קיבלתי מצלמה!!!!!!!!!

Shadocan

New member
קיבלתי מצלמה!!!!!!!!!

סוף סוף אחרי המטנה של חודש כמאט קיבלתי את המצלמה שלי Olympus D560Z כוללת כרטיס XD 16 מגה 2 סוללות אצבע של פנסוניק (לא את הסוללות ההן של אולימפוס) חיבור למחשב USB וחיבור לטלוויזיה ורצועה כזאתי וחוברת הדרכה ועוד כמה ויש לי שאלות היה אמור להגיע כמו כיסוי ניילון כזה על המסך של המצלמה? כמו שמגיע בפלאפונים? וקיבלתי את זה אתמול בערב והיום בבוקר הם כמאט גמורות (הסוללות) אני רוצה לקנות סוללות נטענות (בתקווה שההורים יממנו לי..) וזהו יצאו לי כמה תמונות (2 - 3) באיכות טובה לקח לי זמן לקלוט שצריך הרבה אור 20 תמונות ברזולוציה הכי גבוהה זה לא רע לדעתי... (ציפיתי שיכנסו פחות מ-10...)

Shadocan

New member
אה ושככתי משהו...

הכרטיס זיכרון נורא נורא נורא קטן!!! בגודל של עדשה בערך אפילו יותר קטן..

נכון.תשמור עליו היטב שלא יאבד.

אני לא אוהבת אותו דווקא בגלל הגודל-קוטן,אבל אתה תצטרך ללמוד 'לחיות איתו': 1. רוכשים כרטיס זכרון לפחות 64 ורצוי 128 מגה - וכך לא תצטרך כל הזמן לפרוק את הזכרון למחשב.בכרטיס כזה גם לא חייבים להוציא מהמצלמה - אז גם לא יילך לאיבוד. 2.מצלמים ברזולוציה הגבוהה ביותר,אפילו בדרגת דחיסה של fine .פחות מזה יתאים רק לשימושי אימייל או אינטרנט. 3.סוללות אצבע נטענות הן חובה - יש סט+מטען ב80 ש"ח בחנויות הכלבו לרכישת המזון (אז תשטוף כלים שבוע,מה יכול להיות?
סתאאם,בטח יש לך דרכי שכנוע טובות יותר - אולי תמונת פוסטר שתגדיל לאמא שלך - אני חושבת שהיא תקנה לך שני סטים עם מטען
) 4.גם בתנאי אור לא מלא אפשר לצלם - אבל אז מניחים את המצלמה על משטח יציב - אפילו כסא או שולחן,ומפעילים בעזרת הטיימר.אין טשטוש והתמונות חדות ויפות.רצוי להשתמש בפונקצית הסינכרון האיטי ולהזהיר את כולם לא לזוז כמה רגעים. וכמובן, תתחדש - ו נשמח אם תעלה לפורום הצילום המתאים (215 או 127) תמונות ,שנהנה גם!

Shadocan

New member
יש המצלמה למטען?

אני זוכר אמרו משהו... מטען של GP נדמה לי נטען באיזה 6 - 8 שעות והספק חזק... יענו שלא נגמרות מהר יש לך דגם? ומחיר בערך?

הכי זול=80 ש"ח=18 שעות

האחר - רכשתי באינטרנט - גם GP - 125 ש"ח כולל המשלוח - 7 שעות וסוללות 1800 mAh ,בטח תמצא באחת החנויות,אם תחפש,ובמחיר דומה (אולי פחות)- חנויות למוצרי חשמל.האחרים הנמכרים בארץ - לא טובים מהם - לא על המצלמות שניסיתי-חסכוניות או זללניות.ה'זלילה' תלויה בעיקר במצלמה. חיפוש לפי מילות מפתח של 'מטען' או סוללות או מה שמתקשר אליהן יעלה כמה תשובות ומבחר אפשרויות.כאן בפורום, גם ב215.

Shadocan

New member
אבא שלי הזמין לי משהו...

ליטיום ניקל או משהו טעינה ראשונית של 10 שעות אחרי זה 5 שעות בערך נדמה לי עולה לו 119 ש"ח 4 סוללות הספק של לא פחות מ1600 אם יש של 1800 אז יביאו לי של 1800 אני אמור לקבל את זה היום אחה"צ...

פלטרון

New member
תתחדש . בקשר לבטריות ..

המצלמה צריכה 2 בטריות בשביל לפעול . אם לשפוט לפי היגיון + מה שקראתי על הניקון 3100, 2 בטריות ממקם את המצלמה כאחת שה-2 בטריות שלה נגמרות מאוד מהר . אם לעומת זאת נכפיל את זמן הפעולה של 2 בטריות ( עבור 4 בטריות ) מתקבל משהו הגיוני (ואפילו די גבוה ברשימה ). אז זה יכול להסביר לך למה הבטריות נאכלו כל-כך מהר.. זה כי יש רק 2, וברוב המצלמות יש 4 והן באמת מחזיקות להרבה יותר זמן . אני במקומך הייתי קונה 1800mAh + מטען איטי שיכול להטעין גם 2 בטריות ( ז"א שלא צריך את כל הרביעייה כדי להטעין רק 2 מה-4 ) . ואז הייתי מצלם עם 2, ומטעין את 2 האחרות . אגב - באמת צריך הרבה אור לדיגיטליות. כמה טיפים : 1. בתוך הבית, גם ביום, אלא אם יש מלא מלא חלונות גדולים פתוחים, צריך פלאש. כן - גם ביום ! 2. החל מ-19:00-19:30 צריך פלאש גם בחוץ . פשוט אין מספיק אור . 3. תחפש אם המצלמה שלך אומרת לך לפני התמונה מה מהירות התריס ( בדר"כ 1/60 יכתב כ- 60 ) . פחות אור = חשיפה ארוכהיותר = מריחה רצינית . אם המספר שהמצלמה (אולי) אומרת לך קטן מ-60 , אין ברירה וצריך יותר אור. תלוי כמובן כמה זום אתה מבצע (זום גדול יותר דורש זמן חשיפה קצר יותר כי יש יותר נטייה לרעידות ) וכמה הידיים שלך יציבות. אצלי 60 זה גבולי . מתחת לזה = קטסטרופה ( לפי הסטנדרט שלי לדרישות מהתמונות ). תהנה מהמצלמה - פלטרון

Shadocan

New member
תודה..

לא ממש הבנתי את הקטע של החשיפה אמרו לי שכדאי לקנות חצובה או לשים על חפץ יציב נגיד שולחן או משהו אם אני רוצה לצלם וככל שהחשיפה מהירה יותר כשיש אור ככה זה יוצא ברור למה זה לא יוצא מרוח כזה... צילמתי תמונה אחת היום בבוקר מהמרפסת שלי על הנוף יצא לי לא כ"כ חד אחרי זה לקחתי תמצלמה שמתי על המעקה ויצא יותר חד.. אמא שלי גם צילמה תמונה של אח שלי הקטן פעם ראשונה שלה ולה יצא את התמונה הכי חדה...

ה520 של אולימפוס שהיתה אצלי צילמה

בסביבות ה200-250 תמונות לכל זוג סוללות נטענות. זה תלוי אך ורק במצלמה,ואיך מצלמים בה.

Shadocan

New member
אני שיחקתי קצת בתפריט סתם והיו דברי

דברים שבדקתי כי בכל זאת המצלמה חדשה ואני לא יודע איך לצלם איתה עדיין

פלטרון

New member
ככה גם אני עשיתי בהתחלה ..

שיחקתי עם התפריט . וזה כבר אכל את הבטריות תוך 24 שעות . תקנה בטריות נטענות - מתוך ניסיון + הערכה , הן מחזיקות פי 5 יותר זמן . ( הערכה אישית ) לגבי התמונות שלא חדות - אחד מן הבאים : 1. אני מנחש שהמצלמה לא צילמה חד בגלל הקטע של "חצי לחיצה" . הרעיון הוא שאתה לוחץ על כפתור הצילום חצי לחיצה ( שזה אומר ללחוץ לא עד הסוף=חצי דרך, ולא לשחרר לבינתיים ) . ה"חצי לחיצה" אומרת למצלמה עכשיו אני רוצה לקחת תמונה ככה . המצלמה לבינתיים עושה כמה דברים - מחשבת תנאי צילום אופטימליים ( צמצם, עדשה, מהירות התריס, חדות מקסימלית .. ) ומכינה את המצלמה לצילום בדיוק כמו שאתה מחזיק אותה . הרעיון הוא שאם תחזיק מול הקיר תלחץ חצי לחיצה ואז תכוון לנוף התמונה לא תצא טוב כי המצלמה כיוונה את כל הפרמטרים שיתאימו לקיר לבן שנמצא במרחק כמה מטרים ולא לנוף ירוק מרוחק .. ורק לאחר שהמצלמה סיימה את החישובים אתה לוחץ את הכפתור עוד קצת ואז היא לוקחת התמונה והתמונה תצא חדה . לרוב היא מאותתת לך שניתן לצלם ע"י זה שהיא מדליקה נורה ירוקה, או במסך אתה תראה שמשהו משתנה - אולי נדלק עיגול ירוק.. תלוי במצלמה ובמצלמה שלך אני לא יודע 2. אתה בטח שואל - ומה זה מהירות תריס . מצלמת פילם חושפת את הפילם לפרק זמן של 1/100 שנייה ( לדוגמא ) . כך גם המצלמה הדיגיטלית. היא חושפת את החיישנים שלה לפרק זמן קצר . אם יש הרבה אור אז מספיק פרקי זמן מאוד קטנים. אם אין הרבה אור אז הצילום הוא בפרקי זמן גדולים יחסית (מעל 2 מאיות השנייה ). בפרקי זמן כאלו התמונה נמרחת - כי הרעידות של היד + תזוזה של האנשים שאתה מצלם או של הילדים או של הרכב. בתחילת החשיפה הרכב נמצא בצד ימין, ובסוף התמונה הוא נמצא בצד שמאל . זה גורם לתמונה להיות לא חדה . אז מה עושים ... אם אין מספיק אור תשתמש בפלאש . בתוך הבית , אפילו אם המנורות דולקות, לרוב אין מספיק אור.. אלא אם יש לך כמה חלונות גדולים והם ממש פתוחים בשעות היום כאשר השמש חזקה . בכל מצב אחר יש צורך בפלאש ( בבית ) בחוץ - בערב ( החל מ-19:30 בזמן זה ) כבר יש צורך בפלאש. פלאש עוזר רק למרחקים קצרים ( נניח עד 5-10 מטרים גג .. אצלי במצלמה הפלאש חזק.. יכול להיות שאצלך הוא יותר חלש וזה עד 5 מטרים ) . יותר מזה - האור לא מספיק חזק . 3. ובהתאם .. אם לוקחים תמונה של משהו שזז מהר צריך לצלמו באפוציה מיוחדת שקרוייה "ספורט" או "תנועה" . הרעיון הוא שהמצלמה מבינה שהולך להיות משהו מהיר ומראש מצלמת במהירות תריס גבוהה כדי למנוע מריחה . ו"זז מהר" לא תלוי במהירות שלו אלא בכמה מהר הוא זז על המסך . למשל - ילד רץ זז הרבה יותר מהר במסך ממטוס שטס רחוק ( שבקושי זז על המסך ). הניחוש שלי הוא, עם כל הכבוד לאימך, שהתמונה שהיא לקחה הייתה כזו שהיה בה יותר אור או שהיא הייתה עם פלאש, או שהיא לקחה תמונה בשעות היום, או שפשוט לקחה תמונה של עץ שלא זז, ואתה ניסית לצלם משהו שכן זז ולכן חלק יצא טוב וחלק לא . בכל מקרה - תנסה את החצי לחיצה, ותצלם בתנאי תאורה טובים + פלאש ביכן שצריך . מקווה שיעבוד - פלטרון

Shadocan

New member
הבנתי!! ויש לי נסיון קטן עכשיו

הייתי היום אצל דוד שלי.. וצילמתי בערך 13 תמונות ברזולוציה הכי גבוהה (סה"כ אני יכול 20) על כל מקרה את רוב התמונות צילמתי כששמתי על שולחן כיסא או משהו אחר ויצאו באיכות מעולה! אבל תמונות נגיד כשאני עמדתי וצילמתי אז יצאו באיכות הרבה פחות טובה ו... ניסיתי לצלם תמונה בחושך של כל דרום ראשון ואפילו אחרי זה ויצא על הפנים, ניסיתי לצלם 2 בניינים גבוהים כאלה ולא יצאו לי בכלל.... שלא נדבר על האיכות הגרועה של התמונה עצמה גם על השחור רואים שלג.. והביאו לי לפני שהלכתי לשמה אמא שלי הביאה מטען של 4 סוללות של Sakal ועוד 4 סוללות עם הספק של 1800 ב119 ש"ח... אמרו שהם יותר טובות מהGP. אני לא יודע הראתי אותם לדוד שלי אמר לי להחזיר את זה ושהוא יביא לי משהו של GP הכי טוב ולבינתים!! הביא לי 8 סוללות נטענות + מטען הספק של 1800 גם של GP

Shadocan

New member
מותר להכניס סוללות חמות למצלמה?

אני זוכר שאמרו משהו על זה שאסור... אני צודק? ואם כן למה?

החום - מקצר להן את החיים

מחכים קצת שיתקררו - ואז מכניסים.לא חובה אבל מומלץ. תוך כדי שימוש גם עשויות להתחמם - הן גם סגורות בבית סוללות קטן וצפוף.

פלטרון

New member
האם השתמשת בפלאש ?

כבר אמרתי לך - כש"חשוך", צריך פלאש . וחשוך זה אפילו בתוך הבית, ביום כאשר לא פתחת את התריסים עד הסוף . מתי לא חשוך .. כאשר אתה בחוץ בין הזעות 06:00 ועד 19:30 ( בזמננו ) פעם הבאה כאשר אתה מצלם בתוך הבית, תנסה לקחת תמונה עם פלאש ובלי לשים על כיסא או שולחן . תדווח לנו איך יצא , OK ? ולעניין אחר - התמונות של הבתים יצאו חשוכות כי אין מספיק אור - והברירה היחידה לקחת תמונות כאלו היא להשתמש בחצובה ( שלא הייתה לך ) . או לשים על כיסא / שולחן . הטריק הוא שהלחיצה שלך על הכפתור מזיזה את המצלמה.. לכן צריך לבקש מהמצלמה צילום מושהה - ז"א הצילום מתרחש 2 שניות לאחר הלחיצה . ואז אתה לוחץ, מזיז את היד , וכ-2 שניות לאחר מכן מתרחש הצילום מבלי שהמצלמה זזה . שוב אני חוזר על מה שכתבתי לך לפני-כן - חפש במצלמה אם כתוב לך את זמן החשיפה ( בדר"כ כתוב כמספר 125 כאשר הכוונה היא ל-1/125 השנייה ) . אם כתוב אז לפני הצילום אתה יכול לראות כמה זמן המצלמה הולכת לצלם ( זמן חשיפה ) ולא לגעת בה עד סיום הצילום . כמו-כן , אם תדע את הזמן חשיפה שלה לכל תמונה זה יעזור לך לדעת אם יש צורך בפלאש, או שהתמונה תצא טוב גם מבלי ( להזכירך - יותר מהיר מ-1/60 זה טוב .. פחות = לא טוב ) . ועוד עיצה אחרונה - תקרא את החוברת ותחפש שם מושגים כמו shuuter speed והאם המצלמה מראה את ה-shutter speed של הצילום לפני הצילום . shutter speed = מהירות התריס מקווה שעזרתי לך - פלטרון ( ותשתמש בפלאש
)

Shadocan

New member
אני השתמשתי בפלאש ושמתי את המצלמה ע

על המעקה... עכשיו זה כזה עגול אז יכול להיות שהוא זז בכל זאת לא יודע... אני תמיד משתמש בפלאש

פלטרון

New member
תחזיק המצלמה ביד + פלאש

לא אמורה להיות בעייה - אם תחזיק את המצלמה ביד ותשתמש בפלאש התמונה אמורה להיות חדה ומעולה . תהנה - פלטרון

למעלה