קיץ במערות אפקה

קיץ במערות אפקה

אתמול עשיתי סיור קצר בשטח. בעוד שאין עדיין סימן כלשהו לחצבים (אולי לא שמעו על תוצא החממה והקדמת הפריחה?),יש בהחלט מה לראות בשטח...

naja

New member
זו חפירה קצרה או מחילה עמוקה?

מה הגובה\רוחב של הפתח?

משהו קטן

החפירה נראית לי רדודה למדי (לא ניסיתי לבדוק אם יש בפנים משהו), אם כי גודל ערימת החול החיצונית מושך תשומת לב. הייתי אומר שגובה הפתח פחות מ-10 ס"מ, הרוחב קרוב יותר ל- 5 ס"מ.

נראה לי קטן מדי למאורת שועל

ראיתי כבר מאורות שועלים, יש שועלים עד היום בחולות גלילות-רמת אביב, אך באזור מערות אפקה ככל הידוע לי הם אינם קיימים (השטח כנראה חשוף מדי לפעילותם). דורבנים גם הם היו פעם באזור מערות אפקה, ונכחדו ככל הנראה קצת לאחר סלילת נתיבי איילון ב-1990.

naja

New member
זו לא מאורה.

זה נראה יותר כמו התחלה של חפירה. אני לא חושב שמי שחפר את זה גר בפנים. יכול להיות שאיזה שועל ניסה לחפור החוצה איזה חרק או מכרסם.

nightjar

New member
לדעתי כן מאורה.

מדובר בכמות חול נכבדה זה נראה כמו תחזוקה של מחילה ישנה של מכרסם. מאוד דומה למחילת גרביל, ובאיזור זה אמור להיות גרביל חוף.

dubaf

New member
מאורה - בהחלט

לפי כמות היוחל - זו מאורה עמוקה למדי. מאחר ונחשים אינם חופרים מאורות בחול (פרט לנחשי הנגב) ומאחר ורואים במפורש (מצד שמאל על החול) עקבות של יונק כלשהו - אני מניח שאכן המאורה שייכת לאחד ממיני "העכברים" (ואכן גרביל בא בחשבון ).

galvin

New member
אם בשועלים עסקינן

יצא לי לראות אחד לפני שבוע על חוף הים... באפולוניה. :0)

dubaf

New member
זה היה השועל ממשלי לאפונטיין

משום שראיתי שם עורב עם גבינה בפה מסתובב הלוך ושוב.

nightjar

New member
שחרורית מהסוג בלפס (Blaps)

בסוג זה קל להבדיל בין הזוויגים: המברשת הכתומה על הבטן מעידה שמדובר בזכר. לא הייתי מתקרב אליה כשהיא בחיים- בלפס מפרישות נוזל מצחין ביותר..

למעלה