קיפודים

anat281

New member
קיפודים

אם נותנים לקיפוד לאכול כל יום (בגינה או ברחוב), האם הוא יכיר את מי שנותן לו לאכול כמו חיות מחמד שמכירות את בעליהן ?

סביר שכן

אני לא בטוח אבל אני נוטה להעריך שכן.
יש לזכור, עם זאת, שקיפוד היא חיית בר לכל דבר ועניין ואסור לגדל אותה בשבי. אני גם חושב שזה לא נכון להאביס אותם באוכל ביתי, אם כי אני לא חושב שזה לא חוקי.

כל מאכילי חתולי הרחוב נתקלים הקיפודים

מסתבר שמזון יבש לחתולים מאוד טעים לקיפודים, בפינות חי זה גם המזון שנותנים להם.
בפינת ההאכלה שלי היתה אמא קיפודה שהביאה את הגורים שלה, הן אכלו בצוותא עם החתולים.
כשעבדתי במרפאה וטרינרית, הביאו אלינו לשיקום גור קיפוד מתוק. הוא היה פצפון (הגיע מאוד תשוש, מפוצץ בקרציות ועל סף מוות מרוב שהיה חלש) האכלנו אותו במזון רטוב לחתולים. הגאון קישר בין הבחורות הנחמדות בחלוק הלבן (האסיסטנטיות) לבין האוכל הטעים, אז כל פעם שהיינו נכנסות לחדר האשפוז הוא היה מכה עם האף שלו הלוך וחזור על סורגי הכלוב כדי שלא נשכח לתת לו אוכל

עד שהוא התאושש והחלים הוא כבר נהיה כל כך תלוי בבני אדם לצורך הישרדו , שלא יכולנו לשחררו לטבע, אז מצאנו. בית חם בפינת חי ושם האו חי את חייו בשמחה ובששון....

anat281

New member
גם אצלנו

הקיפודים אוכלים בצוותא יחד עם החתולים, זה לצד זה, הם מתים על האוכל היבש, הם כאלו חמודים וחכמים, והם כבר מזמן לא חיית בר, הם די מבויתים, מחכים לנו כל ערב בפינת האכלה יחד עם החתולים, הם גרים בגינות, אני מחכה לרגע שאחד מהם יתן לי ללטף לו את הראש הפרוותי והמתוק שלו, בינתיים זה לא קורה, כשאני מתקרבת עם היד הוא הופך לכדור השמנמן הזה

למה אגב אי אפשר לגדל קיפוד בבית ד"ר ירום ? למה זה לא חוקי ?

עפ״י חוק יש צורך בהיתר מיוחד להחזיק בבית

חיית בר.

חוק להגנת חיית הבר, תשט"ו-1955
...
1. ״חיית בר" - יונק, עוף, זוחל או דו-חיים, או כל חלק ממנו, או תולדה שלו, שמקורו בשטח המדינה או מחוצה לו, שאין טבעו לחיות במחיצתו של אדם;
...
״חיית בר מוגנת" - חיית בר שאינה ציד, מזיק או חיית בר מטופחת;
...
8. (א) (3) לא יחזיק אדם חיית בר שאינה מזיק ואינה חיית בר מטופחת אלא בהיתר החזקה כללי או מיוחד, או אם באה לידיו מבעל היתר סחר כללי או מיוחד או היתר העברה כללי או מיוחד, או אם הנו מחזיק כדין כאמור בסעיף קטן (ב).

מומלץ להאכיל את החתולים בגובה

ולתת לקיפודים לחפש מזון באופן טבעי, כמו שהם אמורים לעשות. זה גם יפחית את כמות הג׳וקים בגינה וגם נכון מבחינה מוסרית ואקולוגית.

anat281

New member
מבחינה מוסרית ?

לתת להם למות מרעב זה כן מוסרית ? מה הם אמורים לאכול בדיוק ברחובות העיר ? יש להם מזל שיש להם מזון חתולים כי אחרת הם היו גוועים ברעב.
לגבי ג'וקים, יש מלא ג'וקים בקיץ גם ללא קשר למזון החתולים, ואיך בדיוק את מצפה שמאכילי החתולים יאכילו 20, 30 חתולים בגובה ?
אולי כוונתך טובה אבל "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות".
כל הכבוד לכל מאכילי החתולים למיניהם על מעשיהם ומאמצם האדיר שלא לדבר על ההוצאה הכספית והדבר שמאכילים הכי לא אוהבים זו ביקורת והתערבות של אנשים בהאכלה שלהם.

קיפודים חיים בעיר גם בלי אוכל חתולים

הם לא יגוועו ברעב: הם יהיו בריאים יותר ולא שמנים כמו הקיפודים שראיתי שהייתה להם גישה לפינות האכלה לחתולים. מבחינה מוסרית חיות בר צריכות להישאר כאלו, ולאכול מזון שהן מוצאות באופן טבעי. קיפוד שאוכל בפינת האכלה מחכה לאוכל הזה ולא מחפש מזון אחר.

כדאי להשתדל להאכיל את החתולים על גדר, למשל, מה שמונע גישה לקיפודים.

בנוסף מומלץ לוודא שהחתולים מסיימים את האוכל ששמים להם בפינה, כי אחרת זו לא פינת האכלה לחתולים אלא גם לעורבים, תנים, חולדות, קיפודים, יונים וכלבים...

למעלה