קיזוז הפסד מרווח בבורסה לתשלום מס

צבי2

New member
קיזוז הפסד מרווח בבורסה לתשלום מס

כמה זמן שומרים הבנקים הפסדים ממכירה בבורסה לקיזוז מרווחים ,אני יודע כי תמיד קיימת אפשרות להחזרים ממס הכנסה (במידה והיו הפסדים יותר מרווחים) בסוף שנה ,אך זה מחייב הגשת דוח שנתי .

שיר ורד

New member
כל הנושא די חדש

אך לפי מה שהבנתי, הבנק אמור להוציא לך בסוף השנה דו"ח על פיו תוכל להגיש דו"ח שנתי לקיזוז ההפסדים מהרוחים. ברגע שהבנק מוציא לך דו"ח כזה, הוא אמור לאפס את יתרת ההפסד שלך , כי אחרת תוכל לקבל החזרים כפולים, גם ממס הכנסה בדוח השנתי וגם מהבנק בקיזוז ממוחשב בשנה הבאה.

ברוב הבנקים

יקזזו לך את ההפסד מהרווחים העתידיים באותה השנה הם לא יעבירו את ההפסד (ליתר דיוק, נכס המס שההפסד הזה מייצג) לשנה הבאה כמדומני שזו גם ההנחיה שמס הכנסה הוציא להם בכל מקרה, אם השנה תפסיד ובשנה הבאה תרוויח כנראה שתצטרך להגיש דו"ח עבור 2005 אבל יש שיטה יותר טובה: תרוויח כבר עכשיו

צבי2

New member
הוראות רשמיות בנדון

האם משהו יכול להמציא או לכוון לכתובים רשמיים נגישים בנושא

לא ברור איזה הוראות רשמיות

אתה מחפש? אם זה הוראות מס הכנסה, באתר שלהם תמצא לא מעט הסברים אם זה הפרקטיקה איך הבנקים מיישמים את ההוראות, שאלה טובה- לא יודע אם המידע הזה זמין. מה מטרתך? לבקש החזר מס? עצתי בכל לשון של המלצה להעזר באיש מקצוע כי קל "להסתבך". אם מטרתך "לרדת" על הבנקים שמיישמים את החוק באופן לא נכון, חושבני שאתה בפורום הלא נכון.

צבי2

New member
תכנון המס

אין לי כוונה לרדת על הבנק! אני רוצה לכלכל צעדי כך שלא יהיה צורך בהגשת דוח שנתי למס הכנסה ע"מ לקזז מס .מצד שני איני רוצה שהפסדים ילכו לאיבוד. אני מתפלא מה עושים אנשים אחרים הרי בתקופה האחרונה הפסדים הם נחלת הכלל ,מה אנשים מוותרים עליהם בכזו קלות?!

המקום הנכון לחפש בו

הוא באתר אגף המיסים המאוחד www.mof.gov.il/taxes בתפריט מימין תבחר "מס הכנסה" הבעיה היא שאפשרויות התכנון שלך מועטות הבנק הוא זה שעושה את חישוב המס הבנק הוא זה שמעביר את הכסף לשלטונות יש אולי משהו כדי לאפשר לאנשים "להציל" קצת מהפסדיהם, אבל הדרך העיקרית היא הגשת דו"ח למס הכנסה. אל תפחד מזה כל כך הרבה, המדובר בטופס די פשוט

זרחנית

New member
ערב טוב ../images/Emo29.gif

למיטב ידיעתי הבנקים מפעילים שני מוני קיזוז מונה רווח ומונה הפסד. מונה הרווח מתאפס אחת לחודש בעוד שמונה ההפסד מתאפס אחת לשנה. אם מכרת מניה ברווח ובגינה שילמת מס של 15% על הרווח הראלי ובאותו חודש לא מימשת הפסד, לא תוכל לקבל החזרים בגין מה ששילמת למס הכנסה עבור אותו נייר ערך שמכרת ברווח. לעומת זאת אם מכרת מניה בהפסד, מונה הקיזוז ישאר למשך שנה שלמה כלומר אם בעוד חודשיים תמכור מניה עליה הרווחת תשלם מס בקיזוז ההפסד. מקווה שהצלחתי להיות ברורה.

למעלה