קייטנות

דינהשגב

New member
קייטנות

ראיתי כאן בפורום שיש הרבה 'עניינים' ודיונים בנושא הקייטנות, לגבי מדריכים (בני נוער..), לגבי יציאות רבות והסכנות הכרוכות בכך, ועד. אז- יש קייטנות נוספות בישוב,שאף אחד כאן לא מזכיר אותן כי הן 'פרטיות', ונראה לי שאנשים מסויימים פה בישוב לא מבינים שגם אם מישהו מרוויח מזה - (כי זו העבודה שלו\ה)-הרי שזה בעצם בשביל אנשים וילדים מהישוב,ומי שיוצאים נשכרים מריבוי ומגוון קייטנות כאן בישוב - הם אנשי הישוב. בכלל לא ברור לי למה הישוב צריך לארגן קייטנות שהן 'של הישוב', ולא רק לדאוג שיהיה מענה מתאים לכל הגילים והצרכים. הנושא הזה אף יותר מורכב מעניין הקייטנות.נראה לי שהישוב לא מספיק מעודד את תושביו העצמאים בתחומים השונים הקשורים לחיי הקהילה שלו -שוב, כי הם 'פרטיים' ועינו של מישהו אולי צרה שהם מרוויחים מזה כסף... אני מתכוונת למשל לכך שביום העצמאות הכריזו על ילדי חוג ריקוד של ליאת כ'להקה היצוגית' של היישוב, אבל למיכל רוזיק - שהיא תושבת הישוב- ומפעילה חוגי ריקוד מקצועיים ונהדרים - לה לא יתנו להעלות ריקוד בארוע רשמי של הישוב,לא כל שכן לכנות את רקדניותיה-להקה יצוגית... כי היא 'פרטית'....אבל אם מחפשים מתנדב להרים ריקוד עם ילדי הגן-ברור שיפנו אליה,והיא אכן הרימה ריקוד יפה מאוד. יש פה משהו מאוד לא נכון, לדעתי .לישוב צריך להיות אינטרס שאנשיו יצליחו ושעסקיהם ישגשגו (ובטח עסקים שילדי ואנשי הישוב נהנים מהם גם!) נראה לי שלישוב כדאי דווקא לעודד ולפרסם את החנות של חגית,החוגים של אנשים מתוך הישוב, הפלאפל של סימונה וכו'. טוב, בחזרה למה שהתחלתי ממנו -בקיטנת גוונים שמתקיימת ב'סטודיו של דינה' -אין שום יציאות - כך שזה מתאים לכל מי שפוחד מהסיכונים השונים, ודבר שני - אני מחפשת בני נוער רציניים שיצטרפו ככוח עזר לקיטנה - אז המתאימים מוזמנים לפנות אלי. (למען ההגינות - עם אף אחד מאלה שהזכרתי בדברי לא דיברתי ואני לא מתיימרת לייצג אותם בדברי אלא רק את דעתי על דברים שמאוד חשובים לי בענין חיי הקהילה של כולנו בישוב).

אליבקר

New member
לא מבינה אותך?

ההודעה שלך נגועה באניטרס אישי ברור. כל הישובים והעיריות בארץ מארגנים קייטנות לילדים במחיר שווה לכל נפש. צריך לברך את ליאת והוועד שהצליחו לארגן קייטנה שנראית איכותית במחיר כל כך זול. הם צריכים לחשוב על ילדי כל התושבים (500 ילד) ולא על תושב אחד או שניים שמארגנים קייטנות פרטיות. זה בדיוק האינטרס של הישוב לפעול למען הרוב ולא למען תושב בודד זה או אחר.

לארי

New member
נא לא לפרסם שמות עסקים פרטיים בפורו

בפורום,לשם כך נועדו לוחות הפורום בלבד.

לארי צודק

אסור לפרסם עסקים פרטיים לא לכתוב את המילה כביש לפיד ובמקום הסיפרה 7 יש לכתוב "בום"

לארי

New member
דווקא אין לי בעיה עם הצירוף: כביש ל

לפיד,ולראיה מס' הפעמים שהביטוי הנ"ל מפציע חדשות לבקרים בפורום .
כן יש לי בעיה, עם פרסומות, גלויות או מוסוות, שמנוגדות לכללים ולתקנון. ואגב, הספרה 7 מאוד חביבה עלי באופן אישי וניתן לרשום אותה ללא התוספת "בום"

תגובה לדברי דינה שגב

קייטנות וצהרונים פרטיים תמיד היו בישובנו והם מקובלים עלינו אך הם לא נותנים מענה לכלל ילדי הישוב ולכן מחובתי כרכזת קהילה לקיים קייטנות וצהרונים ישוביים לכל מי שזקוק לשרות זה, במחיר מוזל (יש לי את יתרון הגודל ולכן ביכולתי להוזיל עלויות). בקייטנה שלנו לילדי ביה"ס יש יציאות מאובטחות היטב לנחלים, הם יקימו מחנה, ילמדו סוגי קשירות, ילכו לניווטים...בעיני זה הכיף בקייטנה, אני בעצמי אצא איתם מס' פעמים - חוץ מהמדריכים יצאו איתם לטיול שומר ו2 רכזי הקייטנה -רונן ואורלי. כמובן שאם הייתי יודעת שיש התנגדות גורפת ליציאות - אזי יכולתי במקומם להביא אטרקציות פנימיות כמו בקייטנות הגנים. לגבי טענתך שאיננו מעודדים תושבים שלהם עסקים פרטיים אז... "פלאפל סימונה" - בכל הארועים הישוביים אנו מזמינים את סימונה להקים דוכן פלאפל, כמו כן אני בודקת אופציה שתעבור למכור במתחם הנוער ויש לציין שבקרוב יקבלו נבחרת הכדורגל הישובית חולצות כאשר סימונה היא הספונסרית שלהם(ושוב תודה, סימונה). "הבית של חגית" - בכל הארועים חגית מוזמנת לפתוח דוכן וכמו כן כשהייתי צריכה לרכוש דברים שיש לה - רכשתי אצלה ויש לציין שבארועים שונים היא גם תרמה מתנות כדי שנעניק אותם כהפתעות לילדי הישוב . "מחול עם מיכל רוזיק" - מיכל ואני נפגשנו לא מזמן כדי לתכנן איך יראה חדר המחול במתנ"ס - בשנה הבאה היא תלמד אצלנו במתנ"ס. ילדי החוג שלה רקדו על הבמה שלנו ביום העצמאות. יש לציין שאני מעסיקה במתנ"ס שלי רק מדריכי חוגים טובים ואני תופסת את מיכל כאחת כזו. לעניין הנוער - יש מידע רב ופרטים נוספים שאינם ידועים לך בדבר הזה. אני באופן אישי פועלת לשבצם בקייטנה בדרך זו או אחרת ולמצוא להם עבודות נוספות בישוב(אשמח אם תציעי להם גם עבודה ....). נפגשתי עם הנוער בעניין זה ביום שני בערב לאחר מסיבת שבועות ואני בקשר עם זמר בענין זה- יחדיו נמצא לנוער עבודה לחודשי הקיץ!!!! ואתם יכולים לתפוס אותי במילה!!! כי הנוער שלנו הוא בראש מעייני.

התפרצת לדלת פתוחה ../images/Emo24.gif

בנוסף לדברי ליאת אני מבקש לציין עוד שתי התייחסויות: א. המתנ"ס מסייע בסיבסוד אוטובוסים רק לקייטנות ישוביות, וכל סבסוד שכזה מסייע להוריד עלויות לתושבים. אופציה נוספת להפחתת עלויות היא העסקת סייעות הגנים, אך אינני בטוח שהשנה זה יתאפשר. בעבר אף הושגו תקציבים לישובי עימות ולמשתתפים בקייטנות ישוביות ניתנו החזרים. ב. חשוב לנו מאוד לקדם את העסקים הפרטיים הן מההיבט של התושב המתפרנס והן מההיבט של התושב הנהנה מהשרות. לאור זאת אנחנו משתדלים לקדם את המרכז המסחרי, ואף נקדם את נושא השילוט כחלק ממהלך כולל המאפשר התמצאות מחד ושמירה על הסביבה ועל איכותה מאידך. אגב, בקדנציה שלי מובטחת התייחסות רגישה מאוד לנושא זה מאחר וגם לי היה בעבר עסק קטנצ'יק בישוב בו אני גר, והתמיכה בעסקים כאלה זורמת בדמי (תשאלי את אנשי הוועד שלנו).

למעלה