קידום הספורט

ניתרו

New member
קידום הספורט

כולם זוכרים (או רוצים לשכוח) את הוויכוחים הרבים שרצו כאן על הצורך באיגוד ועל מה הולכים דמי האיגוד. אחת הטענות העיקריות בפי תומכי האיגוד תמיד הייתה "הכסף הולך לקידום הספורט בארץ". פייר. אני בהחלט מבין את המשוואה: יותר מודעות לספורט = יותר לקוחות = יותר רווחים = אפשרות להוזלת מחירים ו/או גדילה והתרחבות. אני רוצה להבהיר כבר עכשיו שהדיון הוא לא האם צריך את האיגוד. הדיון הוא מה על מה האיגוד עושה עם הכסף. כפי שידוע, כבר כמה חודשים רץ בארץ מגזין חדש, "אדרנלין". הנושא של המגזין הוא כמובן ספורט אקסטרים. הוא זול (14 שקל) ונראה מקצועי לגמרי. לדעתי זו היא יוזמה מבורכת ביותר שתחשוף הרבה סוגי ספורט מעניינים אל המיינסטרים ותעזור להם להתקדם, גם ביצירת אווירה תומכת וגם בגדילה פיננסית. השאלה הבולטת היא: למה אין שום איזכור של צניחה במגזין? באתר שלהם כתוב בין השאר: "מטרתנו לתת לכל אדם, גוף או חברה את האפשרות לתרום למגזין ולעבוד בשיטוף פעולה מלא עם כל הגורמים בספורט ללא משוא פנים ולסקר אירועים שונים בארץ ובעולם." אז למה אין מדור צניחה במגזין? למה אין בכלל איזכור של צניחה, אף על פי שהוא ספורט אקסטרים מובהק ומרהיב ביופיו? האם אנשי "אדרנלין" ניסו ליצור קשר עם האיגוד או ההפך? האם יהיה סיקור לאליפות שהייתה? לא עדיף שהכתבות על צניחה יעברו מ"כנפיים" ל"אדרנלין" ונקבל אותו כחלק מהחברות באיגוד? כל השאלות האלה נשארות פתוחות בינתיים, ואני מאוד מקווה שלא להרבה זמן. אני חושב שמן הראוי שכחברי איגוד נקבל תשובות. אה, ודרך אגב, באליפות הסקייטבורד שהייתה לא מזמן נכחו אלפי אנשים. לא חושב שרובם השתתפו, או היו קשורים למשתתפים. בלי לזלזל, אבל נדמה לי שכולם יסכימו שפוטנציאל החשיפה של צניחה חופשית גבוה מזה של סקייטבורדינג.

chenmar

New member
אני לא מאמין!

בדיוק לפני שעתיים כתבתי בערך אותו דבר למנהל המגזין(העורך) אני עשיתי מנויי לאדרנלין רק בגלל שהיה כתוב שיהיה מדור צניחה חופשית,במגזין הראשון הם כתבו 2-3 עמודים על הסטוריית הצניחה וכו' עוד לא קבלתי תשובה אבל אני אעדכן... נ.ב. באליפות הארץ השתתפו ממש מעט וכמעט כולם רק צפו....

chenmar

New member
המשך

האחראים על המגזין כתבו במפורש שהם רוצים לסייע בקידום כל ענפיי האקסטרים (כולל צניחה) ע"י סיקור ארועים, רק חבל שהייתה רק כתבה אחת מתוך 4 המגזינים שיצאו לאור.

israel mt

New member
קידום

לא זכור לי שהגעת לאסיפת איגוד כדי לקדם את בילבוליך

Cocay

New member
אדרנלין

בערך לפני כשלושה או ארבעה חודשים יצא לי לדבר עם אחד מאנשי המערכת של אדרנלין. התקשרתי אליהם לברר בקשר למגזין, כששמעתי שהם עומדים לצאת עם מגזין שלכאורה היה נשמע מאד אטרקטיבי. כמובן שהשאלה העיקרית שלי היתה באיזה היקף הם הולכים לסקור את עולם הצניחה החופשית, ולהפתעתי הרבה הוסבר לי שאין הם רואים בספורט זה בישראל כרווחי מבחינת כמות הקוראים הפוטנציאלים... הסברתי להם כי לדעתי הם עושים טעות גדולה, ואפילו דברתי על כמויות האנשים המשתתפים בצניחה חופשית בישראל, אבל לצערי כל מה שהם אמרו זה שבעתיד הקרוב הם לא רואים בנו כפוטנציאל. שימי

oferbar

New member
צודקים

אני לא הייתי קונה את זה. העיקר הם טרחו לפרסם את זה ממש כאן בפורום לפני מספר חודשים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/viewmsg.asp?id=369&msgid=6310622 וטוב עשו כששמו את המילה "אקסטרים" במרכאות כפולות

ניתרו

New member
למה לא?

למען הסר ספק, אין לי כל קשר עיסקי או אחר אל המגזין, אבל איך אתה יכול להגיד שלא היית קונה את "זה" כש"זה" מעולם לא ראה אור? הכוונה היא למגזין אדרנלין במתכונתו + 2-3 כתבות שמדברות על צניחה, מספקות תמונות יפות, וחשוב מכל, מדברות גם על הספורט בארץ. הרי זה יוצר אוירה שקצת שונה מאוירת ה - "באים, גומרים, הולכים" שנדמה לי שלטת כרגע. מאיפה הזלזול האוטומטי? אני בטוח שהיית רוצה לראות את הספורט פורח בארץ, ולא צריך להיות גאון גדול כדי להבין ששיטוף פעולה עם מגזין שעיסוקו ספורט אקסטרים עדיף על שיטוף פעולה עם מגזין תעופה קלה. תגיד לי, אם לא היו מכריחים אותך (ואת כולנו) את "כנפיים" היית קונה?

oferbar

New member
מסכים אבל חלקית

אין לי חילוקי דיעות לגבי הצורך בחשיפה לספורט, ואני יהיה הראשון שיתמוך בזה. אבל כשהם יצאו עם הפרסום למגזין, עיינתי בחומר הכתוב וקיבלתי רושם שזה חובבני למדי. אולי אני טועה, אבל גם קראנו כאן דעות חלוקות לגבי יחס האנשים מ "אדרנלין" לצניחה חופשית. "כנפיים" זה לא מספיק גם לדעתי, הן מבחינת התוכן והתדירות שזה יוצא. זו הייתה גם הסיבה שניסיתי לכתוב "פרסום חודשי" כמה זמן, אבל בגלל הענות נמוכה וחוסר זמן הפסקתי. בסוף היום, לדעתי זה שילוב של סף ביקוש נמוך מלווה ומחסור ב "בעל-בית" לנושא. אולי לתת קצת פרספקטיבה, זכור לי שלפני מספר שנים כיסו בערוץ ESPN (ערוץ ספורט אמריקאי) סדרה של ענפי "אקסטרים", כולל סנובורד, סקייטבורד וכן - גם צניחה חופשית. אלו היו בעיקר הפקות מתוך Pro Tours שכלל סקייסרף ופרירליי. התוכניות היו ברמה גבוהה ומושקעות. אבל לאחר מספר חודשים החליטו ב- ESPN להוריד את הצניחה, בגלל חוסר פופולאריות, ונשארו סקייטבורד, סנובורד, אופניים וכל השאר. אז זו בעייה גלובלית. אין מה לעשות. יותר קל לעלות על סקייטבורד מאשר על מטוס, וגם יותר קל לצפות בזה על הקרקע או בטלויזיה. אולי אם מישהו היה לוקח את זה על עצמו, לקדם את העניין ולהציק לעיתונות בכתבות, ידיעות וכולי, זה היה עוזר. לא קשור אם זה מישהו באיגוד או מחוצה לו, כי הרי כל זה בהתנדבות. אבל גם מניסיוני בתחום הסקווש, יש לנו מישהו כזה שלקח אחריות על הנושא, והוא שולח כתבות וידיעות לעיתונים השונים. אבל כשששאלנו אותם למה זה לא זוכה לכיסוי, הם טענו שאין מה לעשות וזה לא מעניין מספיק אנשים. וכאן אני מדבר על כמות אנשים גדולה פי 10 מאשר בצניחה חופשית (כמה אלפי שחקנים). בכל אופן, שווה לדעתי להעלות בישיבת האיגוד הבאה וכולם מוזמנים להעלות רעיונות בונים או להתנדב למשימה.

ניתרו

New member
../images/Emo45.gif + הצעה + סקר

אוקי אז אנחנו מסכימים בעיקרון. לדעתי יש דבר אחד מיידי (יחסית) שאולי אפשר לעשות - להעביר את הכתבות על צניחה מ"כנפיים" ל"אדרנלין" ולכלול אותו בחברות האיגוד. מה היתרון בזה? יש הרבה יותר סיכוי שאנשים שקוראים "אדרנלין" יתעניינו בצניחה וגם יש הרבה יותר דברים מעניינים ב"אדרנלין" בשביל צנחנים. וזה גם הרבה יותר הגיוני לכלול צניחה במגזין של ספורט אקסטרים. האם זה אפשרי? האם יש מישהו באיגוד שאפשר לדבר איתו על זה? בטח יש חוזה עם "כנפיים" - מתי פג תוקפו? אני יודע שעורך "אדרנלין" נגיש ואפשר לדבר איתו, אבל לפני זה הייתי רוצה לדעת מה התהליך מכיוננו. אני גם רוצה לפנות לכלל הצנחנים שנמצעים פה בפורום - האם הרעיון נראה לכם? אתם בעד או נגד או לא איכפת לכם? אני יודע שיש הרבה אנשים שרוצים לראות התקדמות בספורט - זה הזמן להשמיע קולכם.

Alkup

New member
אני בעד + שאלה חשובה!

שלום! אני חדש מאד בספורט (20 צניחות כולה), אבל כן- גם אני משלם לאיגוד... ו: 1. הייתי מאד שמח לראות התפתחות של הספורט הזה כאן בארץ, וודאי שחשיפה בעיתונים כמו אדרנלין או מקומות אחרים תיתן משהו לדעתי, והייתי קונה אותו לו זה היה קורה. 2. מה הקטע עם כנפיים בדיוק? מי מקבל את זה? כשעשיתי את הקורס הייתי חייב לשלם גם על חברות באיגוד. שילמתי, לא ראיתי מזה עד היום כלום, וגם לא ראיתי שום עיתון כזה או אחר, ועד שקראתי עכשיו את ההודעות כאן, לא ידעתי על קיומו. שילמתי די מזמן (נובמבר 2002). אתה יכול להסביר לי למה התכוון המשורר כשכתב כאן 'מאלצים אותנו לקנות'? כחולים, אורי.

danmordechay

New member
אז ככה

כולכם צודקים ולא צודקים... התקשרתי לליאור העורך הראשי של "אדרנלין" והייתה לי שיחה מאוד מעניינת איתו. מסתבר שהחברה מאוד התעניינו בנו ואף רצו להקדיש חלק שלם במגזין לצניחה באופן קבוע. הם נשמעו די בקיאים בסוגי הצניחה ונראה שהם ניסו לפנות לגורמים שיעזרו לקדם את הספורט בארץ. אך כנראה שמישהו הוציא להם את כל הרוח מהמיפרשים ונתן להם הרגשה שאין עם מי לדבר. אני מעדיף לא לנקוף בשמות אך המבין יבין. הם קיבלו רושם שלצנחנים לא ממש איכפת אלה מעצמם ומכיסם וזה הרושם שנוצר על הספורט בארץ. לכן הם החליטו לרדת מהעניין לחלוטין ושלא שווה אפילו לנסות! הוא נתן לי דוגמא על החבר'ה של גלישת רוח. הם ממש מתאמצים בקידום הספורט שלהם, מייבאים גלשנים מחול ברווח מינימלי ויש להם אחלה אווירה. הם משקיעים בתחרויות,בצופים שלהם, ובסיקורים שלהם ע"י כל מיני גורמים (כגון "אדרנלין" ועוד ...) לכן, בשנה האחרונה כמות המצתרפים לגלישה ולסקייטבורדינג היתה עצומה! אך על צניחה אנחנו לא יכולים להגיד את זה. מעניין למה.... חבר'ה, תבינו שחשיפה לספורט היא חשובה וכל גורם חיצוני שפונה אלינו צריך בשימחה לייצג את הספורט ולהביע מוכנות לעזור! אנחנו קובעים איך הספורט יראה בעיני כולם! אם נראה זילזול בגורמים שרוצים לעזור לנו, אנו נראה (וכבר הראנו) שאנו מזלזלים בעצמנו וכמובן במי שרוצה להצתרף אלינו! ככה לא בונים חומה! בסה"כ, "אדרנלין" בעצמו נועד כדי לקדם ענפי ספורט בארץ והם עובדים בכל ענף ספורט עם הגורמים שבאמת יעזרו לקדמם. מה שקורה כרגע שבענף שלנו אין להם עם מי לעבוד ולכן חלק קבוע בעיתון לא יכול להיות לנו. אז הנזק שנגרם כבר נגרם אך עקב זאת שליאור הוא איש ממש נחמד דיברתי איתו על כתיבת כתבת נושא על צניחה באחד המגזינים הבאים. אמנם כתבת נושא זהו לא חלק קבוע אבל זוהי יכולה להיות התחלה קצת שונה. בואו נעשה את זה נכון הפעם...

a d i o s

New member
מה אפשר לכתוב...

מה יכתבו שמישהו פתח רזרבי שהמטוס היה קר בבוקר מה יכולים לכתוב לא קורה שום דבר מעניין אין שום אטרקציה באים צונחים הולכים הביתה ככה זה נראה.

ניתרו

New member
עם גישה כזאת...

לא היו בונים מדינה. בשביל מה? הביצות, הבריטים, החום, הערבים? בחייייאאאאת רבאק, עדי. איכשהו בחו"ל מתקיימים טוב מאוד מספר מגזינים שלמים על צניחה. נראה לי שנצליח לגרד איזה כתבה או שתיים מדי פעם, גם בארץ הקודש. חכה ותראה.

a d i o s

New member
לסרגיי

אומנם אתה צודק לגבי חו"ל אבל לנו אין קפיצות מכדור פורח אין הרבה תחרויות משחקים מבנים ועוד שאני לא צריך לפרט הרי היית שם. על מה יכתבו???

ניתרו

New member
../images/Emo24.gif אותך, אבל אתה קצת ../images/Emo132.gif

1) אליפות 2) תחרות סרטים 3) כתבות נושא - דיסציפלינות (FF, RW, FS, SkySurf וכ"ו) 4) כתבות נושא - אישים (בועז, גלית, עדי, רוי וכ"ו) 5) כתבות נושא - ציוד 6) סקירות של ישראלים שהשתתפו בבוגיים וארועים בחו"ל 7) סקירות ארועי כמעט ונפגע (כבר נכתבים ע"י פרדייב באיכות גבוהה) 8) כל ארוע או בוגון (מיני בוגי) שנערכים בפרדייב והכי חשוב
: אנחנו נכתוב, לא הם, או מישהו או whatever. ברור שהכתבים יבואו מקהל הצנחנים. עופר בר כתב בעבר כתבות מעולות, ואני בטוח שעוד רבים ירצו ויוכלו לתרום. מי יודע, אולי גם אתה עוד תרצה לכתוב משהו.

זיידוש

New member
הפופיק של השכן עמוק יותר

קראתי. את המגזין את התגובות את ההתלהמות - משהו את מי כל המאשימים רוצים להאשים????? תנו שם, יש פה למטה, מתחת למשרד שלי פה ביפו, אחד - קוראים אותו פינטו, פותר כל בעיה. תנו לי שם, כתובת - ואני אדאג שפינטו יטפל בעניין!.... ..... ..... ..... .... נו????? מה?? ... אה, אין ?? אין לאן לשלוח את פינטו??? תפסיקו לבלבל ת'חביתה, מי שרוצה לכתוב שיכתוב. כל בר-דעת יצליח. אין לי ספק שלא תהיה בעיה להשיג תמונות. אני יודע (ברצינות יודע, מנסיון ומבדיקה) שבחינם - כל מגזין יקבל ויפרסם כתבה טובה. לא צריך להיות עיתונאי. לא היה סיקור לתחרות? שמעתי שהגיעו לתחרות חמישים ומשהו כתבים בפוטנציה - חלקם גם מימשו (עדי....) כל השאר - לא. כן, משרד יח"צנות טוב יעשה את העבודה. (כן אני יודע שכבר יש אחד, אם לא היה מצבנו היה גרוע עוד יותר..... אולי הריטיינר שלו קטן מדי - אבל העיקר שיש משהו). אולי כשנצליח לשכנע את הולצמן\בר\טריווקס\שרון\פרידמן\פרומרקט\סלאפ או לא-משנה-מי לעשות קורס ונדביק אותו בחיידק - יהיה שינוי. עד אז, נראה לי מיותר החיטוט בקנס (דמי חבר- בלקסיקון האישי), וקדימה ברווזים בעלי יכולת (וזמן)כתיבה. אני מבטיח שאדאג לפירסום כל כתבה טובה. אם מישהו יכתוב- אני אמצא לו מגזין (ואפילו אגרד כמה שקלים לאיזה מעלית לגובה!) יאללה, יש כפפה על הדשא, מישהו מרים??

ניתרו

New member
תרגום

"אני ויתרתי על הרעיון של לקבל איזה שהיא תמורה לאגרה, אז וותרו כולכם גם, כי צרת רבים חצי נחמה"
אל תוותר בקלות, זיידוש, ידידי. אם נרצה, אין זו אגדה!
לגבי לקחת את העניינים בידיים, להרים כפפות, לעלות במעליות - ראה את העניין בטיפול.

למעלה