ככה גם אני עשיתי בהתחלה ..
שיחקתי עם התפריט . וזה כבר אכל את הבטריות תוך 24 שעות . תקנה בטריות נטענות - מתוך ניסיון + הערכה , הן מחזיקות פי 5 יותר זמן . ( הערכה אישית ) לגבי התמונות שלא חדות - אחד מן הבאים : 1. אני מנחש שהמצלמה לא צילמה חד בגלל הקטע של "חצי לחיצה" . הרעיון הוא שאתה לוחץ על כפתור הצילום חצי לחיצה ( שזה אומר ללחוץ לא עד הסוף=חצי דרך, ולא לשחרר לבינתיים ) . ה"חצי לחיצה" אומרת למצלמה עכשיו אני רוצה לקחת תמונה ככה . המצלמה לבינתיים עושה כמה דברים - מחשבת תנאי צילום אופטימליים ( צמצם, עדשה, מהירות התריס, חדות מקסימלית .. ) ומכינה את המצלמה לצילום בדיוק כמו שאתה מחזיק אותה . הרעיון הוא שאם תחזיק מול הקיר תלחץ חצי לחיצה ואז תכוון לנוף התמונה לא תצא טוב כי המצלמה כיוונה את כל הפרמטרים שיתאימו לקיר לבן שנמצא במרחק כמה מטרים ולא לנוף ירוק מרוחק .. ורק לאחר שהמצלמה סיימה את החישובים אתה לוחץ את הכפתור עוד קצת ואז היא לוקחת התמונה והתמונה תצא חדה . לרוב היא מאותתת לך שניתן לצלם ע"י זה שהיא מדליקה נורה ירוקה, או במסך אתה תראה שמשהו משתנה - אולי נדלק עיגול ירוק.. תלוי במצלמה ובמצלמה שלך אני לא יודע 2. אתה בטח שואל - ומה זה מהירות תריס . מצלמת פילם חושפת את הפילם לפרק זמן של 1/100 שנייה ( לדוגמא ) . כך גם המצלמה הדיגיטלית. היא חושפת את החיישנים שלה לפרק זמן קצר . אם יש הרבה אור אז מספיק פרקי זמן מאוד קטנים. אם אין הרבה אור אז הצילום הוא בפרקי זמן גדולים יחסית (מעל 2 מאיות השנייה ). בפרקי זמן כאלו התמונה נמרחת - כי הרעידות של היד + תזוזה של האנשים שאתה מצלם או של הילדים או של הרכב. בתחילת החשיפה הרכב נמצא בצד ימין, ובסוף התמונה הוא נמצא בצד שמאל . זה גורם לתמונה להיות לא חדה . אז מה עושים ... אם אין מספיק אור תשתמש בפלאש . בתוך הבית , אפילו אם המנורות דולקות, לרוב אין מספיק אור.. אלא אם יש לך כמה חלונות גדולים והם ממש פתוחים בשעות היום כאשר השמש חזקה . בכל מצב אחר יש צורך בפלאש ( בבית ) בחוץ - בערב ( החל מ-19:30 בזמן זה ) כבר יש צורך בפלאש. פלאש עוזר רק למרחקים קצרים ( נניח עד 5-10 מטרים גג .. אצלי במצלמה הפלאש חזק.. יכול להיות שאצלך הוא יותר חלש וזה עד 5 מטרים ) . יותר מזה - האור לא מספיק חזק . 3. ובהתאם .. אם לוקחים תמונה של משהו שזז מהר צריך לצלמו באפוציה מיוחדת שקרוייה "ספורט" או "תנועה" . הרעיון הוא שהמצלמה מבינה שהולך להיות משהו מהיר ומראש מצלמת במהירות תריס גבוהה כדי למנוע מריחה . ו"זז מהר" לא תלוי במהירות שלו אלא בכמה מהר הוא זז על המסך . למשל - ילד רץ זז הרבה יותר מהר במסך ממטוס שטס רחוק ( שבקושי זז על המסך ). הניחוש שלי הוא, עם כל הכבוד לאימך, שהתמונה שהיא לקחה הייתה כזו שהיה בה יותר אור או שהיא הייתה עם פלאש, או שהיא לקחה תמונה בשעות היום, או שפשוט לקחה תמונה של עץ שלא זז, ואתה ניסית לצלם משהו שכן זז ולכן חלק יצא טוב וחלק לא . בכל מקרה - תנסה את החצי לחיצה, ותצלם בתנאי תאורה טובים + פלאש ביכן שצריך . מקווה שיעבוד - פלטרון