קיטלוג האוסף

קיטלוג האוסף

שאלה שמציקה לי ולא הצלחתי למצוא תשובה מספיק טובה: יש לי המון פריטים באוסף, ובדרך כלל כשאני נתקל בפריט חדש, אני לא מצליח לזכור אם יש לי אותו כבר או לא, ולא מעט פעמים אני מגלה שקניתי פעם נוספת פריט שכבר היה לי. אז נכון, אפשר לסמן בקטלוגים, ואפילו תכנה לניהול אוסף קניתי פעם, אבל זה לא ממש עוזר כשאתה מחוץ לבית, בחנות או בתערוכה, או אצל אספן אחר, וכל הקטלוגים המסומנים נמצאים בבית על המדף, לא? מה אתם עושים?

astrok

New member
אני עושה כדלקמן:

חסרים לי רק 200 בולי ישראל - וכולם למעט כמה מהשנים 48'-53', לכן מישראל אני קונה בד"כ מעטפות שחסרות לי רבות, אז אני לוקח סיכון (מה שכפול אני מחליף). כל שאר תחומי האיסוף שלי חדישים יחסית, ואני זוכר כמעט את כל הפריטים שלי בהם, וגם אם לא הייתי זוכר, בחלל לדוגמה - יש לי 250 בולים, ויצאו עד היום כ- 10,000 בולי חלל! אז אין הרבה סיכוי שזה יהיה דווקא שלי, נכון... תמיר.

coincollector

New member
אני משתמש ב Excel

הזנתי את כל האוסף לגליון Excel. יש לי עמודות ל: תיאור, שם המוכר, מחיר ששולם, תאריך קניה והערות. ב Excel יש אופציה למיין נתונים לפי כל עמודה, כך שבקלות אפשר למצוא כל פריט. זה כמובן לא עוזר אם אני מחוץ לבית, אבל כשכל האוסף הוא (נכון להיום) 80פריטים, זו לא בעיה חמורה כל כך. זו אחת הסיבות שאני מעדיף אוסף קטן וממוקד על פני אוסף גדול יותר. אפשר לשכלל את השיטה ולקחת עותק על גבי פאלם-פיילוט, או סתם להדפיס על נייר ולקחת בתוך תיקיה. גם 2000 פריטים, בפונט רגיל אפשר להכניס ב 30 דפים מודפסים, ואפשר גם להדפיס הרבה יותר דחוס.

בעיה מוכרת וכאובה

גם אני מצאתי את עצמי קונה יותר מדי בולים שכבר יש לי. הסיבה לכך היא המספר הגדול של הבולים ברשותי, ניתן להעריך אותם בכמה אלפים. הפתרון שלי הוא שילוב של מספר פעולות: 1. כאשר מדובר באוסף קלאסי (של מדינה) אני משתדל לעשות מנוי לשרות הדואר של אותה מדינה. היום יש לי מנוי לשירות הדואר הבריטי, האוסטרי וכמובן גם ישראל. 2. כשאני נכנס לחנות בולים, אני יודע בדיוק מה אני רוצה לקנות. במקום לקחת איתי רשימה ארוכה של הבולים שברשותי, אני מגיע עם רשימה של הבולים שאני מעוניין לקנות. הדבר קל יותר באוספים קלאסים שבהם הבולים שאני רוצה לאסוף הם בולים חדשים, אך אפשרי גם באוספים אחרים. למרות זאת, אם אני נתקל בבול שאני חושב שאין לי אותו, אבל הוא לא מופיע ברשימה, אני כן קונה אותו. 3. אני משתדל לקנות ב- Ebay. כך, אם אינני בטוח אני פותח את האלבום המתאים ובודק אם יש ברשותי את הבול הספציפי. באופן כזה, אני הצלחתי לצמצם בצורה דראסטית את הקניות הכפולות שלי.

itzm

New member
לי היתה בעיה כזו

היתי קונה 15 סיכות ומגלה שיש לי כבר 2 או 3 כאלה חשבתי על זה הזה מה שעשיתי !! סרקתי את כל הסיכות שלי ובעזרת תוכנת העריכה של וינדוס ערכתי את התמונות לכמה קבצים והדפסתי אותם בתור הקטלוג של כל הסיכות שיש לי זה המון עבודה למי שלא אוהב ליקנות כפולים !! מקווה שעזרתי !!

itzm

New member
כן אני מכיר את הכמות

אבל אם אני קונה דגם אני מעדיף חנות אלא אם כן זה דגם מיוחד שאני חייב ולא היתיחסתה ביכלל לרעיון שלי !!

למה בעצם חנות?

לי נראה שהמחירים באי-ביי דווקא מאוד נמוכים, ראיתי דגמים במחירים של פחות מ-10 דולר. מה המחירים שאתם משלמים כאן בחנויות עבור הדגמים? ואיך אתה מחליט שאתה חייב דגם מסויים? ובעצם, איך בכלל מחליטים אילו דגמים לקנות? יש רגע שאתה אומר לעצמך - זהו, יש לי הכל? שבוע טוב, אריק.

נכון, סליחה.

הרעיון נחמד, אבל לא ישים לאוסף שיש בו אלפי פריטים: אי אפשר להסתובב עם דפים מודפסים ובהם אלפי תמונות, מה גם שהסריקה וההדפסה יקחו חודשים של עבודה. אני מעדיף את הרעיון של coincollector להעלות את הכל לקובץ אקסל, ואז אפשר להדפיס בלי תמונות, רק את הטבלה, והשימוש באקסל מאפשר גם לחתוך לפי כל אחד מהנתונים, תאור, מדינה וכיוב'. וחשבתי שאני המטורף היחיד שלא מצליח לישון בשעות כאלו...

itzm

New member
כן אתה לא המטורף היחידי

אני אישית אוסף דגמים שאני אוהב חבר שלי אוסף רק מכוניות שרואים בכבישי ישראל אני מכיר כמה שכל דגם 1:18 קורץ להם לא חשוב ביכלל איזה רכב זה !! ב ebay יש דגמים ניפלאים אבל אף דגם 1:18 לא עולה 10 דולר לצערי הרב הזולים ביותר מתחילים ב 25 ולכן אני מעדיף ליקנות מחנות כי ככה אני מקבל דגם חדש ולא יד שניה ואני בטוח שהוא חדש מקופסה ולא שרוט וכו ! בארץ דגמים מתחילים ב 120 שח ומגיעם עד ל 450 שח ! בארץ אין הרבה חניות בנושא ואלה שיש הם די יקרנים ומרויחים עלינו יפה מאוד אני באמת לא הגעתי ל כמיות של אלפים אבל זה רעיון לא רע אבל כשחושבים על זה אפשרי ליקנות פאלם עם תוכנת האקסל או תוכנה דומה ולעלות את כל המידע מהמחשב שלך !!

יש למעלה מאלף במחיר הזה...../images/Emo73.gif

הבוקר באי-ביי. לדוגמא, פריט מס' 3539326609 שהוא פורשה 911 כסופה, ב-7 דולר, רבע שעה מהסיום. אם אתה לא יודע איך למצוא אותן, אשמח להסביר לך. ויום טוב. אריק.

וסוכריה מיוחדת:

פורשה 911 אדומה, ופולקסווגן חיפושית צהובה, יחד ב-2 דולר! רק אל תגיד שלא ידעת.... (אי ביי, פריט מס 3538701641 ).

itzm

New member
תודה

אבל לפי מה שהבנתי זה מכירה פומבית והמחיר עוד יכול להגיע ל25 דולר ויותר את הפורש יש לי רק בצבע שחור ואת החיפושית אני רוצה של חברה אחרת תודה בכול אופן !! ליותר פרטים על אספנות דגמים 1:18 כנסו לאתר שלי http://planet.nana.co.il/diecast/ ליותר פרטים על אספנות דגמים כנסו לארת הבית של אספני הדגמים בישראל http://www.ototoy.com

beni165

New member
עוד רעיון

גם לי הבעיה מוכרת - אבל עם מטבעות. הפתרון הכי טוב שאני הגעתי אליו זה לרכז את רב הקניות שלי אצל מוכר אחד שאני מכיר כבר שנים, סומך עליו והוא מוכר כמוכר אמין ולא יקרן. איך כל זה עוזר לי בקניות כפולות? הגעתי איתו להסדר החזרה או החלפה של "טעויות" שלי... ככה כולם מרוויחים כי כשאני חוזר להחליף אני גם קונה עןד.

למעלה