קיימת האפשרות

קיימת האפשרות

שאני מגיבה ל- SR אבל לא לריטלין רגיל? הרי הם בעלי אותו חומר פעיל.. כלומר, זה מה שאני מרגישה בפועל אבל זה לא הגיוני.. ואם זה המצב מה עושים אני אני צריכה ריטלין לזמן קצר יותר (הרי אי אפשר לשבור SR)?

klnirit1

New member
לגבי מינונים

חדשה בפורום, שמחה לגלות את קיומכם, בני בן 10.5 שוקל כ-40 קילוולאחרונה ברור לנו שהמינון שלו לא מתאים לפני כ-חודש עברנו לקונצרטה 36 אבל המורה טוענת שעדיין אין שיפור בריכוז יש למשהו ניסיון או רעיונות כרגע אנחנו בשלב ניסוי וטעיה

zivadina

New member
לגבי מינונים

כדאי להעלות מעט את המינון של הקונצרטה, או לעבור לכדור אחר במינון גבוה יותר. ריטלין "רגיל" זאת מנה של 10 מ"ג למשך עד 4 שעות. ריטלין SR זאת מנה של 8 מ"ג למשך עד 8 שעות. ריטלין LA20/30/40 זאת מנה של 8/12/16 מ"ג למשך עד 8 שעות. קונצרטה 18/36/54 זאת מנה של 5/10/15 מ"ג למשך עד 12 שעות. כדאי לחזור לרופא המטפל לשם התאמת מינון הולם.

klnirit1

New member
מינונים

המינון הקודם היה SL + בבוקר עוד 5 מ"ג, בחודש האחרון בהמלצת הרופאה עברנו לקונצרטה 36 + 10 בבוקר אבל אולי זה עדיין לא מספיק

zivadina

New member
זה בהחלט מינון גבוה

אם הוא לוקח קונצרטה 36 + 10 מ"ג. זה עלול אפילו להיות מינון גבוה מדי ב-4 השעות הראשונות. בעצם, עם המינון שכתוב כאן הוא מקבל במשך 4 השעות הראשונות מנה של 20 מ"ג, ובמשך 4 השעות הבאות מנה של 10 מ"ג.

klnirit1

New member
מינונים

והבעיה היא שעם המינון הגבוה הזה המורה שלו( וזו מורה סבלנית ואמפטית )טוענת שהוא לא מרוכז ובנוסף הוא היה מעורב בשבועיים האחרונים בשתי קטטות שגרמו להשהייתו, לא יודעת איך לעזור לו.

zivadina

New member
גם מינון גבוה מדי מונע ריכוז

וכמובן שיש אפשרות שחוסר הרכוז הוא לא בגלל מינון לא נכון אלא סיבות סביבתיות או רגשיות אחרות. אבל התאמת מינון נכון היא "א"ב" של טיפול בהפרעת קשב, ואת נותנת לו מינון מוזר מאוד.

למעלה