קייטנת לחם בגן

ל י א ב 2

New member
קייטנת לחם בגן

שלום לכולם! בחודש יולי יש לבת שלי קייטנה בגן ושם בכל יום שישי הם מכינים לחמניות, חלות, לחם וכד'... נשמע לי מבאס שכל הילדים התלהבו להכין וגם לטעום מה שהם הכינו אולי יש לכם הצעות בשבילי, איך לעשות שגם לה יהיה כיף ולא תרגיש שונה? הרי שאני לא יכולה בימי שישי לא להביא אותה לגן. תודה

אוי

הגיע הזמן להציע להם לנסות להכין דברים ללא גלוטן תראי, אני לא יודעת איך בדיוק הם מכינים את הדברים שהם עושים אבל... אם זה כמו מה שאנחנו היינו מכינים: בצק זוועתי על טאבון אז בהחלט אפשר להכין את זה מקמח ללא גלוטן- זה יוצא מגעיל באותה צורה גם אפשר להכין דברים אחרים, לא על בסיס גלוטן (וההצעות בפורום הן רבות מאוד) השאלה כמה משתפים פעולה בגן הזה? ולכל שאר האנשים המקסימים שקוראים את הפורום הגיע הזמן להצעות: קדימה: דברים פשוטים ובנאלים שכל אחד יכול להכין ושלא עולים יותר מדי- זה בכל זאת גן. חוץ מזה אני בטוחה שאת תשלחי איתה לחמניות, חלות ושאר שטויות כדי לפצות אותה

ל י א ב 2

New member
תודה על התשובה

לא מדובר בבצק זוועתי על טאבון אלה ממש אפיה של חלות וכד'..., לא נראה לי שבגן ישנו את הסטנדרט שלהם בשביל לעשות לחם או כל דבר אחר ללא גלוטן, מה שגם הבצק שלנו הוא לא הבצק שלהם, שלנו יותר קשה לעבד אותו במיוחד לילדים ביני שלוש וארבע. אני כל יום שולחת לה לחמניות, עוגיות וכד' אבל זה לא אותו דבר שמשתתפים בקבוצה וטועמים את מה שאת עשית בכל מקרה אשמח לרעיונות, רעיון אחד שלי אולי לבקש שיעשו אולי לפחות יום אחד של שישי מיוחד רק לה גם שתרגיש מיוחדת, עם הסברים לגננות ולילדים, אולי גם אשתתף בנוסף אספר להם את "העוגה המיוחדת של רוני", יום שישי מיוחד לציליאק ושאר ימי השישי.... נראה.... השאלה אם מותר לה להכין, ולא לאכול הרי שהיא עוסקת בגלוטן ומי יודע.... אשמח להצעות ולחיזוק דעתי ולחילופין תודה

net the jet

New member
להכין בעקרון אין בעיה, רק איך היא תרגיש ? וגם

ילדים קטנים עלולים ללקק, או להכינס לפה שמהו תוך כיד עבודה, זה נראה לי סיכון. אבל מה אם תבייא לה בצק משלה והיא תכין לעצמה מבצק נ"ג ? יש לא מעט מתכונים ללחמים\לחמניות.....

CATS7

New member
בתאום עם הגננת

להחליט שיום ששי אחד יהיה כולו נ"ג לכולם א. הזדמנות לילדה להיות "אמא שבת" - מלכה ליום אחד ב. כל הילדים אוכלים אוכל אחיד לשם שינוי ג. רעיונות: כדורי שוקולד / תמרים עוגה / עוגיות אולי אפילו להביא את אופה הלחם מהבית ולהכין לילדים לחם דבר נוסף אפשר גם להכין פעם סלט פירות סה"כ אפיה זה דבר מחמם ומתאים יותר לחורף וילדים מאד אוהבים להכין סלט ביחד גם יותר בריא גם יותר צבעוני או פודינגים ראיתי היום שאוסם יצא עם טעמים חדשים שיהיה להם בכיף

ל י א ב 2

New member
קייטנה

רשמתי תשובה לפני שקראתי את שלך..... איך עושים כדורי שוקולד? ואיך נותנים לילדים בני שלוש ארבע ללוש בצק דביק, (כל בצק שניסיתי עד היום, יצא דביק, אני חדשה מאוד בעסק) נראה שאצטרך לשבת עם המנהלת להתייעץ איתה בכל זאת סלט פירות הם מכינים ביום אחר. תודה

net the jet

New member
כדורי שוקולד אפשר להכין מפירורים של עוגיות

או עוגה ( נ"ג כמובן ) לערבב עם גנאש שוקולד שזה 1 שמנת מתוקה שמחממים לסף רתיחה ואז מוסיפים 200 גר שוקולד מריר ומסיירם מהאש, מערבבים עד שהשוקולד נמס, את זה מערבבים עם פירורי העוגה\עוגיות, מקררים ואז יוצרים עיגולים. יוצא טעים מאד !

CATS7

New member
קייטנה ../images/Emo180.gif

כדורי שוקולד: יש מתכון בתחרות מנות אחרונות נדמה לי 5 דפים אחורה בצק: אז זהו שהילדים שלי בני 24, 21, 16 (האחרון זה הצליאקון) ובתור פולניה שלא מרשה ללכלך את הבית גם אז לא הכינו בצק (בשביל זה הולכים לחברים ...) אז אין לי שמץ מושג אני לא יודעת אם זה מתאים לגיל - פונדו להמיס שוקולד (ממליצה לקנות בחנות המפעל של כרמית זה משמעותי יותר זול) ולהניח בקערה לקחת מרשמלו על שיפוד ולטבול בשוקולד כמובן שאפשר גם פירות אולי כדאי בכל מיקרה להכין רבעי פיתות עם זעתר של נטורל קייקס .. ליתר ביטחון בכל מקרה כפי שפתחתי קודם ואמרתי הכי נכון זה להתייעץ עם הגננת

net the jet

New member
עוד רעיונות לדברים קלים שהם יכולים להכין

ולאכול אח"כ קרטיבים ממיץ, או להכין מקפא מיוגורט עם פרי מרוסק ואז להקפיא ( שלא לדבר על זה שזה בריא הרבה יותר מכל מיני ממתקים שילדים אוכלים ) אפשר להכין איתם עוגות ( נ"ג) שיאפו במנג'טים ואח,כ יקשטו עם שוקולד למריחה\סוכריות קטנות וכ"ו.... אם הגננת עם ראש פתוח והולכת לקראתך אז אפשר באמת לשבת יחד ולתכנן כך שגם יהיה גיוון וגם הילדה לא תרגיש יוצאת דופן. בהצלחה

CATS7

New member
עוד רעיון

קורנפלקס / פצפוצי אורז עם שוקולד ומחמאה ממיסים 200 גר' שוקולד חלב עם 50 גר מחמאה מוסיפים 300 גר' קורנפלקס ומערבבים בזהירות. מניחים בגביעי נייר ומצננים

מית צאן

New member
עוד רעיונות

להכין שיפודים שעליהם משחילים מרשמלו וסוכריות גומי. להכין מראש מאפינס ותפקיד הילדים לקשט אותם בקצפת ובסוכריות צבעונית. המאפין של הילדה יהיה כמובן נ"ג , אפשר לעשות לכולם נ"ג. לתת לכולם למלא פיתות קנויות בנקניקיה, מלפפון חמוץ, קטשופ, ירקות - הכיף זה לתת להם סכינים ושמותר לחתוך (את הנקניקיות לאורך, את הפיתות עצמן וכד') הפיתה של הילדה תהיה כמובן נ"ג והיא תהיה ראשונה בסבב. מפליא כמה ילדים נהנים מהאפשרות לחתוך בסכין - אפשר להשתמש בסכיני פלסטיק. לכל הפעילויות האלו אפשר לעשות תחרות ולתת המון פרסים או מחמאות-השיפוד/עוגה המקוריים, היפים, המעניינים, המקסימים וכד'. את כל הרעיונות האלו עשיתי בבית כתחנות הפעלה ביום ההולדת של ביתי לכתה והילדים נהנו מאד.

ל י א ב 2

New member
תודה רבה לכולם על הרעיונות הנפלאים אבל...

מדובר ביום לחם, יום אפיה, כוונתי הייתה לרעיונות איך לא לגרום לילדה הרגשה רעה נפשית באפיית הלחם כשכולם התלהבו ולה יגידו - אסור. אם תגידו לי שילדים בגיל הזה יצליחו לגעת וללוש את הבצק שלנו, אז באמת אעשה לה יום מיוחד ללא גלוטן (אם מנהלת המעון תסכים), לא מעוניינת בפדיחות שהילדים לא יתעניינו בבצק כי הוא דביק או כל דבר אחר ואז... יהיה בלגן. מדובר בשלוש כיתות שעושות חודש (כל יום שישי) של אפיה כבר מיליון שנה ולא נראה לי שיש סיכוי שיהפכו את זה ליום עשיה עפ"י הצעתכם,למרות שההצעות שלכם - סוף הדרך... אשתמש בהם בהזדמנות. אם יש לכם רעיונות איך להפוך את האפיה עצמה בכל שישי ושישי כחוויה בפני עצמה ובלי שתרגיש שרק היא לא יכולה לגעת או לאכול, אשמח לשמוע. תודה

QWER124

New member
שלום לך זה יניב צמח השף מהסדנאות יש ...

לי את הפתרון לבעיה שלך אני יוכל להכין לך בצק מדהים שהילדים יןכלו ללוש אותו לשחק איתו ללוש אותו ולא להרגיש הבדלהילדה תהיה מאושרת תסמכי עלי צרי איתי קשר

QWER124

New member
עיזבי את התשלום כרגע תדברי עם מנהלת המעון....

קבלי אישור תראי את הבצק יש עוד משהו שהילדה רוצה ?0522321509 בכל מה שתרצי

שאלה קשה...

שלום ליאב2, שאלת שאלה קשה מאד.למעשה, ברגע שהיא לא תוכל להשתתף - סביר להניח שהיא תרגיש רע. יש לי כמה רעיונות שמסודרות עפ"י סדר עדיפות: 1. ראיתי שיניב צמח השף הציע את עזרתו. קודם כל צרי איתו קשר. הוא מקסים ויש לו המון רעיונות, עצות ויכולת נתינה יוצאת דופן. 2. לא להניח שאין סיכוי שצוות הגן/קייטנה יהיו מוכנים לעשות שינוי. אין באפשרותינו להכריח אנשים לעשות שינוי, אבל אנחנו יכולים להציע אפשרויות חדשות. אני דוגלת בישירות וכנות. תדברי עם הצוות, שתפי אותם בחששות והתלבטויות שלך, תשאלי איך לדעתם אפשר יחד לאפשר לילדה חווית אפיה מהנה ומרגשת כמו כל שאר ילדי הגן. 3. כל שאר הרעיונות למתכונים נטולי גלוטן שהוצעו כבר. 4. לפני שנה היה ילד אלרגי לשוקולד וחלב בגן של בני הצעיר. במקום להביא עוגות ימי הולדת לגן, החלו בנוהל חליפי. לפני כל יומולת, ההורה קיבל רשימת מצרכים שיש להביא לגן. בגן קנו כמה תבניות עוגה (פרפר, דובי, לב) וילד היומולדת בחר תבנית וכולם יחד הכינו את העוגה ואחר כך אכלו (בני 1-3). 5. רעיון נוסף, אבל אני לא ממש שלמה איתו.....למצוא עבורה תפקיד אחר אבל חשוב מאד. למשל: לא האופה, אלא, המלצרית, המגישה.

הי ליאב, מנקודת מבטי כגננת

אפשר בהחלט לחשוב על רעיונות יצירתיים שונים ואני מאוד מנסה לעשות את זה אצלי בגן אבל- לא בימי שישי... במהלך השבוע אנחנו מכינים אינספור דברים אחרים, מיוחדים וטעימים לא פחות אבל ימי שישי זה יום הכנת החלות ויהי מה, הילדים לא יוותרו על התענוג (וגם לא ההורים שמחכים לתוצר בקוצר רוח אפילו יותר מהילדים
) אז מבחינה פרקטית, לדעתי, אם יש לך אפשרות להכין כמות קטנטנה של בצק (בגודל שכל ילד מקבל) ביום חמישי, לשים במקרר ולשלוח עם הילדה לגן ביום שישי ואותו תתן לה הגננת ללוש ולהכין ממנו את החלה שלה ממש כמו כל הילדים זה מצויין. בהנחה כמובן שהגננת תוכל לדאוג למשטח סטרילי לא מקומח בזמן הלישה וכמובן לפינה מרוחקת בזמן אפייה. (ואני יכולה לומר לך שעם טיפונת רצון טוב זה לגמרי אפשרי) זה מה שאני עושה באם יש ילדים אלרגניים מכל סוג שהוא, מנסה לא לתת להם להרגיש שונים לרגע. נסי לעלות על מתכון לחם מוצלח שהילדה אוהבת, הרי בסופו של דבר כל מה שיעניין אותה זה התוצר שלה וקצת פחות הטעם. במגש האפייה לפני שאני מכניסה לתנור אני שמה מתחת לכל חלה שהילד הכין- פתקון קטן עם שמו וזה כל מה שחשוב להם- שכל אחד יקבל את הצורה שהוא הכין. (ואז הם מביאים לאמא/אבא לאכול ת'חלה וכולם מרוצים
) בהצלחה

למעלה