קיוקושינקאי

קיוקושינקאי

זכור לי במעורפל אנשים שהזכירו את ארבעת ה"זרמים" בקראטה, וקיוקושינקאי (אני חושב שכך כותבים את זה) לא הוזכר בהם. סתם מעניין אותי איפה הוא משתלב... האפור

אסף2

New member
קרטה מגע מלא

הכרתי טיפוס שעסק בתורה לפני כמה שנים. לפי הבנתי יחודו הוא במהירות שבה נכנסים לזירה בתורה זו.

שיזנדו

New member
קיוקושינקאי

כאשר מתכוונים לזרמים כגון שוטוקאן,גוג´ו,שורין,ואדו, כולם ריו כמובן ולא מכלילים את שיטת הקיוקושינקאי הסיבה היא ש 4 זרמים אלו נוסדו עם מקורות ושורשים עצמאיים למרות שחלקם מושפעים אחד מה השני (מה לעשות עולם קטן), קיקושינקאי הוא פועל ישר ויוצא משיטת השוטוקאן- סנסאי אוימה פרש מאסכולת השוטוקאן ולאחר זמן יסד את שיטתו קיקושינקאי כאשר כמובן כבוד השיטה במקומה והעוסקים בה - אוס אמנון אלוני

שורין-ריו ושוטוקאן

שוטוקאן איננו אחד הסגנונות המרכזיים בקראטה מהסיבה הפשוטה שהוא שייך לסגנון השורין-ריו (ולא יעזור לכל היפנים שירצו לשכוח את זה). גיכין פונקושי מייסד השוטוקאן היה תלמיד גאה של סגנון השורין-ריו (עוד לפני ששמות אלה בכלל היו נכנסו לז´רגון באוקינווה). כמייצג סגנון זה הוא הגיע מאוקינווה ליפן על מנת להציג שם את הקראטה, ובעצם נשאר בטוקיו רוב חייו ופיתח את השוטוקאן. תנועות השוטוקאן ורוב הקטות דומות עד היום לסגנון השורין-ריו (למרות שהיפנים כדרכם לא שמרו על כל צעד ותנועה כפי שהיו). אלדד

שיזנדו

New member
שורין ריו =שוטוקאן אכן נכון ../images/Emo8.gif

חבל לפעמים שהדיונים כל הזמן מסתובבים "אבא שלי חזק יותר מאבא שלך" אף אחד לא לוקח מאף אחד את הכבוד המגיע לו (לפחות הרצינים). השוטואן ליתר דיוק אסכולה זו לא נחתה לה פתאום ואף אחד לא מתיימר לומר זאת כולל המסטרים היפנים או המזרחים, לפי מיטב ידעתי היא אחת נהאסכולות הגדולות ביותר ללא התחשבות במוטציות השונות מבלי לפגוע בכבודם. דעו לכם הגדולים נותנים לקטנים לריב ולהדיין בינהם עוד שהם חיים בין עצמם טוב מאוד ונותנים אחד לשני את הכבוד המירבי. בזמן שהיתי ליד מורי ורבי סנסאי הירושי שיראי נכחתי למפגש אשר הבהיר לי זאת אחת ולתמיד, מפגש בין הירושי שיראי סנסאי,קאנאזאווה סנסאי, קזה סנסאי, נשיאימה סנסאי ואוקאזאקי סנסאי פיגשה זו היתה כמפגש חברים ותקים סביב שולחן במסעדה וארחה לה כ 5 שעות רק חיוכים ונחמאות והעברת ידע קל היה שם "האסימון ירד" (ואני מכיר טוב מאוד את דרך החיים הפנית). בצורה זו הם תמיד ישארו המסטרים בלי שום רצון מיוחד להשאר כך, ובלי שום טענה באתו מפגש למדתי המון מה זה קראטה דו, אוס אמנון אלוני

Tal The White

New member
אמממ... לא נכון

גיצ´ין פונקושי החל ללמוד אצל השורין-ריו, אבל לאחר מכן הוא הלך ללמוד אצל איטוסו, שהיה מאסטר של שוריי-ריו. אם מישהו לא מאמין לי, שיבדוק בספרים של פונקושי (Karate-do kyohan, Karate-do nyumon, Gichin Funakoshi - my way of life) ויראה בעצמו. פונקושי אפילו הקדיש עשר שנים ללמוד רק את שלושת קטות הטקי (Tekki) ישירות מאיטוסו.

הקיוקושינקאי הוא סגנון מודרני יחסית

של קראטה. הוא יוסד ע"י מאסוטאטסו (מאס) אויאמה, קוריאני במוצאו. אויאמה למד אצל מייסד השוטוקאן פונאקושי ואצל מייסד הגוג´ו-ריו מיאגי, וכמו כן אצל מורים נוספים, והגיע למסקנה ששיטות אלו לא יעילות מספיק (לטעמו). הוא ייסד את הקיוקושינקאי - סגנון קראטה יותר "קשה", ושבניגוד לסגנונות המסורתיים, הקרבות בו נערכים במגע מלא.

המוצא הקוריאני מעניין

במכון הטאיקוונדו המסורתי שבו התאמנתי, האימונים כללו גם "השלמות" מקיוקושינקאי, בין השאר בכל מה שקשור לעבודת רגליים נמוכה, כמו גם קאטות מהשיטה (ה"פיאן", כפי שהן נקראו אצלינו.

אויאמה אומנם נולד בקוריאה, אבל עבר

ליפן בגיל צעיר יחסית, ועד כמה שידוע לי לא למד אומנויות לחימה קוראניות או שילב כאלה בסגנונו.

השאלה היא האם מדברים על "פיאן",

שאין לי מושג מה זה, או על "פינאן". הקאטות שנקראות בשוטוקאן "היאן" (שודאן, נידאן וכדומה), נקראות בקיוקושינקאי "פינאן" (שודאן, נידאן וכו´). המעניין הוא שהשם "היאן" הוא הגרסה היפנית של השם המקורי "פינאן".

קטות הפינאן

חמשת קטות הפינאן ("שלווה") אינן משוטוקאן במקור! הם נכתבו על ידי אנקו איטוסו (Anko Itosu) בשנת 1907 כחלק מההחלטה להכניס את הקראטה לתוכנית הלימוד הממלכתית באוקינווה. אנקו איטוסו הוא אחד המסטרים הידועים ביותר בהיסטוריה של הקראטה באוקינווה, והוא השתייך לסגנון השורין-ריו. רק יותר מאוחר מייסד השוטוקאן, פונקושי, העביר את הקטות לשיטה זו ושם הם נקראות בטעות "איאן" (Heian). קטות הפינאן נלמדות עד היום כמעט בכל זרמי הקראטה שיצאו מאוקינווה. אלדד

גיא רפאלי, כשישב ביפן: למד מאויימה

ישירות - ואפילו הלך איתו לאכול ארוחת ערב פעם...

Funakoshi

New member
הסיבות לאי הזכרת הקיוקושין כסגנון

למיטב ידיעתי, הסיבה כי סגנון הקיוקושין קאי אינו מוזכר ברשימת הסגנונות המסורתיים הנה, היותה "מגע מלא". כל סגנונות הלחימה מדגישות את הפן המרכזי בעקרונותיהם כשאיפה לשליטה עצמית, ברגע שעוסקים במגע מלא, הפן הזה מבוטל. זה ההסבר שקיבלתי ובנוסף נקודות נוספות, הגישה חדשנית מדי, ולא מבוססת במוצהר על בודו יפני (?), כשל תיקשורתי מוחלט בין איגודי הקרטה היפניים וארגון הקיוקושינקאי בראשות אויאמה. סגנון התחרויות של הקיוקושין נוגד לחלוטין השקפת עולם של פרנסי עולם הקרטה היפני\אוקינאוי. אגב, גם כיום בכל רחבי העולם סגנון הקיוקושין מתנהל עצמאי וללא קשר לאיגודי הקרטה העולמיים בהם מעורבים הסגנונות המכונים קלאסיים. לטעמי זהו פרק מעניין בהתפתחות הקרטה המודרני על סגנונותיו השונים. אגב בסיס הקיוקושין דומה הרבה יותר לגוג´ו משוטוקאן. חג שמח לכולם!

אני לא יודע בקשר לקשרים אירגוניים,

אבל אויאמה התעמק במשך תקופת מסוימת בהיסטוריה ובעקרונות של הבודו היפני, ויישם אותן בסגנונו. תלמידו רונן כץ מספר שבשנותיו המבוגרות הוא הדגיש את חשיבות הקיהון והקאטה הרבה מעבר לקרב.

באמת?!

יהיה מעניין אם גיא יספר על כך יותר בהרחבה אני מכיר אדם שהתאמן אצל אויאמה במשך שש שנים - שני אימונים ביום. קוראים לו רונן כץ, דאן 5 בקראטה קיוקושינקאי, והוא מלמד בקאנטרי דקל ברמת אביב. אחד המורים הטובים בארץ, ובן אדם פשוט מדהים.

Funakoshi

New member
לורנס, זה נכון

אתה צודק רונן כץ סנסאי, הוא אכן אדם משכמו ומעלה, ונראה כי הוא איש ששם את הקיוקושין בישראל על המפה הישראלית והבין לאומית, ובצדק! אין להסכמה הזו דבר שנוגד את העובדה, כי הקיוקושין הנו "מחוץ לגדר" של ארגוני הקרטה בכל המדינות בעולם כולל יפן. המושג "מגע מלא" בדרך בה ביסס אותה אויאמה, אינה מקובלת על הארגונים ה"מסורתיים". ככה זה... אבל אין לעובדה זו כל הקשר לגבי איכויותיהם של אנשי קיוקושינקאי.

למעלה