קיזוז

חצי טון

New member
קיזוז

"עיכוב בפירעון התמורה, לרבות חלקים ממנה, יהווה הפרה יסודית ובגינה רשאי הספק לדרוש את ביטול ההסכם ופיצוי מוסכם מראש בסך התמורה לפירעון מיידי" התמורה התקבלה מראש בצ'קים דחויים. אחד הצ'קים חזר והלקוח אומר שמבחינתו הוא לא מתכוון לשלם אותו ושאני יכול לבטל את ההסכם. הוא טוען שביטול ההסכם אומר שאני צריך להחזיר לו את הצ'קים, ואת הפיצוי אני יכול לתבוע בבית משפט. אני טוען שאמנם עם ביטול החוזה אני צריך להחזיר לו את הצ'קים, אבל יש לי זכות קיזוז. מי צודק?

לא בדיוק הבנתי מהמצוטט

איזה סכום יחשב כפיצוי מוסכם. בכל מקרה, אם אין בהסכם עצמו איסור מפורש על קיזוז, אז הקיזוז מותר.

חצי טון

New member
סכום הפיצוי הוא כסכום התמורה

כאילו החוזה קוים. אין איסור על קיזוז בחוזה. יש אפילו סעיף שאומר "חובות שיהיו חייבים הצדדים זה לזה לפי הסכם זה יישאו ריבית מצטברת בשיעור X מזמן פירעונם המוסכם ועד לתשלום בפועל לרבות תשלום על דרך הקיזוז" אז לדעתי אני לא מחויב להחזיר לו את הצ'קים כי זה מתקזז עם החובה שלו לשלם את תמורתם. האם כך?

חצי טון

New member
הלקוח טוען

שאני צריך להחזיר לו את מה שכבר שולם (הצ'קים שנפרעו) כי ההסכם בוטל. ואם מגיע לי פיצוי, זה בנפרד. אולי אני לא מבין נכון. האם במקרה שיש איסור על קיזוז, הטענה שלו נכונה? או שבכל מקרה מותר לי לקזז דה פקטו? הבעיה העקרית היא שאם הוא צודק, הוא יבטל את הצ'קים שעוד לא נפרעו בטענה שהחוזה בוטל. אם מותר לי לקזז, משמע שאסור לו לבטל אותם

תלוי מי ביטל

ומה נקבע בהסכם ביחס לזה. בכל מקרה, הנטל להוכיח שיש מקום לבירור הטענות הוא על מגיש ההתנגדות ומדובר בעילה שטרית כך שיש חזקה שהאוחז הינו אוחז כשורה.

חצי טון

New member
השאלה היא

כמו קודם - האם כאשר אני אבטל את החוזה בעקבות ההפרה, מבחינה טכנית הוא צריך לקבל בחזרה את השיקים ואז אני לא אוחז בהם כשורה? מה נקבע בהסכם? לא נקבע ספציפית לגבי הצ'קים. אלא ביטול ההסכם + "פיצוי בסך X" השווה לסך כל הצ'קים שהתקבלו.

למעלה