קינאה

סיגלי35

New member
קינאה

קצת פורקת.. בעלי במצב שכל שכיר שואף אליו- מקבל משכורת בלי לעבוד. כבר מעל שנה הוא בבית, נדרש לעבודה ל2-3 שעות בשבוע, וזהו. את יומו הוא מבלה בחדר כושר ובקניות (כמו עקרות בית נואשות- אפילו בלי עבודות הבית). אני עובדת משרה מלאה וכמובן שרוב תחזוקת הבית עליי (בישולים, נקיונות, כביסות..). ואני מקנאה, נורא. המצב אמור להימשך עוד שנתיים לפחות. אני יודעת שלגבי העבודה - אין מה לעשות. הוא מרוויח טוב ואין לו אפשרות לשנות משהו כרגע, אבל גם אני רוצה. רוצה להישאר בבית, לקחת את הילדים מהבית ספר בזמן, לבלות עם חברים ובחדר כושר.. יוצא שאני כועסת עליו וממורמרת, ולא יודעת מה לעשות.
והכי גרוע, שלמרות שהוא לא עובד בפועל- הוא עדיין המפרנס ומרוויח הרבה יותר ממני- וטורח להזכיר לי את זה כל פעם שאני כועסת. מה עושים?

סטנגה Joe

New member
מה עושים? - עושים!

מגיעים גם לך חיים.
יש לך עיסוקים?
תחביבים?
מצאי במשך השבוע לשלב אותם בסדרה יום שלך.
אם הוא אדם הוגן הוא יאפשר לך.
אם לא .... יש כאן בעיה.

שאלה אם באמת חסר לך זמן לעצמך או שסתם עינך צרה במצבו (החלומי).

אלוהים אדירים במה הוא עובד?

ולאן לשלוח קורות חיים?
איך הילדים מגיבים לזה?
הוא נשמע דיי אגואיסט.אני הייתי קובעת עובדות לא מנקה את הבית,ונשארת יותר מאוחר בעבודה אם הוא כבר בבית ,
אולי אז הוא יבין שכדאי לו לעזור קצת בבית ובכלל להראות יותר מעורבות ואיכפתיות.

גארוטה

New member
יש סיבה מיוחדת

למה הוא לא לוקח על עצמו חלק מהמטלות,הכביסות או הנקיונות?
זמן בטח יש לו, השאלה אם גם רצון.

אני מאמינה שאת יותר כועסת ממקנאה ובטוחה שאם היה יורד ממך קצת מהנטל והיית יודעת
שהוא לא סתם יושב בבית נהנה מהחיים ועדיין מפרנס טוב אלא גם לוקח חלק בניהול הבית,
היית מרגישה הרבה יותר טוב וגם היה נשאר לך קצת זמן גם לעצמך.

סיגלי35

New member
תודה על התגובות

אבל הרעיון של להישאר בעבודה לא מתאים לי. אני מאוד אוהבת לבלות עם הילדים שלי וחסר לי הזמן איתם- ולכן הפתרון הזה הוא עונש בשבילי.
לגבי עבודות הבית- נהרות של דמעות הביאו לכך שהוא עושה קניות ומדיי פעם מוריד כביסה יבשה (כדי שהבגד ים הרטוב לאחר בילוי בבריכה לא ירטיב אותה). זהו, פשוט לא מוכן/יכול/רואה את הצורך לעשות יותר..
לגבי זמן פנוי בשבילי- מפרגן. הבעיה היא שאני מרשה לעצמי זמן פנוי רק אחרי שהילדים הולכים לישון, ואז גם אני עייפה בדרך כלל.
תודה לכולם, קיבלתי עצות.. בעיקר היה הצורך לפרוק.

atomic kitten

New member
אם הוא מרוויח טוב - מה עם עזרה בתשלום?

נשמע שאתם יכולים להרשות לעצמכם (הוא מרוויח טוב ואת עובדת במשרה מלאה).
לשלם למישהי שתנקה/תעשה כביסה/תבשל וכו'
זה יוריד ממך את העומס וישאיר לך זמן פנוי, אם כי הוא עדיין לא יעשה כלום בבית :)

מתגנב

New member
אולי קצת דרסטי אבל - נסי לדבר עם בעלך

אם אפשר, נהלי עם בעלך שיחה בלי עוינות ובלי כעס, שבה תסבירי לו את המצב:
הוא מתנהג איתך כמו שותף בעסק, בעוד שאת מצפה להתנהגות חברית. שותף צריך להביא את החלק שלו ובזה תם חלקו.
בין חברים חשובה לא פחות הדאגה ההדדית לאושר. שניכם ביחד לא רק כדי להחזיק בית אלא כדי להפוך את החיים לנעימים יותר ולחלק משאבים משותפים בצורה אופטימלית לשני הצדדים. אם הזמן הפנוי מתחלק ביניכם בצורה לא שוויונית באופן קיצוני, זה לא חברי.

יכול להיות שמצידו הטיעון הזה לא רלוונטי, אולי הוא מיצה את שלב החברות ומבחינתו הזוגיות/משפחה שלכם היא עסק. לא נעים, אבל עדיף שתדעי ושהדברים יהיו על השולחן מאשר להמשיך להיות מתוסכלת בגלל ציפיות לא ריאליות.

Aski7

New member

seeyou

New member
קינאה שלך לא כול כך מסוכנת כמה היחסים

בינך לבעלך(הוא עדיין המפרנס ומרוויח הרבה יותר ממני- וטורח להזכיר לי את זה כל פעם שאני כועסת)

לא קיים שוויון באף מערכת יחסים בין בני אדם

רצוי שתרשמי לפעילות במועדון ולתכנן מפגשים עם החברים שלך אפילו אם זה פעם בשבוע(על חשבון

פעילות אחרת)

יוסי

מריוס זכריה

Member
מנהל
ברור שיש בעיה ביחסים

הבעיה מן הסתם לא התחילה ביום שהוא "יצא לפנסיה בתשלום", אלא הייתה כבר קודם. בשלב הזה היא פשוט הפכה בולטת לעין, שלא לומר מנקרת עיניים.

אין פתרון נקודתי לבעיה. יש רק אפשרות לבחינה כולל של היחסים ועידכון החוזה הזוגי. הבעיה שאם צד אחד מרוצה בעליל, אין לו שום עניין לעדכן שום חוזה - וכך יש לנו עוד מקרה של מאבק זוגי.

אם הוא מסכים איתך שיש בעיה ומוכן לבוא לייעוץ זוגי (ייעוץ זוגי, אגב, זה לא סדרן עבודה - את זה כדאי להבין) - אז יש מצב לשיפור.

אם הוא לא מוכן - או שתלכי לבד להתייעץ, או שהמצב ישאר ככה. זה כמובן לא מצב הכי טוב, אבל אולי תסכימי לחיות ככה. העלאת רמת המאבק בו, ושימוש באמצעים דרסטיים או כוחניים, רק ידרדר את המצב (לידיעתך).

אני אישית כן ממליץ על טיפול מכל סןג שהוא, שהוא בוודאי חלופה טובה יותר למאבק וגם לכניעה.

1Shir

New member
אנשים כאן קצת מעוניינים לדעת איפה הוא עובד

אנשים = בראשם אני

אז זרקי לנו איזה עצם או כיוון

דבר שני אם הוא מפרנס כ"כ טוב, למה שלא תתפטרי / תורידי אחוזי משרה? ואז לשניכם יהיה הרבה זמן

כתבו לך כאן נכון שהדגש הוא על הבעיות ביניכם שמחוץ לנושא של מי עובד כמה ומי מרוויח כמה. כאן הכל מתחיל ונגמר ועל זה דווקא לא כתבת כלום.

talila16

New member
אני חושבת שבהחלט יכול להיות שהנושא הוא דווקא

כן מי עובד וכמה עובד.

הרי ברור שאם הוא בבית ולא עושה כלום חוץ מקניות, והיא / את גם עובדת וגם דואגת לכביסה, נקיון וכיוב' אז זה מכעיס .

אם אחר כך נשאר לו זמן לחדר כושר זה כבר עניין אחר.

אבל בהחלט יתכן שזה מכעיס ומתסכל שהוא בבית אבל לא עוזר ולא מוריד מהלחץ שיש לך על ידי נקיון כביסה וכיוב'.

אני חושבת שאת צריכה אבל למקד את זה במשהו אחד נוסף שהיית רוצה שהוא יעשה בבית, כי הסיפור של חדר כושר זו באמת צרות עין.
דברים מתהפכים בחיים, חשבי מה היה קורה אם את היית במצבו, מה את היית רוצה?

AN35

New member
מה עושים??

אנחנו כולנו פה ירוקים מקנאה...
יאללה, תלמדי אותו לבשל, לכבס...

למעלה