קינג קונג

avivs

New member
קינג קונג

יתכנו
ראיתי את הסרט אתמול. עד אולי השעה השנייה (יש שלוש שעות של סרט) הייתי בטוח שאני אקטול לגמרי את הסרט. אבל השעה האחרונה הצליחה להציל קצת את המצב. קצת. את הסיפור רובכם כנראה מכירים, על צוות השחקנים שמגיע לאי בודד, שבעיקרון אמור להיות מקום שאף אחד עדיין לא גילה, במטרה לצלם סרט. סבבה. אבל למה למשוך על זה שעה שלמה? ראיתי לפי האנשים שישבו מסביבי, שמהר מאוד נמאס להם ממה שקורה בסרט, כי, טוב, הבטיחו לנו קוף ענק, לא תסריט רדוד שלא נראה שהולך לשום מקום. אחד מרגעי השפל בהתחלה הוא כשאחד משחקני המשנה פונה אל הדמות של השחקנית ואומר לה, "אני יודע כמה היו קשים חייך, וכמה תמיד רצית להגשים את החלומות שלך. ואני יודע שלא קיבלת עזרה מאף אחד והיית צריכה לעשות את הכול בעצמך, ואני יודע..." כן, בדיוק, מדובר באחד מהמונולוגים שאף אחד לא היה אומר בחיים האמיתיים, אבל איכשהו בסרט זה פשוט "מתאים". אני חייב להודות שמהרגע בו הם מגיעים לאי (יש איזה חצי שעה של המסע בספינה) דברים לוקחים פוש רציני קדימה. הילידים במקום הזה מ-פ-ח-י-ד-י-ם. עשו אותם מצוין, ואי אפשר שלא להצטמרר. (רק תחכו לזקנה עם השפם). הקוף הגדול מופיע לבסוף, בסצנה שמתחילה מצוין, ואז נגמרת ב..."זה הכול?" מכאן מתחילה שרשרת הרפתקאות, כשהילידים האלה חוטפים את השחקנית הראשית (שמשחקת נפלא) במטרה להקריב אותה לקונג. האפקטים מתחילים להשתולל באחת מהסצנות המרהיבות ביותר שראיתי בקולנוע. אני לא יודע כמה אמין כל הקטע של בריחת הדינוזאורים הגדולה, אבל היא פשוט תענוג לעיניים. תחשבו... דומינו. הדינוזאורים, למרות שחזקים מבחינה ויזואלית, הם בעלי נטייה להופיע כמעט בכל מקום, אפילו שממש אין ביניהם קשר. ככה יוצא שחברינו צריכים להתמודד בבת אחת עם עכבישי ענק, חרקים עצומים, ועוד זחלים מימיים ענקיים שמזכירים יותר מדי טוב את אלה מחולית. (כן, ORALD, ח-ו-ל-י-ת). יש קטע שאחד מהם מכוסה בחרקי ענק, שמטפסים עליו בהמוניהם. אז הוא מבקש מנער שנמצא שם לעזור לו. הנער לוקח רובה ומתחיל לירות. עכשיו, תנו לי לצייר לכם תמונה- הבחור שמכוסה בחרקים לא מפסיק לזוז ולהתפתל, הנער עם הרובה לא עומד יציב ובקושי מכוון, אבל כשהוא מתחיל לירות, כל החרקים נפגעים ועפים על הרצפה, בזמן שהבחור במצוקה יוצא מלי שום שריטה. כמה שגלגלתי את העיניים בקטע הזה. בערך בסצנה הזו ציפיתי להופעה פתאומית של אלפים וגמדים רגזניים. משם לפה מפה לשם אנחנו מוצאים את עצמנו בניו יורק. הבנייה של העיר יצאה מדהים, כל התקופה עוברת מצוין, עם דגש חזק על הלבוש. כעבור מספר דקות הכיף חוזר, כשקונג (המדוכא משהו) מצליח לברוח משרשראות הברזל שלו, ומתחיל במסע חיפוש אחרי הבלונדה שלו. (בדרך הוא תופס כל בלונדה שהוא רואה ברחוב, בודק אם היא זו שלו, ואז זורק אותה הצידה כמו עטיפה של מסטיק כשהוא מגלה שזו לא היא). יש שם קטע יפה מאוד בשלג, בדיוק לפני שהצבא נכנס לתמונה ומתחיל בצייד אחר קונג. הסרט כמובן נגמר בסצנה הידועה על ראש הבניין, והיא עשויה מצוין. האמת, אפילו מרגשת מעט. וזהו בעצם. שלוש שעות של סרט, שבאמת לא היה צריך להיות יותר משעתיים. השחקנים טובים, התקופה עוברת יפה, המשחק מצוין, אבל התסריט (בעיקר בהתחלה) מעצבן ויותר מדי קטעים שם נראים לקוחים ממשחק מחשב. לא ציפיתי ליותר מדי, ואיכשהו הצלחתי לקבל אפילו פחות מזה. אפשר לראות, אבל ממש לא חייב.

orald

New member
אני מפורסם! הוזכרתי בביקורת לסרט!

או שמא זה "ידוע לשמצה" ולא מפורסם?

pumiki8

New member
אל נא נשכח לעשות את סרט ההמשך;

קינג קונג נגד גודזילה נגד דרקולה נגד המומיה נגד פרנקשטיין נגד ספיידרמן נגד באטמן!!!14!7 ואז תהיה הגירסא הנשית של כל הדמויות הנ"ל רק בנקבות (וכמובן שיש כאלה
) ואז יהיה סוף לטרילוגיה עם כולם! ואורגיה! וסמים בדמות שקי קוקאין של 5 טון, ומזרקים בגודל בתים-שתי-קומות ומעשנים ג'וניטים בגודלי אמפייר סטייט. Now were're talkin
אבל ברצינות; מתי ישימו סוף לכל ה-VS-ים המרגיזים האלה? היפנים (כן, כן, הם
) כבר העמידו בזירת הקרב את כל הדמויות האפשריות, וכל הזמן זה הופך ליותר פריקי - יצא איזה סרט בסגנון של חבורת יפנים בעלי כוחות על, שנחלמים בגוזילה, שנלחמת בגודזילה טכנולוגית, שכולן נגד חייזירם מוזרים מהחלל בדמות חרקים ממוחשבים! כבר אין לי מושג מה הם מנסים להשמיד: עובדה שכדור הארץ נמצא במקום. [כדור ארץ שכמוהו
].

subotaj

New member
אל תצחקו אבל הקטע שהכי הפריע לי

בסרט זה שלא רואים את האיבר מין של קינקונג.. זה פשוט הופך לסרט כל כך יפה לקצת פחות אמין. הדבר השני שהפריע לי אישית זה ה"אווראקטינג" של הבלונדה.. מלבד זה שהיא משחק דמות פוסטמתית שמתאהבת בקוף אז היא גם עושה את זה מוגזם. אבל בסה"כ סרט מצויין ופיטר ג'קסון נותן שוב בראש!

Boojie

New member
עזוב, בגודל כמו שלו

לא משנה מה היה לו שם, זה היה מאכזב.

N Y

New member
קינג קונג - ביקורת

ביקורת על הסרט, הקוף והאגדה הופיעה זה עתה באתר האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה. ולפי הביקורת הזו, הסרט אינו חידוש סתם. כמו כן אפשר למצוא בעמוד הראשי שתי ביקורות מנוגדות (מאד!) על הארי פוטר וגביע האש, ביקורת אחת מנוגדת על סרט הפנטסיה הרוסי משמר הלילה, ואחת על גלווסטון מאת שון סטיוארט (מקים המתים), וסיפור מקורי מאת הסופר הישראלי זוכה פרס ברדבורי-קלארק לביא תדהר, ועוד דברים טובים. תהנו!

למעלה