קידוש בערב שבת

כוכב114

New member
תודה

נקיים זה בטוח נקי
וכולם אחרי מקלחת וכו
תודה על תשובתך

כוכב114

New member
קידוש בערב שבת

שלום לכם
אני באה ממשפחה מסורתית
למדתי בבית ספר דתי
בבית של הורי לא היו עושים קידוש לא היה ארוחה של ערב שבת
כיום אני נשואה לחילוני ואמא לשני ילדים
קטנים
אני רוצה כן שיהיה קידוש
ויש לי קצת שאלות לגבי זה
דבר ראשון מבחינת התזמון מה שקורה זה שאני מכינה אוכל בשישי בבוקר ארוחה יפה לערב שבת בשר ותוספות וכו .הבן הגדול שלי בכדורגל בחוג בשישי הוא בארבע חוזר הביתה מורעב בטירוף ואז כמובן אני מגישה לו מהאוכל של שבת את העוף התוספות וכו כי זה טבעי וברור לי
אממה השבת כיום נכנסת באזור שבע וחצי ובחורף בכלל זה בעיה והאם אמורים לאכול ארוחת ערב בשרית בשבע וחצי שמונה?
כי מה שקורה הגדול שלי כבר שבע מארוחה הדשנה שאכל בארבע
והקטן לי רוצה כבר ארוחת ערב באזור שש בערב
איך מסכנכרנים שכולם ישבו יחד לארוחת ערב שבת?
כמו כן לגבי הקידוש עצמו הברכות-בעלי לא בעניין של דת האם אישה יכולה לומר את הברכות של הקידוש ?הבכור שלי בן שמונה האם הוא יכול ?
שאלה נוספת לגבי הלבוש בזמן הארוחה בעלי אומר שאין בעיה שכולם יסבו לשולחן עם הבגדים של הבית כלומר בגדים נקיים אבל של בית טרניג נגיד והילדים מסתובבים יחפים אני טוענת שלא -צריך להתלבש ולנעול נעלים כאילו אנו יוצאים החוצה כולל לילדים
האם אני צודקת? האם להתעקש על זה?
תודה

the ror

New member
שלום.

נשמע לי שכדאי לך יותר להתחיל כסיבה למפגש וארוחה משפחתית ופחות כעניין הלכתי...
גם לי יש שני ילדים קטנים ולכן אני זורם עם שגרת היום שלהם בקשר לאם וכמה הם יאכלו.
אני ממליץ לך לקבוע את זה כארוחה עם בעלך וכמובן עם מקומות לילדים.
אני די בטוח שכשהם יראו אתכם הם ירצו להצטרף מעצמם וככה זה יתקבל אצלם בצורה הרבה יותר נעימה.
רוב הקידוש אפשר להגיד כשיר, מה שיעביר אותו בצורה קלילה יותר. לגבי אמירת הברכות עצמם אני לא בטוח לענות לך אבל כאמור זה החלק היותר קצר(גם אם זה היותר חשוב)...
לפחות בהתחלה, לא נראה לי שיש טעם להתעקש על לבוש אלא אם כן את רואה שיזרמו איתך ואז אני מסכים שזה יוסיף לאוירה המשפחתית.

למעלה