש לו כביכול להיות הישראלי הראשון ב N.B.A). כאמור, כמעט ולא ראיתי אותו משחק, השאלה היא אם לאור הנתונים הנ``ל ניתן לקרוא לו ``שחקן בלוף``? בכלל, מרקוביץ` ופניני עדיפים עליו?

עמית תמיר

הוא משאבת עבירות. ולנו כבר יש משאבה אחת כזו וקוראים לה (לו) תמר סליי.

למעלה