קים!

boopy 1

New member
קים!

מה זה היה צריך ליהיות? השותפה שלה לחדר מנסה להתנזר מאלכוהול והיא הולכת ומשתכרת?!!! איזה חוצפה.. כולם צריכים להתחשב בה וברצונות והצרכים שלה והיא שמה פס על כולם! ובדיוק כשהתחלתי לחשוב שיש לה תקווה...

הי, הרבה זמן צופה שקטה..

רוצה להציע רעיון: קים לדעתי מפגינה חוסר אכפתיות ממקום פגוע.נראה לי שהיא למדה שהיא צריכה גם להכיר ברצונות ובצרכים שלה למרות שאני לא זוכרת שדיברו על זה במפורש אבל זה אחד המסרים שרבות מבנות הבית מקבלות בדרך כלל. אז זה כביכול עניין חדש לה ובגלל שעד עכשיו היא דיכאה את העניין הזה, להקשיב לצרכים ולרצונות שלך, היא לוקחת את זה למקום הקיצוני ביותר. זה תהליך שהרבה עוברים, עוברים מקיצוניות אחת לשניה כי פתאום יש "הארה". היא צריכה ללמוד לשלב את שני הקיצוות, מצד אחד להקשיב לעצמה ומצד שני לכבד את האחרים ורצונותיהם. יכול להיות שהיא תעבור תהליך כזה בהמשך בעזרת המאמנות. מצד שני אם אני לא טועה היתה לה בעיה כזאת די מההתחלה (עניין ייבוש הכביסה) אז יכול להיות שחוסר ההתחשבות באחרים התחיל אצלה עוד לפני שהגיעה לבית. בכל מקרה זה נראה לי כתגובת-נגד למצב המדכא שבו היתה כשהיתה ילדה. לעניין אחר, היה דבר חשוב שנאמר על ידי איאנלה לג'ודי: הבטחות שלא מקויימות מורידות מהיכולת שלך לבטוח בעצמך ולכן מורידות את הביטחון העצמי. אני לקחתי את זה באופן אישי כי אולי יש לי בעיה עם זה, אבל חשבתי שכדאי בכל זאת להזכיר את זה פה. זו פנינה ששווה להזכירה. עוד פנינה: איאנלה לג'ודי: "אני כל כך טועה, שאני חייבת להיות צודקת". אמרה שגם היא מכירה את זה מעצמה. אני הבנתי את זה כך: ההרגשה שאני טועה או שמשהו אצלי לא בסדר, אז אני פותרת את זה על דרך ההיפוך: אני מתעקשת ומכריחה אנשים להאמין שאני צודקת.זה עוזר בשני מובנים: ההבנה של את עצמי, וגם בהבנה של אנשים אחרים שכופים את דעתם, אבל אני בפנים יודעת שהם מדברים ממקום פגוע.

FreshF5

New member
מקבלת את הרעיון

וגם מהניסיון. גם אני חושבת שקים מפגינה אדישות ממקום פגיע.

ברוכה הבאה אל האור ../images/Emo140.gif

אני דווקא חושבת שזה שיעור חשוב לכריסטי וטוב שלא התחשבו בה. מצד אחד - אלה בנות הבית שאמורות לספק תמיכה. מצד שני - הן לא חברות שלך ובעולם האמיתי לא תמיד תהיה לה תמיכה. יש הרבה גירויים ויפה שהיא לא נשברה. למה לא עודדו אותה והדגישו את זה בתוכנית? מהצדשל קים.. ובכן - לא בטוח שאני הייתי מתחשבת מרצוני במישהי שהיא לא חברה קרובה. בא לי להשתכר ואם אין לי בעיה אישית עם זה - למה לא? מצד שני רוב הזמן אנחנו הכי חופשיים בחברה קרובה (עם חברים, משפחה) ואם זה יעליב מישהו או יתפרש כחסר תמיכה (ויפגע בי אח"כ או בקשר) אז ללא ספק הייתי מוותרת או מוצאת פתרון אחר (ממ.. לשתות בחדר אחד או רחוק אולי..)

FreshF5

New member
הן אולי לא מכירות מהחיים

אבל אחרי שהות של כמה חודשים באותו בית, יום יום, נוצרת סוג של קרבה זו או אחרת. ובקשר לקים (או כל שם של חברה אחרת לצורך העניין) נניח שהן לא קרובות, אבל קים היא השותפה שלה לחדר, מינימום התחשבות מצדה לא הייתה מזיקה.

הן לא ישארו חברות..

הן במקרה הגיעו לאותו מקום באותו זמן, בחיים בחוץ הן לא היו בוחרות אחת את השניה כחברות. הן גם לא ישארו חברות כי כמו שקים ציינה, היא לא מרגישה איתן בנוח והמצב כזה מכורח הנסיבות והסיטואציה. במילים אחרות "באתי לטפל בעצמי ואני תקועה עם הנוף הזה מסביב, אבל לא אכפת לי מהן ולא אתחשב. אעשה מה שטוב ונוח לי". עם כמה שזה מעצבן זה לגיטימי ואני סוג של מבינה אותה.

FreshF5

New member
אולי קים לא, אבל ממה שראיתי יש כאלה

שהחברות ביניהם נמשכה מעבר לשהות בבית.. סבבה לגמרי :).

למעלה