קיבלתי התקף

• פותח הנושא inesp
  • פורסם בתאריך

inesp

New member
קיבלתי התקף

פעם ראשונה שלי בחיים...אני בת 15 זה קרה לי במהלך חזרות להצגה שאני משתתפת..שהתחילו מהבוקר...כבר מאז לא הרגשתי טוב...זה הלך בהדרגה והגיע למצב שממש הייתי במין עירפול חושים לא מודעת לעצמי, עם הרגשת חנק בגרון, ולא ממש זוכרת מה עוד...אז יצאתי החוצה עם חברה...ומאז אני לא זוכרת מה קרה...סיפרו לי שאיבדתי את ההכרה והתחלתי להתכווץ ואז הזמינו אמבולנס...והרגע הבא שאני זוכרת זה היה במיטה בבית חולים. אני לא יודעת מה הסיבה למחלה...אולי יש קשר לזה שלאח שלי יש אותה? זאת אומרת שהיא תורשתית? שגם לאחד ההורים שלנו יש אותה ופשוט המוקד לא התעורר..אני לא סתם אומרת יש כזה דבר...מי שיודע בבקשה תענו לי

qt1

New member
inesp יקרה ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הצטערתי לקרוא את הודעתך,
לפני כמה זמן היה ההתקף?. מה אמרו בביה"ח על סוג האפילפסיה שלך? את מקבלת תרופות מאז ההתקף? לפי מה שידוע לנו בפורום, בהתקף ראשון בד"כ לא קובעים שיש אפילפסיה,אבל אני מניחה שישנם התקפים יוצאים מן הכלל. לגבי השאלות שאת שואלת ,יש לנו מישהי בשם סיגל לוי שכותבת בפורום , אם אני לא טועה הציעו לה לעבור בדיקות גנטיות שיועברו לאוסטרליה לצורך מחקר של תורשה ואפילפסיה, למיטב ידיעתי והשאלה באמת עלתה כאן לא מעט פעמים , אפילפסיה היא לא תורשתית
אני מאוד אשמח אם תכתבי לנו ותשתפי אותנו במה שמתחשק לך, אגב, מה זה פורום שבט? לא ידעתי שיש אחד כזה
ליל מנוחה וחלומות פז

חייםלוי

Member
מנהל
לילה טוב וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני מצטער לשמוע שקיבלת התקף. אני מצטרף לשאלות ששאלה קיוטי. יש עדיין אי ודאות האם אפילפסיה היא תורשתית או לא. אני מצרף כאן מאמר של ד"ר ברק על אפילפסיה אולי זה יעזור קצת.

hashy

New member
../images/Emo24.gif תנשמי עמוק, חמודה עוד מוקדם

לדעת לפי מה שאת מספרת. באפילפסיה יש נטיה גנטית, אבל כמו שכבר כתבו לפניי התקף אחד עוד לא אומר כלום. קורה לפעמים שאנשים מחוסר שינה, סוכר, רגישות לאור [משחקי טלויזיה ומחשב] ועוד כל מיני סיבות מתעלפים ומפרקסים באופן חד פעמי ולא צורכים תרופות. מה שחשוב כרגע הוא לברר עם הרופאים כמה שיותר מהר מה האבחון שלהם ומה הם אומרים, לעשות EEG אם עוד לא עשו לך ולשאול על איך את יכולה למנוע עוד אפיזודה שכזו או לבדוק רגישויות ספציפיות. חזקי ואמצי ונסי לראות את החיובי בינתיים, מנסיוני זו חויה מבלבלת ומלחיצה ההתקף הראשון ואחת כמה וכמה כשיש עוד מישהו בבית עם אותה מחלה ולראות את זה מהצד מוסיף לחץ. אלא שגם אם שניכם חולקים את אותה בעיה - יש לזה צדדים חיוביים -יהיה עם מי לדבר, מה לברר והתהליך מוכר למשפחה וזה יקל עלייך מאד. אני מקווה שאחיך מאוזן ועם כל הלחץ הוא סמל לזה שאפשר לחיות עם הדבר... וחיים טובים.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מכמה מאמרים שקראתי אפילפסיה היא לא תורשתית.. קשה עוד לקבוע איזה סוג מסויים זה, ואולי בכלל היה זה התקף חד פעמי ולא תצטרכי לנטול תרופות. את עומדת לעבור עכשיו תקופה לא קלה, אבל העובדה שיש לך אח בבית עם אפילפסיה יגרום לכך להראות הרבה פחות מלחיץ וקה (וגם אנחנו פה לשרותך..) את רואה את אחיך, האם הוא חי חיים נורמליים כמו כל ילד ומתפקד כרגיל? את תראי שאפשר לחיות עם אפילפסיה אפילו שזה לא קל. יהיה לך תמיד אל מי לגשת שאת נבוכה או מעוניינת לדעת משהו, זה תמיד קל יותר שיש שניים.. מניח שתעברי עכשיו כמה בדיקות כדי לנסות לברר. ולאורך כל הדרך המשפחה שלך, אחיך וגם אנחנו כאן לצידך

qt1

New member
../images/Emo45.gif חמוד אתה יונתן...איך נסתדר../images/Emo35.gif

כשתצא להגן על המולדת
עוד כמה ימים עד הגיוס? שבת שלום

הספירה לאחור

כבר כמעט הגענו לעשרת הגדולים... עוד 13 יום.. באמת קיוטי אחרי הספירה הבומבסטית שהתחלת לפני שלושה שבועות ציפיתי ממך ליותר...
אני אעדכן אתכם כל סוף שבוע על התפתחות העניינים! שבת שלום

למעלה