קיובייס ו cpu

elzi75

New member
קיובייס ו cpu

החלפתי את המחשב למחשב חדש וחזק. התקנתי עליו את הקיובייס והכל עובד טוב. הבעיה מתחילה כאשר מבוצעת כל פעולה במחשב וזאת יכולה להיות פעולה הכי קטנה במחשב שגוזלת זכרון מה cpu עד לרמה שהקיובייס נתקע לשניה וחצי ולאחר מכן ממשיך (אפילו כשאתר אינטרנט אחד בלבד פתוח במקביל לקיובייס). באותה שניה שהקיובייס נתקע גם הכרטיס קול (maya mk-2) מפסיק לפעול לשניה וחצי. האם יש איזה שהיא הגדרה בקיובייס שיכולה לסדר את הבעיה ?

dmt4me

New member
מחשב חזק..

מה שאתה מתאר כאן מקביל לביצועים של פנטיום 1 תפרט מה זה מחשב חזק. יש לך מספיק זכרון?(של ראם) איזה מעבד? כמה מקום פנוי יש לך בכוננים הקשיחים? *ולמה לעאזאזל לעבוד עם אינטרנט וקיובייס באותו המחשב? זה מביא רק צרות.

elzi75

New member
מחשב חדש וחזר, ליבה כפולה וכל הסיפור...

הבעיה היא לא במחשב בוודאות. הקיובייס רץ מצויון וכמו תותח גם עם 12 ערוצים פתוחים ופלאגינים מחוברים. באותה שניה שהאתר שפתוח במקביל עושה ריפרש המד של ה cpu בקיובייס עולה עד למעלה. זה פשוט לא הגיוני. אני צריך את האינטרנט על המחשב לעבודה...

Mike A

New member
אינטרנט לא קשור

אני מריץ פה משחקים במקביל לקיובייס והכל סבבה אתה על הASIO של הכרטיס קול? תנסה להרים באפר..

elzi75

New member
מה זה באפר סייז ?

מה הוא קובע ? ועל כמה הוא צריך לעמוד ? אני על ה ASIO דרך אגב...

Mike A

New member
BUFFER

על איזה ASIO ד"א? יש כל מיני, Multimedia וכו'. אתה צריך להיות על ה ASIO של כרטיס הקול שלך. BUFFER SIZE קובע את היחס בין הביצועים לבין הלייטנסי שיהיה לך. הביצועים נמדדים ביציבות של ה CPU METER שלך בעקרון, ככה שיתכן שזו הבעיה. דרך הקיובייס כנס ל control panel של כרטיס הקול שלך ותשנה שם.

resonance

New member
אני אסביר:

האם מישהו "עבר" על המחשב ושינה את ההגדרות של מערכת ההפעלה על מנת שהמחשב יעבוד כמחשב למוסיקה? משמע - בלי אינטרנט, בלי יישומים שלא צריכים, עם הגדרות זיכרון נכונות... כאלה דברים?

resonance

New member
כמה דוגמאות מעשיות:

1.) "SYSTEM RESTORE" ח-י-י-ב להיות כבוי, על כל הכוננים. ניתן לעשות את זה תחת - "SYSTEM" בלוח הבקרה (CONTROL PANEL). 2.) כל האלמנטים הגראפיים המגניבים האלה של מערכת ההפעלה שלכם חייבים לרדת. תחת אופציית ה-SYSTEM, יש לשונית שנקראת ADVANCED. בפנים, תחת PERFORMANCE, לחצו על SETTINGS, וסמנו את אופציית "ADJUST FOR BEST PERFORMANCE". 3.) חלון ה-"ברוך הבא" שיש לכם בהתחלה של מערכת ההפעלה גם ככה לא נראה משהו. הוא גם לוקח הרבה מהמשאבים של המחשב. בלוח הבקרה, תחת USERS, ניתן לשנות את הדרך בה אתם נכנסים למערכת ההפעלה ולבטל את מסך הכניסה (מה שנקרא שם WELCOMING SCREEN). רבים וטובים הטיפים האלה, אבל זו עוד דרך לבדוק אם מישהו עבר על המחשב שלך ועשה לו הסבה מקצועית להפקת מוסיקה. אם לא, זה טבעי וסביר להניח שהמחשב שלך לא יינצל את מלוא החוזק שלו כמו שצריך על קיובייס. כמובן שגם כרטיס טוב הוא דבר שמן המניין להאצה הכללית של דברים...

elzi75

New member
המחשב באמת נקנה ממקום שעוסק במחשבי מוזיקה

ניסיתיליישם את מה שכתבת וזה לא עזר. כרגע אני יושב על ה asio של הכרטיס קול. ניסיתי לעבור ל asio על מולטימידה דרייבר ונראה שכשאני עליו אז אין את הבעייה אבל אז יש בעיה אחרת ,אני לא מצליח להוריד את הלייטנסי למספר סביר. אני מנסה לשנות אותו מתוך ההגדרות של כרטיס הקול והוא לא משפיע עליו (כי מן הסתם אני לא על ה asio של כרטיס הקול). ניסיתי לשחק עם הבאפרס ב control pannel אבל גם אם אז לא הצלחתי לרדת מליטטסנסי מטורף של 700. יש עוד הצעות ?

resonance

New member
לא היית אמור לנסות ליישם

אך ורק מקצוענים צריכים לבצע את זה - ומה שאמרתי זה ב-א-מ-ת רק קצת הקרחון מסדרה של מאות פעולות שצריך לעשות למחשב.

למעלה