קינאה

קינאה

שלום , רציתי לשתף אותכם בבעיה שלי..אני בת 25 ויש לי חבר 7 חודשים. הוא בחור מקסים ואנחנו אוהבים מאוד. זאת מערכת היחסים הרצינית ביותר שהייתה לי עד היום ובקשרים קודמים שלי הבעיה כמעט ולא הייתה קיימת. לפחות לא כך. אני נורא קנאית כלפיו, בזמן האחרון אני שמה לב שזה הולך וניהיה יותר גרוע .. ואין לי שום סיבה מוצדקת! אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד והוא לא יבגוד והוא לא מסתכל לצדדים.. אני אתן דוגמא: אם תתקשר אליו בחורה מעברו והם ינהלו שיחה שתיארך יותר מ-3 משפטים אני נעלבת מזה, ועושה לו פרצופים, מה שגורם למתח בינינו בסופו של דבר. אני יודעת שאני עושה טעות בכך שאני מראה לו שזה מפריע לי, אבל פשוט אין לי שליטה על זה מכיוון שאני אדם מאוד ריגשי,וקשה לי להסתיר רגשות. דוגמא נוספת: אם נהיה בחברה של חברים וחברות ותגיע מישהי נחמדה שהיא לא מוכרת לנו,אני ישר נכנסת ללחץ ואם היא תפתח שיחה איתו זה יפריע לי ויהרוס לי את כל הערב. איך אני פותרת את זה? מה דעתכם.

seeyou

New member
Everyone feels jealous.../images/Emo140.gif

מצרף חלק מעבודות בנושה חשוב זה-מתנצל הוא באנגלית! If you are truly content with the kind of person you are, the jealousy should not arise.

yupy9

New member
איך את פותרת את זה? - עם עצמך!

את חייבת לעבוד על עצמך. קינאה אובססבית היא בין הדברים הכי גרועים שיש בקשר. נתחיל מזה שנתת עובדה בסיסית ראשונה וחשובה שהבחור שלך מאוד אמין בעינייך. זה אחד מאבני היסוד החשובים. וטוב שכך את מרגישה. מה שמשאיר אותנו עם הרגשות הלא רציונאלים - שלך. ועל זה אפשר לומר קודם כל שמאיפה שטוב לא בורחים ולאן שרע לא הולכים. אם הוא אוהב אותך הוא ישאר איתך. אם טוב לו, כייף לו ו*לא* מחניק לו ... הוא ישאר למרות הפיתויים כביכול שיש סביבו. אם הוא ירגיש מחנק (וזה לא יבוא מייד כי בהתחלה יש הרבה התלהבות "מסנוורת") זה פשוט יכול לגרום לו לקום וללכת. וזה בדיוק מה שאת לא רוצה. נכון? כנראה שיש פה גם איזה חוסר בטחון עצמי מצידך - את כנראה מרגישה שאת לא מספיק "טובה" או "ראויה" לו. תוסיפי למשוואה את זה שאת חושבת שאיתו זה ממש אחרת והקשר הוא ממש רציני ואת נורא אוהבת אותו - והנה את מקבלת מתוך המשוואה הזאת את הפחד הלא רציונאלי הזה... את חייבת להתחיל בלטפל בחוסר הבטחון שלך עם עצמך. דבר ראשון. תאמיני בעצמך. תתחילי בעובדה - שהנה בחור מקסים כמוהו בחר דוקא בך מכל האופציות שעמדו בפניו! זה כבר אומר משהו, לא? למרות שזה קשה ליישום בהתחלה, תנסי להתגבר על הקינאה.אין איזו "תרופת פלא לרגשות הללו. צריך לעבוד על זה. להפך, תני לו להפגש עם ידידה טובה אחד על אחד. תני לו לדבר עם בחורה שהוא לא מכיר במסיבה - סתם שיחה תמימה. ככל שהוא ירגיש שיש לו חופש ולא זוגיות חונקת זה רק יוסיף לך יותר נקודות אצלו! וככל שתאפשרי לו ליצור קשר חופשי עם העולם סביבו - כך כל פעם כשהוא יהיה שם בשבילך רק יכול לחזק לך את האגו - שהנה, אחרי הכל הוא פשוט רוצה אותך כי טוב לו. ואת האחת בשבילו. מה שכן, אם תתני לו חופש וזה יוביל לעזיבה זה בטח לא יהיה בגלל ה"פיתויים" אלא בגלל שהקשר לא היה ממש "זה". כך שאין טעם "לכבול" אדם נגד רצונו. זה פשוט לא יעזור!

שלום לך כוכבית ../images/Emo41.gif.

קראתי את דבריך ואני חושבת שיש משהו בריא, במידה מסויימת (
) בלקנא. זה טבעי, זה גורם לך לשמור על מה שיש לך (החבר שלך, מערכת היחסים, האהבה וכד') וגם לפקוח עיין. אבל כל דבר בטעם וכמו שאומרים אצלנו בקיבוץ "לכל דבר יש גבול". הקנאה שלך (בבסיסה) מתבקשת היות ואת אוהבת אותו מאד, הקשר הוא עדיין טרי (7 חודשים זה כלום), ובגלל שהוא טיפוס מאד חברתי, ממה שאני מבינה מימך. אבל (
) הקנאה לא תוביל אותך לשום מקום חיובי אם תמשיכי לנפח אותה ככה. פקחי עיין, היי קשובה להתנהגות שלו ולמעשיו (לא בצורה עוקבת מידי), אבל בטחי בו. אם הוא באמת אוהב אותך ויש בקשר שלכם כל מה שאת חפצה בו וצריכה, וכנ"ל הוא, אז תקשורת עם המין השני אצלו ואצלך לא יפרקו את מה שאתם בונים. חשוב היה לציין ד"א את גילו. תבדקי את עצמך ואת מה שאת חושבת ותראי שלא תמיד יש הצדקה לקנאה שלך. אם הוא ירגיש בזה זה רק ירחיק אותו, ואם הקשר חשוב לך, אז פשוט חבל. עצה: להבא, אם במסיבה או אם בטלפון הוא מדבר עם מישהי, בררי מי היא ולא בצורה חטטנית אלא מתעניינת, שאלי שאלות פתוחות (שהתשובה עליהן אינה "כן" או "לא"...) ואז תראי,
אני מקווה, שלקנאה שלך אין הצדקה. בהצלחה.

להתרפא ממחלת הקנאה...

כן, זוהי מחלה (נפוצה) שיכולה לחרב את חייך. אולי תנסי טיפול נפשי מעמיק שיבהיר לך את הסיבות למחלה.

adam33

New member
סימן

חשבת שאוליי החשש שלך הוא מפני משהו שאת יודעת שקיים אצל בן זוגך? זאת אומרת שהוא פחות מפרגן לך ואת חוששת שהאהבה שלך נשמטת מידיכם? לפי דעתי את צריכה לשווק את עצמך ברגע שאהבתו אלייך תהיה חזקה אזיי בתת מודע אצלך לא יהיה לך חשש ובצד שלו גם הוא כנראה אינו טומן ידו בצלחת ויכול להיות שהקרבה שהוא מפגין לבחורות היא קצת יותר משלום שלום לכן שניכם צריכים לעבוד על עצמכם..

באדיז

New member
אני כל-כך מבינה אותך

קצת קנאה זה סימן של אהבה, נכון?! אז לא... איכפתיות, אולי אפילו קצת רכושניות ורצון "לשמור עליו" זה אהבה, אבל קנאה זה פשוט חוסר ביטחון. אם את באמת בטוחה שהוא לא יבגוד בך ושהוא אוהב אותך ושאין לך ממה לדאוג, אז למה את מקנאה? זה משהו באמת הרסני ובסופו של דבר זה יימאס עליו וחבל. בהתחלה תנסי "לשחק אותה" שזה לא מפריע לך, ולבינתיים תעבדי עם עצמך לגלות למה את מרגישה קנאה מאותה בחורה? אולי את תגלי שיש סיבה מוצדקת ואז תוכלי לדבר איתו בהיגיון וברוגע על תחושותייך. לא בעצבים וילדותיות (כי אז הוא פשוט לא יבין). אולי בגלל שהיה להם אינטימיות שעוד אין לכם (חוסר ביטחון)? אולי את מרגישה שיכול להיות שהוא עוד נמשך אליה (חוסר ביטחון)? בסופו של דבר, תעבדי על עצמך ותביני שהוא בחר בך - במיוחד אם אותה אחת אקסית - אז הוא כבר נפרד ממנה - בלי קשר אליך. ממה את מפחדת? יש מלא בחורות יותר יפות, יותר מושכות, וכו'... אבל הוא מצא בך משהו מעבר!! תהני מההרגשה שמישהי חתיכה מתחילה איתו ותסמכי עליו שהוא רוצה רק אותך!!

קשה כשאול קנאה....

לא סתם נאמר קשה כשאול קנאה, את חייבת לשלוט בקנאה שלך, אחרת זה יהרוס לך את החיים חד וחלק, בכל מערכות יחסים ולא רק בזאת. קודם כל את תשתדלי מאד לא =לעשות פרצופים= זה מלחיץ גם את בן זוגר, והוא יברח ממך, בשיא הרצינות. אם את שמה לב שזה נעשה גרוע, בטח גם הוא שם לב !!! חוץ מזה קנאה מעידה על חוסר בטחון באהבה, חבל תשלטי בקנאה אחרת היא תשלוט בך.

s h o o s h a

New member
ביטחון עצמי

לדעתי, הבעיה נובעת מחוסר ביטחון עצמי משווע שממנו את סובלת. וברור לך שיש לך בעיה. את מכירה בקיומה ולכן, בהחלט מצדדת באלו שהציעו לך לנסות להתייעץ עם גורם מקצועי שיעזור לך למצוא את הגורמים לחוסר הזה ואת הכלים להתמודד עמו. הבחור, לדבריך, אוהב אותך בה במידה שאת אוהבת אותו. האם יתכן שאת חשה 'בעלות' עליו? (הנחה שבאה מדבריך "...בקשרים קודמים שלי הבעיה כמעט ולא הייתה קיימת...") האם יתכן שהתנהגות דומה בקשרים קודמים הובילה לפירוקם לאחר זמן קצר משום שבני הזוג הרגישו כבולים ומחוייבים יתר על המידה? ("...ובקשרים קודמים שלי...לא כך...") אסכם ואומר כי, לדעתי, אם לא תטפלי בבעיה זו הרי שתגיעי למצב בו תאמרי לעצמך "את אשר יגורתי, בא לי". ואמירה זו תחזור על עצמה בכל פעם מחדש אלא אם כן תטפלי בה ולא תטמני ראשך בחול. בהצלחה

למעלה