קיט (לינק) הנמכה

nickname500

New member
קיט (לינק) הנמכה

שלום.

אני בעקבות הודעת ההתייעצות הזו.
כאמור שם, אני נמוך (163 סנטים) ומחפש דו"ש.
כרגע עדיין מתלבט ומתחיל להתכוונן לכיוון מסוים.
כיוון שאני רואה עצמי כמתחיל, לא אוותר על הגעה מינימלית לרצפה.
בהקשר הזה, הגעתי ללינק הנמכה.
מה שמצאתי זה את קובהלינקס.

מישהו יכול להסביר (להדיוטות) איך זה עובד?
ובנוסף: נניח שהזמנתי הלינק, איזו עוד עבודה נדרשת?
אני שואל כיוון שלא יהיה נכון להניח רק עלות הלינק (ומשלוח וכו') אלא גם כמה עבודה תצטרך להיעשות במוסך?

אשמח לכל מידע.
תודה וחג שמח.

בעקרון,הלינק הוא זרוע שעובדת בכיוון שבו עובד

הבולם.

קיט ההנמכה הוא אותן הזרוע\זרועות לרוב ארוכות יותר,מה שמנמיך מעשית את נק' העיגון של הבולם ללינק לעומת הקרקע .

קובהלינק היא החברה המובילה בתחום ,העבודה הנדרשת היא בסביבות שעה בערך,להעלות את האופנוע על ליפט ,לנתק את הבולם מהלינק המקורי ולהתקין במקומו את ה"עצמות" של הלינק המונמך (לרוב ארוכות יותר).

לא אמור לעלות יותר מ 200-300 ש"ח,לפי מחיר של שעת עבודה ממוצעת במוסך.

לא בכל אופנוע אפשר להתקין לינק בלי לפרק

בולם. וכשמפרקים כבר בולם זה יכול לקחת שעה-שעתיים כי לא תמיד זה הולך בקלות, תלוי מתי גורזו הלינקים לאחרונה.

DAN TAL

New member

m e i t u l

New member
רק אל תשכח לעדכן בסוף מה נסגר

(קצת יותר נמוך ממך והייתי שמח לדו"ש אבל נראה לי לא ריאלי)

אגב, מישהו יודע מה לגבי ה-KTM 390? היו שמועות על גרסת Adventure...

theshark

New member
לכל המנמיכים
אני ביום טוב 163 ס"מ וה- WR

אינו מונמך. לא בגלל שאני "גבר-גבר", הכל עניין של טכניקה נכונה.

ואני לא היחידי, יש לי חברים וגם רוכבים שיצא לי להכיר שהם נמוכים ועדיין מצליחים להסתדר עם האופנוע שלהם.

הנמכה של הבולם האחורי באופנוע פוגעת בגאומטריה ובהתנהגות של האופנוע, וגם פוגעת במרווח הגחון בשטח.

יש אופנועים שיצא לי לרכב עליהם (ק.ט.מ 990 אדוונצ'ר), שגם אם אני מתאמץ אני לא מגיע עם קצות האצבעות לקרקע,

ועדיין הסתדרתי איתו
.

נכון, הייתי שמח במצבים מסוימים לעוד עשרה ס"מ (ברגלים, לא שם
), ויש מצבים שבהם נפלתי ורגליים ארוכות יותר

היו מונעות את הנפילה. בסופו של דבר הכל מסתכם בטכניקת רכיבה, ודווקא רוכבים מאותגרי גובה נדרשים להיות

רוכבים טובים יותר.

שני הסנט שלי

nickname500

New member
ציפיתי לתגובה הזו...

האמת שלא ידעתי שאתה גם בגובה הזה אבל בהודעה פותחת השרשור חשבתי להזכיר את מקסמקס (כדוגמא שלילית - מה אני לא ומה לא אהיה).
אני יכול להבין שחוסר בהגעה לרצפה יכול להביא לכך שזה ישפר את רמת הרכיבה אולם הדרך..הדרך...
אני ארכב מדי כמה ימים בלי שום שאיפות ליותר מכך והנפילות הרבות שאחווה יכולות לייאש (ולא דיברתי על הסיכון המוגבר להיפצע).
אין לי נסיון רב וכתוצאה מכך אין לי בטחון רב ואני פשוט זקוק לזה. תוסיף לזה שאני ארכב גם מעט בכביש כולל בעיר ושם בכלל יש רמזורים וכו'.
אני נזכר בטענה הזו כשאני רואה סרטוני רכיבה, בעיקר מהארץ (ודווקא טיולים ולא תחרויות), שבהם בלי לשים לב רוכבים רבים משתמשים ברגליים כעזרה.
להערכתי, לא אוכל לוותר על הגעה לרצפה, מה גם שהאופנוע אותו אני שוקל - גבוה במיוחד.

כמובן, שהייתי רוצה להגיע לרמה שלך ושל מקסמקס והלוואי שאתקרב קצת לשם.
אגב, אני מתכנן לעשות קורס רכיבה אחד או שניים שישפרו את הטכניקה והיכולת.

אגב נוסף, בנוסף ללינק החלופי אני גם חושב ללכת לרפד שיקצץ במושב ולהרויח גם שם עוד כמה סנטימטר.

תודה על התגובות וחג שמח.

katuel

New member
אתה צודק מאד. וברור שצריך לדבר על סיכון

פציעות הגדל בגלל הנפילות. הפיזיקה של הנמוכים מאד מאד פשוטה. כמו שבכדורסל הם לוקחים פחות ריבאונדים ובטניס מכת הפתיחה חלשה יותר, כך באנדורו הם נופלים יותר (גם המצטיינים בטכניקה). ואם יש פתרון זמני לבעייה, אז לך על הנמכת האופנוע. כל בלבולי המוח על גיאומטריית היגוי זה משהוא שלא תרגיש ממילא, ואם כן, זה יכאב לך פחות מהנפילות. זה חוסר אחריות לייעץ למתחיל להקריב את בריאותו על מזבח הטכניקה. קודם תירכוש את הטכניקה ואז תגביה חזרה, או תחליף אופנוע למקצועי יותר. כולם נופלים בגלל "רגליים קצרות", גם הגבוהים. רק שלנמוכים או/ו מתחילים זה מה שיישלח אותם הביתה מתוסכלים או לבית חולים פצועים או שניהם.

hananlv

New member
מה שקבעת פה דורש הוכחה שאני לא חושב שיש לך

לא נראה לי שנמוכים נופלים יותר - עובדה ידועה היא שרבים מאוד בצמרת האינדורו העולמי לא ממש גבוהים - אם הם היו נופלים יותר הם היו מאבדים זמן
ולא מציליחם לסגור פער ען הגבוהים יותר.

katuel

New member
תמיד יהיו אקספלרים מדהימים שבעזרת כישרון

ורוח לחימה התברגו לצמרת האינדורו העולמי. אבל לא על זה עסקינן בשרשור הזה והצמרת העולמית לא מענינת אותי. גם לא הצמרת המקומית. כמו שלמתחילים אנחנו מייעצים לקחת אופנוע ידידותי לרמתו (כוח, ליניאריות, משקל....) צריך להוסיף שגם אופנוע נמוך יעזור לו להיכנס לתחום, להנות ולבנות יכולת באופן הדרגתי.

רונןA

New member
מה זה לא ממש גבוהים?

אני בטוח שתשעים אחוז עוברים את 175 סמ
והגובה החציוני בטח סביב 180

איך אני יודע?
עמדתי לידם...

MexMex

New member
נכון, אבל לא כדאי

נכון, נמוכים נופלים יותר. אבל אלו נפילות במהירות אפס ככה שמעט מאוד פציעות משולבות בזה.

ואני לא חושב שכדאי להנמיך, אחרת הטכניקה הנדרשת להתמודדות עם זה לא תירכש.

קצת להנמיך זה בסדר גמור. גילוח של 2-3 ס״מ מאופנוע מודרני יתנו יותר בטחון לרוכב ולא יפגמו יותר מדי ביכולת המעבר. מעבר לזה זה לא כדאי כבר לדעתי.

מור~!

New member
נכון, רוב הנפילות שנגרמות מגובה הן במהירות 0

אבל אחרי כשאתה נדרש להרים 100+ קילו 10 פעמים ברכיבה, זה מתכון די מוצלח להוצאת האוויר מהמפרשים.

m e i t u l

New member
כן, אבל השאיפה היא לא להסתדר

עם האופנוע, אלא ליהנות ממנו כמה שיותר. עבור הרוכב הנמוך הממוצע, אופנוע נמוך יותר יספק הרבה יותר הנאה (באוברול) מאשר עוד כמה סנטימטרים במרווח גחון. כמובן שככל שהרמה המקצועית שלך עולה ואתה הופך ליותר "משוגע לדבר" סדר העדיפויות משתנה ופחות איכפת לך להקריב את הנוחות בישביל ביצועים (ואז גם אפשר להגביה חזרה). אבל למצב הזה לא כולם מגיעים ועוד יותר מעטים הם אלו שמתחילים ממנו.

חוץ מזה, מדובר כאן על דו"ש שקרוב לודאי יעשה את רוב הזמן על הכביש במשימות היום-יום, לא באופנוע סופי שבוע שיגיע עם עגלה לשטח כשהרוכב חדור "רוח קרב".

עד כה, משיטוטי ברשת לא נתקלתי באיזשהי טכניקה מיוחדת שהייתה נראית לי פרקטית להתנהלות יום יומית (פקקים, מדרכות,תמרון לחניה וכו'), כך שיהיה נחמד אם תוכל להפנות לאיזו תצוגת תכלית למה שאתה מתכוון.

גילוי נאות: אין לי ניסיון עם אופנועים גבוהים.

למעלה