קיבלתי 736

yuval1252

New member
קיבלתי 736

מילולי: 142
אנגלית:146
כמותי: 139
הציון הוא טוב אבל תמיד תהיה הרגשה שיכולת לקבל יותר =] בהצלחה לכולם.

תותח!!

מה אתה רוצה ללמוד?

Shablagoo

New member
אש אתה!

אני 714

מילולי: 131
כמותי: 140
אנגלית: 146

בהרגשה דומה, יכולתי יותר (בעיקר בחיבור) - אבל מספיק כדי להתקבל, אז שמחה בחלקי :)
מה באמת אתה רוצה ללמוד?

yuval1252

New member
תודה לכולם! קיבלת ציון מעולה. כל הכבוד.

אני נורא מתקשה לבחור מקצוע. יש שלושה מרכזיים: 1.כלכלה ומנהל עסקים 2.הנדסת חשמל 3.רפואה
מקווה שהבחירה שלי תהיה נכונה =] אגב, למה התקבלת? ובכל מקרה שיהיה בהצלחה.

Shablagoo

New member
..

מה אתה מגדיר בחירה נכונה? :)
אני רוצה מדעי המחשב בטכניון, הסכם אחרי הפסיכומטרי יכניס אותי לאווירונאוטיקה (ומשם אני אעבור כבר:))

yuval1252

New member
כל אחד מגדיר בחירה נכונה בצורה שונה.

אני רוצה לעסוק בתחום שתמיד יהיה אפשר להתקדם ממנו, שיהיה אפשר לנווט דרכו למגוון אפשרויות קידום.
סתם לדוגמא, מקצוע הרפואה הוא מבוקש ואיכותי מאוד אבל החיסרון בעיניי הוא הסטטיות. הרופאים מגיעים לתפקיד התמחות בתחום X, מקבלים משרד ושם עובדים במשך 30 שנה.(רובם, לא כולם)
מקצועות "הייטק" כמו הנדסת תוכנה(מדעי המחשב), הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, בהן אפשרויות הקידום רבות מאוד. בטח אם משלבים תואר במנהל עסקים.

Shablagoo

New member
:)

מסכימה שרפואה לרוב יותר מקובע לתחום עיסוק, אבל גם שם זה לא מחייב (אתה יכול למשל לעסוק במחקר/ למצוא תרופה לסרטן/ יותר טוב - לאבולה P:), במדעי המחשב לעומת זאת יש יתרון (שהשפיע לי על קבלת ההחלטה) בזה שבסוף התואר אני לא אצטרך אמצעים חומריים כדי להתקדם בתחום (לא צריך מעבדה גדולה למשל, כמה מחשבים + חנונים יעשו את העבודה :)). בכל אופן - הנדסת חשמל/ מכונות/ אפילו מדמח קרובים אחד לשני (בטכניון יש לכולם קורסי בסיס דומים, אותם קורסים - רמות שונות), אז לטעמי אתה יכול לקבל החלטה רק לגבי תחום עיסוק (רפואה/ הנדסה/ מנהל עסקים) ולאו דווקא לגבי הפקולטה הספציפית.. איפה אתה רוצה ללמוד?

yuval1252

New member
אני מעוניין ללמוד באוניברסיטת בן גוריון

יכול להיות שדעתי עוד תשתנה. הבעיה שלי בטכניון(לפי מה ששמעתי) היא חיי החברה, מדובר ב-4 שנים ולצד לימודים רציניים אני חייב גם אווירה טובה.
המקצועיות בהעברת החומר היא חשובה ובתחומך כנראה שהטכניון הוא הטוב ביותר, ועדיין, כל האוניברסיטאות הן ברמה גבוהה(ת"א,בן גוריון והעברית) ולכן זה לא מדאיג אותי.
*קחי את דבריי בעירבון מוגבל(!) יכול להיות שאחרים יגידו שהטכניון מומלץ מאוד מבחינה חברתית.

yuval1252

New member
בהחלט נחשב.

צריך לקחת בחשבון את תחום העיסוק. כל אוניברסיטה והיתרונות שלה.
בגדול, ע"פ דירוג האוניברסיטאות העולמי:
1. האוניברסיטה העברית.
2. הטכניון.
3.ת"א
4.בן גוריון.
5. בר אילן.

justpo

New member
בת'כלס, אני לא חושב

שיש הבדל משמעותי בין האוניברסיטאות האלו, כולן נחשבות. כמובן שבתחומים מסוימים יש מוסדות שנחשבים יותר, אבל אני לא בטוח כמה זה באמת קריטי, בסופו של דבר...

קח בחשבון

לרפואה יש יתרון גדול - קריירה ארוכה יותר ובעלת בטחון כלכלי טוב יותר.
ההערכה של הלמ"ס היא שגיל הפרישה הממוצע של עובדי הייטק הוא 55 בלבד. זה אומר כנראה, שההכנסה הכוללת של רופא ממוצע תהיה גבוהה משל עובד הייטק ממוצע.

כמו כן, התחזיות העכשוויות לא צופות פגיעה ברופאים ב-20 השנים הקרובות כתוצאה מהתפתחות האינטליגנציה המלאכותית.

חבל לבזבז ציון כזה

על כלכלה ומנהל עסקים אלא אם כן זה חלום חייך. תעשה לעצמך טובה ולך ללמוד הנדסת חשמל או רפואה (אם הלב שלך מושך אותך לשם). בהצלחה.

justpo

New member
איך זה שיקול?

נשמע קצת מצחיק להגיד שזה "בזבוז של ציון", הציון בסופו של דבר נועד לעזור לך להגיע למה שאתה רוצה, לא לכוון אותך לאן ללכת...

שים לב לניסוח שלי

הכותרת קצת מטעה. בתוכן אני רשמתי במפורש שאם כלכלה-מנהל עסקים זה לא חלום חייו, עדיף ללכת לאחד מהשניים האחרים אם הוא מתלבט בין כל השלושה.

yuval1252

New member
אני לא בטוח שזה נכון..

לפעמים דווקא אנשים מכוונים לאן שהם מאמינים שהם יכולים להגיע. ברגע שעוד אופציות שהם לא חשבו עליהן נפתחות, הם מהרהרים על כך שוב.
חוץ מזה, חייבים לקחת בחשבון שיקולים של ביקוש למקצוע, שכר ואפשרויות קידום. האהבה למקצוע היא חשובה אבל לפחות בעיניי, היא לא השיקול היחיד.

למעלה