קידומים

תומר___

New member
קידומים

יש לי בלבול לגבי הנושא : הבנתי שאני אמור להסתכל על ההיבטים שהכוכבים המקודמים יוצרים למפה, וביחוד מרקורי השליט שלי, אבל לא מובן לי איך אני מתייחס לבתים, האם לבתים של מפת הלידה או לבתים של המפה המקודמת ? לדוגמא, אם אני מרכיב את מיקומי הכוכבים המקודמים על מפת הלידה אז הירח יוצא לי בבית 6, אם אני מסתכל על המפה המקודמת כפי שהיא אז הוא יוצא בבית 5 כי כל התמונה משתנה וגם האופק והכל .. תומר.

gil f

New member
כללי שימוש בקידומים

יש חשיבות עצומה למיקומים החדשים שנוצרים ע``י הקידומים (אחרת על מה המהומה...). צריך לבדוק את שתי המערכות ואת הקשרים בינהן, אבל לשכור שקיימת היררכיה של חשיבות: הבסיס הישן נשאר רלוונטי והמיקומים החדשים מתווספים אליו. מי שהיה, למשל מזל עולה אריה, הופך עם הקידום של האופק אל המזל הבא, ``אריה בתולי``. זה יכול לציין אפשרויות התפתחות חדשות, משאבים חדשים, שינויים בחיים וקונפליקטים חדשים. זוויות: קודם כל זוויות אל המפה הרדיקלית (מפת הלידה). אחר כך גם זוויות בין המיקומים המקודמים החדשים. מיקומים: קודם כל מיקומים חדשים במזלות - בשיטת הקידומים מקובל ליחס חשיבות רבה לשינוי המזל, ובדרך כלל קודם כל של הירח המהיר ביותר, שביממה נע כ-13 מעלות, ולכן באופן אנאלוגי, עבור שנה. לא הייתי מגביל את ההתיחסות רק לשליט המפה. מקובל לבדוק את השמש, הירח, מרקורי, וונוס, ומרס המקודמים ביחס לכל שאר המפה הרדיקאלית (ולא לשכוח את פורטונה החדשה). שינוי המיקום במזל נבדק גם מבחינת השינוי ביסוד של המזל, דבר הנחשב משמעותי ביותר בקידומים. חשיבות רבה מיחסים לרום השמים ולאופק המזרחי המקודמים (ובהתאם גם לנקודות המנוגדות שלהם) הן מבחינת זוויות שהם יוצרים והן מבחינת מיקומים במזלות, ופחות למיקומי הכוכבים בבתים. המיקומים בבתים החדשים הם בתחתית ההירריכה של המשמעות. אלה קווים מנחים כלליים המקובלים בדרך כלל באסטרולוגיה. אשמח לענות כאן על שאלות נוספות, גיל פרחי מנהל קהילת האסטרולוגיה של IOL

תומר___

New member
גיל, לא נראה לי שהבנת מה שאלתי

שאלתי לאיזה בתים אני אמור להתייחס, האם לבתים של המפה המקודמת או לבתים של המפה הלידתית ותראה את הדוגמא שכתבתי .. תומר.

gil f

New member
הבנתי גם הבנתי... ועכשיו בקיצור

עליך להתיחס אל שני המיקומים: למשל, הירח בבית 5, וגם בבית 6! כמו במקרה של מיקום הבית הראשון: זה גם המזל העולה הבסיסי (למשל אריה) וגם המזל העולה החדש (בתולה במקרה זה). גם נקודות ההתחלה של הבתים החדשים חשובות. אז מה ההבדל? המיקומים החדשים מציינים אפשרויות חדשות, גישות חדשות, המתווספות או מתנגשות אל הבסיסיות. השאלה היא עד כמה הבתים החדשים חשובים ואפקטיביים בהשוואה לתופעות אחרות הקשורות בקידומים: התשובה היא שהם בתחתית החשיבות, מבחינת מה שבדרך כלל מקובל בעולם האסטרולוגיה. הם רק תוספת, ולא מנה עיקרית. מיקומים בבתים הוותיקים נחשבים הרבה יותר אפקטיביים, ורבים מסתפקים רק בהם, יחד עם בדיקת תופעות כמו זוויות בין הכוכבים המקודמים לאלו שבטרנזיטים. השורה התחתונה: או שתי מערכות הבתים, או רק הוותיקים. אבל ממש לא רק החדשים. מקווה שהפעם קבלת תשובה לשאלתך. (להרחבות - אני נמצא עדיין בפורום המקורי שלנו...)

למעלה