קינואה

simonaran

New member
קינואה

שלום חברים.רציתי לדעת אם יש מאכלים "מעניינים" שניתן לעשות עם קינואה. לא ככ מכיר את הדבר הזה מלבד העובדה שזה מחזיק טוב את הקציצות שלא מתפרקות בבישול.

אני הכנתי בצורה הבאה וזללתי

הכל לבד כי אף אחד לא רצה אפילו להמשיך מעבר לטעימה. אז ככה: לטגן הרבה הרבה בצל ואז מוסיפה גזר מרוסק אחד שלם + כפית רסק עגבניות + מעט מרק עוף (של אוסם) אני שמתי בערך כפית וחצי, אחרי שהכל מתערבב יפה, רק אז מוסיפה 2.5 כוסות נוזלים ואת הקינואה בערך כוס. בתאבון !

פומיקיז

New member
תודה! ניסיתי הערב - כתוספת למחר

לי זה כבר טעים ! ( בניגוד לנסיון הקודם שלי עם קינואה) אני שמתי במקום גזר בטטה מגורדת - בכמות נדיבה (לא היה לי גזר) וכמות יותר גדולה של רסק (כי פשוט נשאר לי מלזניה שהכנתי). מאוד הייתי רוצה שכל המשפחה תתחיל לאכול דברים מעט יותר בריאים, חוצמזה שתמיד נחמד שיש עוד משהו לגיוון. תודה על המתכון - שירי

noosh 19

New member
אמא שלי מוסיפה את זה

לירקות מבושלים ולמרק גם |מומלץ| ואפילו פעם אחת לפשטידת קישואים

limim

New member
../images/Emo91.gif קינואה ובשר טחון

מנסיון שלי, גם קטנטנים (הקטנה שלי בת 8 חודשים) יאהבו.. מתכון: קינואה ובשר טחון רכיבים: 1 כוס קינואה 1/2 ק"ג בשר טחון 1 בצל קדול קצוץ דק מאוד מלח, פלפל שחור פפריקה, כמון, אבקת מרק עוף. (או כל תבלין אחר שאוהבים) אופן הכנה: מכינים את הקינואה- מחממים מעט שמן בסיר, מערבבים פנימה כוס קינואה ומלח. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 15 דקות עם מכסה. מאדים את הבצל הקצוץ עד להשחמה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך בחישה מתמדת- עד שהבשר מטוגן אך מפורר לפירורים קטנים. מוסיפים תבלינים לתערובת הבשר. מערבבים את הקינואה והבשר הטחון. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-דנייאלה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
../images/Emo91.gifמתכון: מרק עגבניות וקינואה

מתכון: מרק עגבניות וקינואה רכיבים: 4 עגבניות רכות חתוכות לקוביות שתי שיני שום בשרניות קצוצות 1 בצל בינוני חתוך לקוביות 4 כפות קינואה ספל אפונה וגזר קפואים קופסא קטנה רסק עגבניות כפית מלח פלפל שחור לפי טעמכם כף סוכר (או ממתיק מלאכותי שווה ערך) כף אבקת מרק בטעם עוף אופן הכנה: 1. לאדות בסיר בינוני בכף שמן בצל ושום, 2.להוסיף את הקינואה (לא מבושלת!) ולערבב היטב. 3. להוסיף את העגבניות ולערבב. 4. להוסיף רסק עגבניות ולערבב. 5. להוסיף אפונה וגזר ולערבב. 6. מים עד כיסוי + תבלינים ולערבב. 7. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה חצי שעה. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-Ayeletba הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
../images/Emo91.gifמתכון: קינואה עם אפונה ירוקה

מתכון: קינואה עם אפונה ירוקה יבשה רכיבים: 1 כוס אפונה ירוקה יבשה 1 כוס קינואה מעט שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: מבשלים כוס אפונה ירוקה יבשה בהרבה מים, ללא שום תוספת טעם ובעיקר ללא מלח - ככה האפונה מתרככת מהר. (בערך חצי שעה עד 40 דקות) זהירות, לאפונה המתבשלת יש נטייה מכוערת לגלוש ולצבוע את הכיריים בקצף ירקרק כשהאפונה מתרככת, אך עדיין לא מאבדת את צורתה ומרקמה, מסננים החוצה מהסיר את רוב המים (לא שופכים, נשתמש בהם) משאירה בסיר רק את האפונה עם טיפ טיפת מים מוסיפים לסיר כוס קינואה וכוס מנוזלי הבישול של האפונה מוסיפים קצת שמן זית ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מביאים לרתיחה מעבירים ללהבת הגז הכי נמוכה ומבשלים כחצי שעה. מכבים את האש ומניחים להתקרר קצת לפני שמערבבים ומגישים. בהגשה, אפשר לפזר מלמעלה כוסברה קצוצה דק דק, מוסיף המון טעם אבל לא ממש הכרחי כי האפונה המבושלת נותנת לקינואה טעם נהדר. הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים.נט-חמדה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: קינואה, אורז, מש ושמיר

מתכון: קינואה, אורז, מש ושמיר רכיבים: כוס אורז בסמטי (השתמשתי באורז פרסי רגיל) כוס קינואה שטופה היטב חצי כוס שעועית מש חצי כוס שמיר 10 עלי נענע 3 וחצי כוסות מים רותחים 1/4 כוס שמן זית (אפשר פחות) כפית מלח אופן הכנה: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את האורז, המש והמלח, ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים ומנמיכים את הלהבה. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הקינואה ומבשלים יחד כ-15 דקות נוספות. מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול, ומערבבים. נותנים לתבשיל לנוח כ-5 דקות נוספות. הערות: מקור המתכון: ספייסס-בל קפצן - שפית הבית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

vrlaw

New member
מתכון קינואה

לטגן בצל בסיר על האש להוסיף את הקינואה ולחסות במיים חמים לכ 20 דקות עד שהמיים נספגים כמו אורז במהלך הבישול לאחר כ 10 דק' להוסיף חומוס מבושל (רך) או מקופסה קישו חתוך די דק, בסוף הבישול לאחר שכל המיים נספגו/התאיידו להוסיף גרעיני חמניה ודלעת קלופים. כמובן מלח פלפללפי הטעם בתאבון, על בסיב המתכון הזה ניתן להוסיף/ להחליף תירס, אפונה כמובן אפשר לטגן גזר עם הבצל, בקיצור כיד בדימיון הטובה עליכם או לפי האריות במקרר.(-:

tzaraf

New member
קינואה כתחליף לבורגול. סלט טבולה עם

נענע ועגבניות. טעים ובריא

אגב...

לא מבין מה אתם רוצים מאבקת מרק. התרגלתי לחיות בלעדיה, והיום נראה לי הטעם שלה קצת לא לעניין. וטוב שכך. מרוב כימיקלים לא מרגישים טעם נורמלי...

oj12

New member
טיפים לבישול קינואה משודרגת.

קינואה היא תפלה מטבעה. לכן בתחילת הבישול (כשמטגנים בצל + גזר) אני מוסיף חצי פלפל חריף (ללא הגרעינים). כאשר מוכן, אני מוסיף עדשים שחורים שהכנתי בנפרד, או חצילים+זוקיני כנ"ל, ומפזר מעל נענע, פטרוזיליה, או דומה לו לפי הטעם. ומכאן כל אחד עם היצירתיות שלו.

למעלה