קילופים בפה

elihay

New member
קילופים בפה

יש לי תופעה של התקלפות העור בחלל פה. הקילופים מופיעים בכל בוקר (לפעמים פעם ביומיים) ואני מוצא את עצמי מקלף את העור עם הלשון בשעות הבוקר עד שהחתיכות נגמרות, ובבוקר שאחרי זה קורה שוב. הקילופים הם בעיקר בצד הפנימי של הלחיים. אני סובל מתופעה כבר שנה. לפני חצי שנה אובחן אצלי אולקוס בתריסריון ומאז האני בטיפול תרופתי. (החלפתי מספר כדורים במהלך התקופה ועכשיו אני משתמש בלוסק) תופעת הקילופים היתה קלה יותר לפני שהתחילו כאבי הבטן שהביאו לאבחון האולקוס, ומאז היא ברמה גבוהה וקבועה. רופא הגאסטרו שלי אמר שכנראה זה בגלל רמת חומציות גבוהה במערכת העיכול שמגיעה לפה במהלך הלילה, ושזה יעבור עם טיפול באולקוס אך בינתיים אין הקלה בתופעות. האם יש סיבה אחרת שיכולה לגרום לקילופים? האם יש דרך לטפל בהם? מה ההשלכות של התופעה?

יכול לנבוע מבעית מעיים כרונית

האם עשית גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לאיבחון מחלת מעיים כרונית? חכה לתשובת הפרופ'

קילופים

דיסאפיטליזציה יכולה לנבוע מגורמים שונים, האם נבדקת אצל מומחה מרפואת הפה? האם לקחו תרביות לקנדידה? האם ניסית תרופות נגד פטריות בעבר? אי אפשר ככה לאבחן את הבעיה בלי לראות אותה, יכולות להיות הרבה סיבות ולאו דווקא מתחום הגסטרואנטרולוגיה, למרות שלא הייתי שוללת אם לא נלקחו דגימות לקרוהן או IBD. המתן לתגובת הפרופ'

למעלה