קיבלתי חאלושעס

רפי צבר

New member
קיבלתי חאלושעס

מראש אני מתריע, ההודעה הזאת הולכת לפסוח על סעיף "נאה דורש ונאה מקיים" עקב הסיבה שצויינה בכותרת. למען האמת, לאחרונה אני נתקף ריחוק חשוד מאדמורינו המבורך, וזה לא שחלילה יש בי סוג של ניכור, חס ושלום, אלא שפשוט אני מתרגש פחות, חוקר פחות, ובכלל (השם ירחם) מאזין פחות. זה לא משהו נדיר, זה קורה אצלי באפן די תדיר, עם אמנים מהשורה, כבר עברו אצלי בין האזניים רבים וטובים, אך לא טובים ממנו! בכל מקרה אני יודע שזהו מצב זמני, אבל אני מבקש מכל המסוגל, תנו קצת תוכן בהודעות, לאחרונה העניין המהותי בפורום הולך ומתרחק ממהותו, אני לא יודע אולי הרוב לא יחשוב כמוני, אולי מה שחשוב לכלל הוא הצלצול בסלולר (בלי חלילה כוונה של זדון לפגיעה, רק לשם הבאת דוגמה). היו פה בזמנו דיוני מעמיקי לכת ומרחיקי עומק בתוכנם, בואו נפרה את הפורום. יש למישהו זרע של רעיון?

רפי, שמע משהו

רק אתמול, אחרי הרבה הרבה זמן שאני כבר שומע את "מונה ליזה בבנק" הבנתי את הקטע: מונה ליזה בבנק מונה לי זה בבנק = סופרת לי זה בבנק = סופרת את הכסף בבנק... בגלל שכל השיר הוא מאוהב בה, אתה ישר חושב שהוא משווה אותה ליצירת אמנות כמו המונה ליזה.. אבל אז אתה קולט כמה שמאיר היה גדול, ששום דבר לא סתם כך על פני השטח, לכל מילה יש איזה משמעות נוספת. לגבי "אל תיראני כאילו חסר לי .. אשתי היתה X ב-Y" - מה המשמעות לספר מי היתה אישתו ואישתו בכל סרט? אולי הוא מנסה לשפר את מעמדו בפני הפקידה, להרים את המורל העצמי שלו? בכל מקרה שיר נהדר, פשוט גדול

Muznach

New member
אומנם לא עמוק ומרחיק לכת

אבל זרע של רעיון... נשל הנחש: "...עני ורש ומרושרש, מביט בנשל הנחש. לו רק יכלתי גם אני כך להגיח. בהשילי בלי כל חשש, תרבות של עור אשר יבש, וכמו חדש למחוז חפצי אגיע..." לפני שקראתי את המילים של השיר במקום המילה יבש שמעתי ירש, תחזור למעלה קרא שוב את המילים ותחליף את המילה יבש בירש. אני לא יודע אם מאיר התכוון לזה אבל מכאן בעצם הבנתי (אולי בטעות) שהדובר מנסה להפטר מהמעמד הכלכלי (עני ורש ומרושרש) או מהתרבות בכלל שכנראה הוריו הורישו לו. והנה המשך השיר שמאוד מתחבר לי לרעיון: "אך אבא בשם אומרו "תעזבהו יום יעזבך יומיים" - העגלה נוסעת אין עצור לא קפצת עליה היום חלפו חודשיים והנה נשארת מאחור." הדובר נשאר תקוע עם הרעיונות של אבא... ונשאר מאחור

REMBRANT

New member
רפי תראה אומנם זה הפורום של מאיר.א

אבל לדון בענינים כלליים זה דווקה מבורך ורצוי השירים נהים ישנים. בכולם כבר דשנו ודנו ותנו אני אישית כאן כדי לדבר עם אנשים שאהבים את מאיר אבל ליו דווקה על מאיר. מלבד השירים יש הרבה חיים לדון עליהם כמו נושאים פוליטיים ואישיים כי עם רוצים לדון בהם ,זה לא אומר שצריך ללכת לפורומים הארלונטים, לי אין ענין לדבר על כל דבר שהו עם אנשים שלא מהפורום הזה

וודקה

"לדון בעניינים כלליים זה וודקה" (ולדימיר סמיונוביץ' ויסוצקי)

REMBRANT

New member
המספר שמור במערכת

אבל היסתבר שזה לא מה שזה. אבל מה משוגעת על תאטרון אם אתה מבין על מה אני מדבר

למעלה