קינאה

קינאה

היי כתבתי כאן לפני כשבועיים בנושא של קינאה, והייתי רוצה להמישך ולקבל חוות דעתכם. אני מאוד חושש מקינאה/עין הרע (לאו דווקא במובן המיסטי). זה גורם לי למשל: לא לרצות להיות עשיר מידי כי אני ממש חושש מזה.... למה מפריע לאנשים כ"כ שמקנאים בהם? איך מתמודדים מול קינאה? תודה

מה מפחיד אותך בקינאה?

נגיד שמישהו מקנא לך. אז? ממה אתה פוחד שיקרה? מה ההדבר הכי גרוע שעשוי לקרות? בשביל לרפא את הפחד שלך, יש לדעת מה מפחיד אותך בכל זה. עוד שאלות: 1. איך התייחסו ההורים שלך או בבית שלך, אל קינאה? 2. האם גם בהוריך קינאו? 3. האם הורים שלך קינאו לאחרים? 4. האם אמרו לך שקינאה היה רגש שאסור להרגיש? האם חינכו אותך שקינאה זה לא בסדר?

אני חושש מהעין הרע

ואני אסביר: נגיד הצלחתי להתקבל לעבודה שמאוד חשקתי בה, ומישהו מקנא לי. הוא יתחיל לספר לי על החסרונות שבעבודה. ו"יפתח לי את הראש" לגבי החסרונות שבעבודה. בנוסף, הוא עלול אולי לפנות לבוס ולספר לו דברים שליליים עלי. הוא ילעג לי "סוף סוף מצאת עבודה" . כל מיני דברים שעלולים לעשות לי רע. ולגרום לי שלא לרצות לעשות את הדבר שאותו רציתי לעשות. מכיוון שאיני רוצה לשמוע את דברי הקינאה הנ"ל. אני לא חושב שבבית אצלנו בכלל דיברו על נושא הקינאה. ואני לא חושב שבהורי קינאו.

ומאיפה קיבלת את הפחד שיעשו לך את זה?

האם אמרו לך פעם כאלו דברים? זה שיגיד לך את החסרונות בעבודה, זה אדם שעובד שם, או אחד מהחברים שלך?

למעלה