קיפוח הרוכבים

eytan amiaz

New member
קיפוח הרוכבים

יש משהו בתלונות על קיפוח הניווט הרכוב, אבל דומני שהמצב אינו שונה בשאר העולם. אם זכרוני אינו מטעני, החבר'ה שחזרו מאליפות העולם בצרפת, ספרו שמספר הצופים היה קרוב למספר הנווטים שהשתתפו השבת בחרובית ויש לי הרגשה שהגזמתי (לטובה). מניסיון אישי ומשיחות שקיימתי עם מספר נווטים מובילים שהתנסו הן בניווטים רגליים והן ברכובים, קיימת העדפה ברורה לניווט הרגלי המאתגר יותר בהבט של שימוש בטכניקות הניווט שונות. תחרויות סקור, או איסוף חופשי בהחלט משפרות את רמת הענין ועשויות למשוך מספר רב יותר של נווטים. אילן, עמותת ניווט מודיעין אינה מקפחת את רוכבי האופניים החברים החברים בעמותה. נהפוכו, העמותה תמכה בנווטי המועדון שיצאו לאליפות העולם והיא גאה במספר הנווטים הרב הנמנים על שורותיה. ולענין, הסיבה שלא נתבקשת לארגן ניווט אופניים בתחרות בן שמן, נבעה מהעובדה שתכנון המסלולים (הרגליים והרכובים) הוטל (כברירת מחדל) על אנשי מושב בן שמן. אבל אתה בהחלט מוזמן לארגן ניווטים עתידיים מטעם המועדון. חוץ מזה, אתה מוזמן (כבר עכשיו) למסיבת סוף השנה אצל עמי גנצ'רסקי. אגב, אני חושב שזו שערוריה שהמסלול בחרובית לא נבדק ברכיבה. את המסלול בבן שמן בדקתי פעמיים (לפני ואחרי תיקון המסלול). גם בשנה שעברה מועדון ראשון ארגן את הניווט הרכוב ברגע האחרון והוא היה קצר (מדי). יתכן שצריך לקבוע כי רק מועדון בעל מספר מינימלי של רוכבים (2?) יכול לארגן תחרות ניווט רכובה.

IlanShacham

New member
אני מרים את הכפפה

אני מתנדב לארגן תחרות בשנה הבאה. חוץ מזה, סלח לי בבקשה ששכחתי שאתה תכננת את המסלולים בבן-שמן השנה, הם אכן היו מוצלחים. לגבי הניווטים האחרים, שמות המתכננים לא היו מוכרים לי, אז הנחתי שהם נווטים רגליים. עוד דבר, כשאמרתי שלא פנו אלי לסייע התכוונתי לאו דווקא בתכנון המסלול, אלה גם בתחום הלוגיסטיקה - עזרה ברישום, איסוף תחנות וכו'. באופן כזה המועדונים לא ירגישו שהם מארגנים את הניווט עבור הרוכבים, אלה ביחד איתם. אני מניח שעבודה משותפת כזו היא הכלי הטוב ביותר לקרוב לבבות

למעלה