קייטרינג טבעוני

קייטרינג טבעוני

היי
אני אמנם לא פעילה כאן אבל קוראת אתכם באדיקות..
אשמח אם תוכלו לעזור לי...
הילדים שלי אינם טבעוניים. לא משנה כמה אני מתאמצת מעולם לא הצלחתי לייצר להם שניצל שיהיה דומה בטעם למה שהם רגילים או קציצה טבעונית טובה. אני שורפת על זה ים כסף (חומרים) וזמן (שאין לי).
הילדים שלי צעירים... בררנים באוכל.
החלטתי שאני אקנה.. רק את המנות האלו, תחליפי הבשר. עם מרקים, סלטים ותוספות אין לי בעיה.

חשבתי לקנות ממנדי טבעונות עד הבית אחרי שראיתי פה תמונה של המוצרים שלה.
אבל אני מבקשת המלצה כי זה קצת יקר ואני רוצה דברים ממש לילדים..
וגם רוצה להבין אם המוצרים אכן מהווים אלטרנטיבה בריאה ומלאה מבחינת חלבונים..
מישהו יכול להגיד לי מנסיום שאכן ילדים אוהבים את הנקניקיות? את השניצלונים? שאין שם "ירוק" או בצל גלוי או "איכסה"?
תודה מראש!

כתבתי תגובה מושקעת והיא נמחקה

הרעיון היה להחביא דברים מזינים באוכל בדרכים הנ"ל:
לטחון קטניות/ירוקים לתוך רוטב עגבניות [פסטה, פיצה, לזניה, הכל כמובן אפשר להכין טבעוני, פוקצ'ות... כל דבר עם רוטב עגבניות].
לחתוך ירקות חיים וצבעוניים ולהניח אותם על השולחן לנשנוש ולפני ארוחה [לפני מנה ראשונה], מתישהו הם בטוח יהיו רעבים מספיק כדי לטעום. גם דוגמא אישית עוזרת.
להחביא ירקות/קטניות במרקים שהם אוהבים
ללמד אותם לאכול ממולאים- זה דבר שלילדים קל להתרגל אליו, וקל להכין אוות בכמויות גדולות ולשמור במקרר.
פירות במקום חטיפים, כדורי תמרים במקום חלק מהעוגות והשוקולד.
לטחון קטניות לפי מתכונים שיש ברשת ולמרוח להם בסנדויץ'.

ואז הרעיון השני היה להזמין אוכל כזה מוכן, אבל לא לבנות עליו מבחינה תזונתית, כלומר שהילדים יאכלו פסטה עם רוטב עגבניות [שבתוכו מוחבאים כל הדברים המזינים] וליד שניצל טבעוני בשביל הטעם וההרגל.

אם הם רגילים היום לאכול משהו כזה כל יום, אז לקנות ולהכין להם כל יום במשך שלושה שבועות, ואז לעבור לשלושה שבועות נוספים שבהם יש 6 ימים בשבוע [בשבת יש ארוחת ממולאים, נניח], ואז עוד שלושה שבועות שיש רק 5 פעמים בשבוע [בשבת ארוחת ממולאים, בראשון פסטה עם רוטב ומרק], ואז עוד שלושה שבועות של 4 פעמים בשבוע, וככה עד שהם מתרגלים לאכול "תחליף" רק בארוחת שישי, שזה סביר בעיני מבחינת מחיר וגם מבחינה תזונתית.

שווה להשקיע בלהרגיל את הילדים, זה משתלם בהרבה מובנים.

תודה...אני כמובן מסכימה

אבל אחרי יותר משנה שאני לא מצליחה בזה..
אני לא רוצה לתת לילדים שלי כל יום פסטה. טופו לא אוהבים את אצלי ולא ממרחי קטניות...
ממולאים גם - רק אחת הבנות. השאר לא משתפים פעולה. במיוחד שהם רגילים בגן לקבל אוכל אחר..
לכן אני חוזרת על השאלה שלישהו יודע לגבי הערכים התזונתיים בקיטטרינג הנ"ל..
ולי מישהו רוצה להשתתף איתי בהזמנה? ולחלוק? כי מינימום להזמנה ראשונה 200 ש"ח...

עוד רעיון

אורז עם אפונה וגזר- זה מה שבדרך כלל נותנים בגן. ובאמת שלהתפלא- זה מזין! אפונה היא אחלה חלבון, גזר זה אחלה ירק, אורז זה דגן לא רע...
אין רע בפסטה ד"א- נכון שעדיף לא לאכול רק רק רק פסטה, אבל נשמע כאילו הילדים שלך מורגלים לאכול רק דברים משמעותית פחות בריאים, אז אני לא רואה כאן למה להלין על פסטה- יש בה חלבונים, ויטמינים ומינרלים, והיא טובה ממש כמו אורז. גם אפשר לגוון בין פסטה לבין דגנים אחרים. בדרך כלל ילדים אוהבים תירס, אז תבשיל תירס ברוטב עגבניות [משופר] על אורז גם הולך.
ממרח קטניות הייתי מחביאה להם- שכבה ממש ממש דקה על הסדנויץ', מעורבב היטב בקטשופ או מוחבא ע"י שאר הדברים שיש בסדנויץ'.

מה האוכל שהם רגילים לקבל בגן? רק בשר ובשר וחלב ובשר? בטוח יש דברים שאפשר לאמץ בבית שהם טבעונים.

יש דווקא הרבה דברים בריאים שהם אוכלים

כך שאת ממש לא בכיוון בזה.
אבל בצהריים בסופש הם רגילים לקבל מנה בשרית.. ולא משנה כמה אני מנסה לחקות אותה אני לא מצליחה. ולקראת החופש הגדול זה כבר יותר בעייתי.
והילדים שלי, מה לעשות, לא אוהבים לא אפונה ולא תירס.. כן, יש על השולחן, כן, אחת הבנות שלי אוכלת את זה יפה. האחרים לא.
והם לא נוגעים בקטשופ...
כמו שציינתי, הם אוכלים מרקים, סלטים, תוספות..
הכל טבעוני ובריא.
חסר לנו תחליף בריא למנה שהעיקרית שהם רגילים לקבל...

תודה

Rock Solid

New member
אולי לא

מה שכן, הם ממש שמנוניים, ופעם היה כתוב באתר של טבע דלי משהו על שלב הטיגון בתהליך הייצור של המוצרים שלהם, אבל לא היה כתוב ספציפית שהבורגרים הם אלו שמטוגנים

האלזה

New member
בעיני השניצלים והנקניקיות שלהם מעולים

הנקניקיות עשויות מחלבון אפונה והשניצלים מחלבון חיטה (סייטן).
את יכולה לראות בדיוק את כל הערכים התזונתיים והרכיבים בדף של מנדי מתחת לכל מוצר.
לא הייתי קוראת לזה אוכל בריאות כי אחרי הכל זה מוצר מעובד, אבל זה מה שרוב הילדים אוכלים, זה לא נראה לי יותר ג'אנקי מהשניצל התעשייתי של טבעול/ מתרנגולת.
אין שום ירוק/ בצל/ כמון/ חצילים ויתר "טעמים של מבוגרים".
לדעתי יש לזה טעם ומרקם מאוד "טבעוליים" אבל האחייניות שלי לא אהבו את השניצל משום מה (הן ינסו את הנקניקיות הערב ואני אעדכן).

את עוד במצב טוב

אם הם אוכלים מרקים, סלטים ותוספות..
ואני מניחה שגם פירות.

בכל מזון יש חלבון - אז אין צורך לדאוג כל כך אם הם לא אוכלים את החתיכה ה'עיקרית' בארוחה.

תבשילים קטניות הם אוכלים? פלאפל? (שאפשר להכין בקלות בבית)

ניסית סייטן?

למה אני אומרת שהילדים שלך עוד במצב טוב?
הבת רחוקה מטבעונות או מאכילה מאוזנת שנות אור.
היא לא אוכלת מרקים סלטים או תוספות (חוץ מפתיתים או קוסקוס יבשים)
היא אוכלת רק כמה סוגי פירות וכשאני מנסה להגביר את הכמות של אילו לפחות - היא מתנגדת ואומרת שזה בגלל שאני טבעונית....

regvuv1

New member
אני חושבת קצת אחרת...

לדעתי דרך החשיבה של ״מנה עיקרית״ ו״תוספות״ היא לגמרי לא רלוונטית לטבעונים. כל מה שיש על השולחן הוא אוכל וכל סוגי האוכל הם שווי זכויות. חלבון יש בהכל, פירות, ירקות, דגנים, קטניות ואגוזים - בחלק יש את חומצות האמינו האלה ובחלק חומצות אמינו אחרות, ולכן חשוב לגוון - אבל בכולם יש את כל אבות המזון שאנחנו צריכים.
אם ילד אוכל צלחת אורז מלא לארוחת צהרים, זה מצויין. אם יום למחרת הוא אוכל פלאפל - מה טוב! הנה יצא חלבון מלא.. אם ירקות ופירות הם עניין שבשגרה, אין מה לדאוג. ברגע שמוותרים על עניין הסיווג של האוכל לסוגי מנות, הרבה יותר קל לתכנן תפריט מאוזן, גם עם ילדים בררנים - ויש לי אחת כזאת ואחד שבדרך להיות כזה.

את צודקת.. אבל

הילדים שלי אינם טבעוניים.. רק הארוחות בבית הן ברובן טבעוניות. הם רגילים למנה העיקרית הזו מהאוכל בגן ובצהרון ואני רוצה לתת להם...

למעלה