קינאה....

קינאה....

מרוב שזה רגש שמגנים אותו...שמסתירים אותו אפילו מעצמך.. כי זה לא לגיטימי לקנא...
אז בואו נפתח דיון:
עד כמה אתם מסכימים לספוג את הקינאה של בן הזוג שלכם?
תסכימו להתלבש אחרת... לנתק או להפחית קשר עם ידידים בני המין השני...
ועד כמה ניתן לסבול קינאה ?
מבטים של הבן זוג על בנות אחרות.. מחמאות שלו להן או עליהן...פלירטוטים...?
חיבוקים ונישוקים עם ידידות.... פייסבוק.. טוויטר..
(וכמובן אותו דבר לגבי הבת זוג)

שלום

לא אסכים בשום אופן להימנע מקשר עם ידידות שחשובות לי, כי כל אדם צריך להיות בקשר עם כל האנשים שהוא אוהב, אחרת יהיה עצוב ולא יפה לגרום לו את זה. מה שבעיקר מקניא ומזיק לנאמנות בין בני-זוג ולכן לא רצוי וגם אסור, שאחד מהם מקיים קשר גופני עם אדם אחר. דבר אחר שמקניא כשבן-הזוג אוהב באופן זוגי אדם אחר.

ההבדל הוא

שבגידה פיזית אינה מוסרית, וצריך לנזוף עליה ולהעניש. פיתוח אהבה לאדם אחר פשוט גורם לכך שלא נוכל להמשיך בקשר.

תראי, כמו שאת אומרת- יש גבול

מה זה להתלבש אחרת?! לכסות הכל כולל כובע ומשקפי שמש ולהיות הצל של עצמך?! לא ללבוש ג׳ינס כי הוא צמוד? לא להתאפר? מה?! כי צריך לזה דוגמאות, סך הכל אם כן תצאי כשהטוסיק והציצי שלך בחוץ ומזמינים פרובוקציה לא נעימה, דרשני, אבל על לבוש שהוא סך הכל מחמיא?! לא הגיוני לי.
מחמאות כל אישה יפה מקבלת או שיח עם בני המין השני כי הם בני אדם קודם כל- זה דבר לגיטימי ולא כל מפגש איתם בהחלט קשור לכוונות מיניות. כך שלא מובן לי על מה מדברים כאן:
1. סוג כזה של אדם שאולי רוצה רק תשומת לב.
2. פלרטטן סדרתי.
3. סתם העלילו עליו כי הוא מושך ונעים ומדובר בתסביך של המקנא.

מה הבעיה לדבר על זה ועל גבולות?

אמממ..

לדעתי הגבולות צריכים להיות ברגע שמוציאים ממך את החופש לדבר עם אנשים, להתחבר לאנשים בני המין השני, להקציב לך זמן לדבר איתם,
לא להתלבש כמו שאת רוצה, לא לטפח את עצמך,
להקציב את הגמישות והפתיחות שלך לאנשים, למנוע ממך דברים שגורמים לך אושר ואת צריכה לקבל עליהם כל הזמן אישורים.
בגדול, כל מה שקשור לנכס אותך לאדם השני.

Megie

New member

קנאה בעייני הפכה למשהו כ"כ גדול בגלל הרבה אנשים שהחוסר בטחון שלהם הוציא את המשמעות שלה מפרופורציות והקצין.
כן, יש קנאה בריאה שמגיעה עם רגש לבן אדם והתחושה שלה כמעט ולא מורגשת ולא משפיעה בשורך על
הקנאה בעייני עוברת את הגבול ברגע שאני נדרשת לשנות/להגביל את עצמי כדי ל"הרגיע" את הצד השני.. הבסיס בקשר הו אמון, אם לא מאמינים בי וכתוצאה מך מבקשים ממני להתלבש בצורה שונה (אפשר להמליץ במידה או להציע כי אולי התלבשתי בצורה שפחות נראת ולא שמתי לב- למרות שאני מודעת לעמי וסומכת על שיקול הדעת שלי, ובכל זאת תמיד אשמח לשמוע את הצד השני אבל לא כדרישה או תנאי)
ברגע שדורשין מני להתנתק מחברים מסויימים/רשימה בפייסבוק וכו'-זה לא מקובל כי אני חושבת שבוגיות יש הבנה שכל אחד מודע לסביבה שלו ולא ימצ את עצמון במקום שיול לפגוע בבן הזוג שלו, אהחבר שלי לא מבין ת זה, לא יעזם אגיד לו-זה מראה על חשיב לא נכונה שלו ואז גם אם אחסם אותו מהגירויים- זה לא באמת יגרום לו שלא להתפתות בדרכים אחרות. בגדול, אני חושבת שבקשר צריכים לתת את החופש לבן הזוג מתוך ידיעה שהוא יודע מה נכון ולא לא, אין צורך לכבול מישהו רק כדי להבטיח פחות פיתויים.. מי שירצה לבגוד-יבגוד גם אם תקשור אותו.. מי שאיתך וידע שלעולם לא יעשה לך משהו מאחורי הגב-אז גם בסביבת פיתויים, הוא ישאר נאמן.

The Heretic

New member
הגבול

בדר"כ אתגבר על הקנאה אם אני יודעת שזו רק אני, או שזה בגבול, אתן לו את המרחב לחיות ולא אגיב עד שזה מגיע ל-
אם הוא היה עושה משהו שהיה כביכול "דורש" את הקנאה שלי כמו בגידה- ביי ביי ושלום אין פה אפילו קנאה.

מלאני קליין (אחת ממשיכיו של פרויד) עשתה הבחנה בין שתי סוגים של קנאה:

Envy - תחושת זעם על כך שלאדם אחר יש משהו טוב, נחשק או מהנה. צרות העין היא רצון לקחת את הטוב הזה מהאחר. "אם לי אין - גם לו לא יהיה". להרוס לו.

Jealousy - האדם מרגיש כי אהבת האחר נגזלה ממנו או עשויה להלקח ממנו על ידי אדם שלישי שנתפס כיריב. אופציה אחרת היא כשאני רוצה להשיג משהו שיש לאחר, אבל מבלי הרצון לפגוע במי שכבר יש לו (יותר לראות בזה דוגמא - לאן אני שואף להגיע וכו').

אז דבר ראשון, זה מאוד תלוי על איזה סוג של קנאה את מדברת. הסוג הראשון הוא בלתי נסלח ולא הייתי נשארת עם אדם שרוצה להרוס לי בגלל שלו לא טוב, לא משנה כמה טוב הוא היה אליי עד כה. זה הצד המכוער, ההרסני והמגעיל של הקנאה והיא מכלה כל דבר טוב בין שני אנשים.
הסוג השני של הקנאה הוא מובן, אפילו יותר ממובן. רובנו נוטים לראות ברוב הזמן את מה שיש לנו כמובן מאליו. זה די הכרחי, כי אחרת היינו חיים בחרדה קיומית כל העת. אבל זה מאוד הגיוני שמידי פעם מתעורר הפחד שאולי אאבד את מה שכבר יש לי או שאולי לא אצליח להיות "מאושר / מוצלח / יפה וכו' כמו... X" או שלא תהיה לי "זוגיות כמו של X ו-Y". ואם בן הזוג שלי לפעמים יחווה סוג של תקופה, שבה הוא יותר זקוק לי לידו ובגלל זה יהיה יותר רכושני כלפי, לגיטימי.
אבל אני לא אסכים שיגבילו אותי.
הייתי במספיק מערכות יחסים בהן בן זוג גרם לי - ביודעין או בעקיפין, בדרישה או בשכנוע או אפילו דרך שתיקה - לוותר על דברים או אנשים שהיו חשובים לי בחיי. פעם לא ידעתי לזהות את זה בזמן או להפריד רגשות של אהבה מרכושנות.
אני גם חושבת, שככל שאתה שלם עם עצמך, אתה נהיה אדם פחות קנאי. כך שעדיף תמיד, במקום לנסות לשנות את הבן זוג, לעבוד על האני שלך ועל התחושות הפנימיות, של ערך עצמי, של אמון, של כבוד.
עם בן הזוג הנוכחי, יש זוגיות מאוד פתוחה, אוהבת, מכבדת ומפרגנת. אני בעד שיצא, גם בלעדיי. שיהיו לו ידידות, שיתחילו איתו (מה אכפת לי שיקבל חיזוק לאגו?). שידבר עם מי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה (כל עוד הוא לא מדבר עם אחרים על הדברים האישיים שלי). כל עוד הוא אוהב אותי, כל עוד טוב לנו יחד והכל קורה מתוך רצון, אני לא רואה סיבה להפריע אחד לשני בחיים האישיים.
אני גם מאמינה, אולי בניגוד להרבה אנשים, שכמה שקנאה היא לגיטימית, היא לא ממש תורמת. כי אם מישהו רוצה להיות איתך, הוא יהיה ואם לא אז לא. אין לנו שליטה על האחר, ואם האחר בוגד או לא רוצה להיות איתי, אז נכון שמאוד קל לשייך את זה לעצמנו, אבל לרוב זה משהו שקשור אליו - לעולמו הפרטי, הפנימי - או לחוסר התאמה בתוך הקשר. וברור שכמו בכל דבר - קל להגיד, קשה ליישם.

The Heretic

New member
"ככל שאתה שלם עם עצמך,אתה נהיה אדם פחות קנאי"

מתומצת כמו פנינה

marioForever

New member
הי טינקר :)

כנראה הכינוי הכי מגניב בפורום..
אממ
כמה אתם מסכימים לספוג את הקינאה של בן הזוג שלכם?
תסכימו להתלבש אחרת... לנתק או להפחית קשר עם ידידים בני המין השני...

אממ .. כן , כן וכן .. תראי בסופו של דבר שני בני הזוג צריכים לחיות בהרמוניה ביחד ואם טוב לכם ביחד אז טוב לך בחיים.. ככה אני מאמין שהחיים המשותפים הם הדבר הכי חשוב ושצריך לעשות הכל כדי לשמר ותם ולדאוג שהם יהיו כמה שיותר מושלמים, אפילו אם זה בא ע"י חשבון דברים אחרים, כי לפי דעתי הבת זוג שלי היא הבן אדם שהכי צריך לדאוג לו, אם היא ואני נדאג אחד לשני אז זהו.. אז הכל יהיה טוב אפילו אם לדאוג לה אומר לוותר על דברים אחרים בחיים שלי, ואני הייתי צריך ללמוד את זה בדרך הקשה... אני מודה שפעם לא הייתי בן אדם טוב... אבל למדתי שצריך לוותר לפעמים על מי שאת כדי שביחד יהיה לך יותר טוב... וזה נכון...

ועד כמה ניתן לסבול קינאה ?

אממ :) תראי טיפה קינאה זה מגניב כי אם לא יהיה בכלל אז זה כאילו לא איכפט לכם אחד מהשני, אבל עדיין לתת ספייס, זה אומר אף פעם לא לחטת בפלאפון, בהודעות במחשב, בפייסבוק וכו'... זוגיות מתחילה בכבוד הדדי

מבטים של הבן זוג על בנות אחרות.. מחמאות שלו להן או עליהן...פלירטוטים...?

מבטים אין מה לעשות.. משתדלים לא להסתכל... מחמאות זה כבר לא כל כך אלא אם כן זה איתי ובצד ובצחוק..פלירטוטים לא בא בחשבון כמובן...

חיבוקים ונישוקים עם ידידות.... פייסבוק.. טוויטר..

חיבוקים סבבה :) כל השאר לא ... :)

(וכמובן אותו דבר לגבי הבת זוג)

sweetdreams

New member
הגבול בעיניי עובר בין הרגש למעש

ברור שכולנו בני אדם, ומרגישים קנאה וחוסר ביטחון לפעמים. אבל במערכת יחסים בריאה, שמושתתת על כבוד הדדי ואמון בין בני הזוג, אין לקנאה מקום מבחינתי, במובן של גזירות ואיסורים כלפי בן הזוג.
בעיניי, מי שבאמת מרגיש צורך לאסור על בן הזוג שלו לדבר למשל עם בני המין השני, כנראה לא סומך עליו באמת (בצדק או שלא בצדק), וכנראה לא צריך להיות איתו, או לחלופין לפתור לעצמו את בעיית הביטחון העצמי, שכנראה במצב לא משהו...

לא קנאית בכלל

וחסרת סבלנות כלפי קינאה, אפילו קלה שבקלות. היא מעצבנת אותי ולא מעידה בעיני על דבר מלבד רכושנות.

בפועל הידידים איבדו עניין

הייתי בחורה עם יותר ידידים מחברות, והאיש שלי הכי מפרגן ולא קנאי שיש. הידידים הם אלו שהתרחקו ונעלמו ברגע שראו שמערכת היחסים רצינית.
כנ״ל לגבי ידידות שלו. הייתה לו ידידה שהייתה מתקשרת פעם בחודש, לשאול מה נשמע, עד שיום אחד האיש אמר לה שאנחנו עושים כביסה, והוא ידבר איתה אח״כ. יותר היא לא התקשרה...
הידידים שלי היום (אני לא מדברת על חברים לעבודה) הם חברים של האיש שלי או בני זוג של חברות שלי, ונפגשים בזוגות גם ככה. כשנפגשים אז חיבוק- נשיקה לכולם.

מניסיון שלי, ידידות זה לא משהו שבדרך כלל לא שורד מחוץ למסגרות של לימודים/עבודה, אלא אם יש חוג חברים משותף, במיוחד בפרספקטיבה של זמן...

למעלה