קיסריה

דקר

New member
קיסריה

שלום לכם אני מעונין לצלול שם .האם כדאי בצורה מודרכת? או אפשר גם לבד. באיזה עומקים מדובר?מה אפשר לראות מבחינת עתיקות מה דעתכם על אותם גנבי עתיקות אשר גנבו והעשירו את גינתם הפרטית . כיצד מונעים דבר כזה ? מה העונש שצריכים לקבל אנשים אלו לדוגמה מההיתאחדות על ניצול לרעה של אמון +ציוד צלילה . .

ההיתאחדות ?

אתה אולי מתכוון לרשות . פעם ההיתאחדות הישראלית לצלילה היתה אמונה גם על חוק הצלילה . היום יש רשות צלילה . ההיתאחדות היא ארגון צלילה ממש כמו SSI , PADI ואחרות רק שהיא ישראלית . שלומי

קובי.ש

New member
קיסריה שמתחת למים

בנמל קיסריה העתיק ממוקם מועדוו צלילה קטן אך חביב מאד: שרות טוב ואוירה טובה. האתר עצמו יפה מאד וכולל ריפים ומערות ים תיכוניות אופיניות ושרידי הנמל העתיק ששקע בים, קשה למצוא שרידים ארכאולוגים של ממש אך לעיתים ניתן למצוא שרידי עמודים וחרסים. במועדון מפה תת מימית מפורטת למדי ותוכל לבצע שם אפילו 2 או 3 צלילות. העומק לא גבוה 6-12 מטר. לדעתי אין צורך בצלילה מודרכת שם רק בלימוד מוקדם של הטופוגרפיה וההיסטוריה. . לגבי השאלה השנייה : למרות התעוב שאני רוחש לכל מי שפוגע באוצרות הים אני לא חושב שצריך להפוך את רשיון הצלילה לנשק. צלילה צריכה להיות עיסוק ספורטיבי, אינדיבידואלי ולא משהו שכפוף לחוקים תקנות ואיסורים. מי שרוצה לגנוב מהים ממילא יעשה זאת גם מבלי רישיון.

אבי ע

New member
המידע נכון, אבל ../images/Emo39.gif

אני חולק על שתי טענות: 1. יש יתרון בצלילה מודרכת באתר ובלבד שהיא מודרכת כראוי על ידי בעל מקצוע, עם הסבר מראש על כל מה שרואים. 2. אם אדם נתפס מבצע עבירה חמורה בעת צלילה, כגון פגיעה בסובב הימי (לרבות שרידים ארכיאולוגיים), לדעתי על הארגון שהוציא לו תעודת צולל לשלול תעודה זו. למה לא להפוך את רשיון הצלילה כנשק להגנת הסובב? יהיה בזה תיקון ולוא קטן של הנזק העצום הנגרם לסביבה מחלוקת רשיונות צולל למסות גדולות של אנשים. אם מאדם כזה יימנע לצלול או לפחות יקשה עליו הדבר, תהיה בכך תרומה לשימור הסובב הימי.

למעלה