קימל בגלבוע

רויסטון

New member
קימל בגלבוע

היום נכנסנו בספונטניות לקימל בגלבוע בצהריים - מקום שכבר מזמן רצינו לדגום ועוד לא יצא לנו. הצלחנו להכנס בלי להזמין מראש ובלי לחכות יותר מדי, למרות שגם בשבת חורפית כזאת המקום היה מלא למדי. נתחיל מהדברים הטובים, ויש כאלו: הוזמנו מרק קרם בטטה (עם טעם ג'ינג'רי מצוין), לחם הבית (עם אגוזים, צימוקים וכל טוב בפנים) ו"רוי בורגר" (המבורגר על שם רויסטון? תמיד טוב...), וכולם היו טעימים מאוד ומשביעים ובהחלט ענו על הציפיות. גם האוירה של מחבוא חמים מהחורף והמקום ליד החלון עם הנוף שפירגנו לנו היו מצוינים. אבל, היו גם כמה דברים קצת-פחות-טובים: ראשית, הקינוח - מבין שלושה קינוחים שהתלבטנו ביניהם המליצה המלצרית על הפחזניות, שהתבררו כדגמים מיניטאורים של פחזניה (שלוש פחזניות, שני ביסים כל אחת, יחד שישה ביסים במחיר 36 שקלים...) - בדיעבד אולי עוגת גבינה היתה משביעה יותר. אגב, למיניאטורות היה טעם נפלא, אין תלונות במחלקה הזו. רק חבל שאין יותר מהן במנה. שנית, כשהנ"ל + 3 שתיה קרה ושתיים חמה מסתכמים ל-225 ש"ח לפני טיפ, ציפינו לקצת יותר הקפדה בפרטים הקטנים: התה הוגש לנו בכוס זהה לשתיה הקרה, כלומר בלי ידית, והקפה הוגש בספל ירוק של איקאה (כן, עם לוגו של איקאה בתחתית, מהסוג המפורסם שעולה 3 ש"ח בלי מבצע). גם הכפיות לקינוח הגיעו כשאחת מלוכלכת, וקיסמים קיבלנו רק אחרי הפעם השניה שביקשנו. בקיצור, לא גינונים של מסעדה שמתמחרת כמו קימל, למרות שבמחיר קצת פחות כנראה שלא היינו מסתכלים בכלל על זוטות כאלו. הסיכום שלי: 3.5 מתוך 5, בעיקר בגלל הקינוח שגרם לנו לצאת רק חצי-מרוצים. אה, ושנה אזרחית טובה לכולם!

SHIRLEYNO

New member
לא הבנתי מה רע בספל של איקאה??

הרי זה בסך הכל ספל.. ומשמש לשתיית קפה, זה ממש משנה מאיפה הוא?! באמת מבאס לקבל כפית מלוכלכת בכזאת מסעדה. שנה אזרחית טובה לכלום!!

pix37

New member
כי רושם זה חלק מהעניין

כאשר מסעדה לוקחת 10 - 15 ש"ח על כוס קפה שעלותה 1.5 ש"ח לכל היותר היא מוכרת לך גם אווירה ורושם. כאשר הכוס בה מוגש הקפה היא כוס שנושאת לוגו של חברה אחרת (ועוד כזו הממותגת בקצה הזול של הסקאלה) הרושם נעלם וגם האוירה נפגמת. מסעדה אמורה לתת לך את ההרגשה שאתה מקבל שם משהו שלא תקבל בבית.

prizman

New member
כמה פעמים

בדקת תחתית של ספל קפה במסעדה כדי לראות איזה לוגו מופיע עליו?

pix37

New member
אף פעם + דוגמא מקבילה

לעניין תחתיות הכוסות אף פעם - אבל אני מתבאס כאשר מגישים לי יין בכוס יין עבה (לא בדולח) דוגמא פשוטה יותר היא סוגיית הקטשופ - נכון שההרגשה הרבה יותר נעימה במסעדה אשר מגישה קטשופ של היינז מאשר מסעדה אשר מגישה לך לשולחן בקבוק של קטשופ אוסם או "מיטב" או "המותג" או שאר זוועות אשר מסתובבות בחוץ. אתה משלם על המבורגר 50 ש"ח אז אתה מצפה לפחות לקבל קטשופ איכותי ולא איזה מותג מקומי שמוכרים בסופר 2 ב- 10. למה, כי זו מסעדה ואתה מצפה ליותר השקעה מאשר ארוחה בבית (שגם שם אצלנו תמיד יהיה היינז)

לדעתי הדוגמה של הקטשופ לא דומה אפילו בקצת

כי זה כבר עניין של טעם, קטשופ של אסם או של "המותג" הם באמת לא טעימים ולא איכותיים. גם אני אוהבת רק את היינז בקטשופ, ובמיונז את היינז או הלמנס. לעומת זאת, כשמדובר בכלי אוכל או כלי הגשה (שוב, כל עוד הוא אסתטי, ואינו שבור או מלוכלך), המותג לא משפיע על הטעם, ועבורי גם לא על החוויה. העניין כוסות היין - מסכימה שזה עניין יותר "טכסי" ושוב, לא אכפת לי המותג. אם זה של איקאה אבל הכוסות דקות ויפות, לא יפריע לי.

bruno01

New member
לעניין קטשופ

תנסי את הקטשופ של MUTTI, הוא ממש טעים ואפילו לא יקר במיוחד. קניתי ב-11-12 שקל במעדניה של פרונטו וגם ראיתי בשוק האיכרים בנמל. אפילו היינץ כבר לא כל כך טעים לי אחריו. הבעסה היחידה היא שהוא בא בבקבוק זכוכית וקצת צריך להיאבק איתו כשמתחיל להיגמר.

לי זה לא מפריע מה הפירמה כל עוד הכלי אסטטי

אם יגישו לי כלי מפירמה יוקרתית שיש לו סדקים או משהו כזה - יפריע לי הרבה יותר מאשר אם יגישו לי כלי מפירמה זולה אבל הוא נאה וחדש.

prizman

New member
מסכים איתך בזה

וגם עם מה שכתבת לפיקס אם כי בכוסות יין אני קצת בררן, לא ברמה של רידל
אבל זה בא לידי ביטוי בעיקר בכוסות שאני קונה לבית. אוהב את צליל הקריסטל.

גם אני מתחברת לעניין כוסות היין וה"צליל"

שוב, כמו שאמרתי, יש דברים שהם קצת יותר "כללי הטקס" והם כן חשובים וראוי למסעדה לעמוד בהם. למשל להגיש שמפניה בכוסות של יין - מעשה שלא יעשה
אני התייחסתי לעניין הפירמה/המותג שבעיני אינו משמעותי.

אoיה

New member
לגמרי מחלקת הטקס

גמני אוהבת את הצליל (וגם הכוסות של רידל כל כך יפות).

noahanoon

New member
הפחזניות שלהם מעולות בעיני

אבל אין ספק שהן הרבה יותר משתלמות במסגרת העיסקית שלהם שלא מוגשת בשבתות (ראשונה+עיקרית+קינוח ב 99 ש"ח, אם אני זוכרת נכון כולל גם שתיה קלה).

למעלה