קיץ ו... חם...

קיץ ו... חם...../images/Emo178.gif

היום ומחר עומד להיות חם מהרגיל.. ידוע שכשחם , אנשים עצבנים יותר , פחות מרוכזים,מזיעים ומתיבשים.. אז כשרות לגולשי הפורום , וגם כדי להפרות את עצמינו.. אשמח לקבל טיפים לקירור הגוף והנפש בוקר קריר ונעים
יעל

בובי

New member
דברים מקררים

כשלמדנו תזונה נתנה לנו המורה מין כלל אצבע לדברים מחממים ולדברים מקררים בגדול כל מה שצומח בארץ חמה בקיץ מקרר לדוגמא מילונים אבטיחים ומיץ חמוציות. ודברים שגדלים בארצות קרות יותר מחממים לדוגמא דובדבנים אחד היוצאי דופן הוא התפוחים שנחשב כמקרר. ולכן בימי הקיץ החמים רצוי לאכול יותר ירקות וסלטים לאכול מילונים ואבטיחים שנחשבים למקררים ופחות בשר ומטוגנים שנחשבים למחממים. ברגע שאתה מאוזן אתה מרגיש הרבה פחות את החום (מניסיון אישי) אצלי בבית אין מזגן (וכנראה גם לא יהיה ) אלה רק מאוורר תקרה וזה מספיק לי.

כמה המלצות משלי..

שתיה מרובה של מים עם נענע ( הידועה כמקררת) ולימון.
מקלחות קרות , לא חובה עם סבון ( ע"מ לא ליבש את העור)
וגם פסיפלורה לאמבטיות נעימות ניתן להוסיף שמן אתרי לימון ( לא לצאת אח"כ לשמש) מנדרין ולוונדר . עוד עיצות יתקבלו ב
יעל

בובי

New member
יעל תיקון קטן

נענה נחשבת כמחממת לפחות לפי הרפואה הסינית מה שמקרר הוא המנטה שדומה לנענע לידיעתך. יש לי רשימה של כל הפירות המקררים והמחממים בקלסר של הלימודים שלי

יעל-ממה שלמדתי אני.

הכי טוב בימים חמים כאלה לשתות משקה חם. זה מחמם את הגוף לאותו רגע, אך מאפשר לו להתמודד עם החום מבחוץ. אני שותה רק תה בקיץ, וזה ניפלא אור ואהבה בת חן

תעדכן את הקלסר שלך..../images/Emo3.gif

בובי יקר, נענע הינה שמה הערבי של...mentha piperita (בלטינית) או peppermint... הנענע מכווצת ומקררת את הפנים... כל טוב יעל

בובי

New member
תודה על ההערות ..

כנראה שאנו מתכוונים לאותו הדבר ורק המינוחים בעברית שונים כי אין לנו עדין מסורת של צמחים בעברית. הסתכלתי קצת בספרים שיש לי בבית וגיליתי שיש כ 37 זנים של נענע. בספרו של ניסים קריספל המדריך השלם לצמחי מרפא .. כתובים 4 סוגים של נענע הראשונה זה נענת הכדורים השניה נענת המים השלישית שאליו אנו מתכונים זה נענע חריפה והאחרונה נענע משובלת. באופן מעשי אם תגשי לחנות ותבקשי נענה קרוב לודאי שלא תקבלי את הנענע החריפה. אם תבקשי מנטה סביר להניח שתקבלי אותו כל טוב ומכל מלמדי הסכלתי.

Rosief

New member
אופפסס

יעל התכוונתי ל נענע מקבוצת מקררים לפי רפואה סינית

למעלה