קיבלתי במייל...

s h o o s h a

New member
"יבוא" מפורום אחר - להנאתכם

באיזו דרך נלך התשובה בידנו..... בכפר סיני גדל ילד חכם ופיקח שאף אחד בכפר לא היה יכול לענות על שאלותיו. חיפשו זיקני הכפר עיצה מה לעשות עם הילד החכם ולקחו אותו לזקן הכי חכם בסין. בדרך ראה הילד ציפור,תפס אותה והחביאה מאחורי גבו. הגיעו זקני הכפר והילד לזקן הכי חכם בסין, מה יש לי מאחורי הגב? שאל הילד. חושב הזקן ארוכות ואומר: בני, יש לך ציפור מאחורי הגב. המולה והשתאות מחוכמת הזקן אך הילד לא מאבד עשתונותיו. זקן חכם אמור לי האם הציפור חיה או מתה? הזקן זיק בעניו עונה: בני אם אומר לך שהציפור חיה והיא באמת חיה הלא מאחורי הגב תמלוק את ראשה ותוכיח שאני הזקן לא הכי חכם בסין. ואם אומר שהיא מתה והיא חיה תשלחה לחופשי. ולכן בני אם חיה היא או מתה התשובה היא בידך ובאיזו דרך נלך התשובה בידנו. הסיני הזקן (מתוך סיפור עם סיני)

קיבלתי במייל...

ביקשתי מאלוהים כוח, ואלוהים הערים עלי קשיים כדי שאהיה יותר חזק. ביקשתי מאלוהים חכמה, ואלוהים נתן לי בעיות לפתור. ביקשתי מאלוהים שפע, ואלוהים נתן לי שרירי המוח להפעיל. ביקשתי מאלוהים אומץ, ואלוהים העמיד בפני סכנות כדי שאתגבר עליהם. ביקשתי מאלוהים אהבה, והוא הפגיש אותי עם אנשים בצרה כדי שאעזור להם. ביקשתי מאלוהים טובות, ואלוהים נתן לי הזדמנויות. אף דבר שביקשתי מאת האלוהים לא קבלתי... ובכל זאת קיבלתי את כל מה שהייתי צריך!!! שבת שלום

s h o o s h a

New member
סיפור עם סיני - הגירסא המלאה

לא קבלנו שום דבר ממה שבקשנו… אבל קבלנו כל הנחוץ לנו בכפר קטן בסין ישב מגדל משי צעיר וצפה בגלמים הפוקעים אט אט ומתוכם יוצאים לאויר העולם פרפרי המשי. הוצאת הראש הראשונה הקסימה את הצעיר שהיה נפעם מעצם הבריאה. יום אחד, הופיע פתח קטן בגולם; העלם ישב והביט כמה שעות על הפרפר איך הוא מתאמץ לדחוף את גופו דרך אותו פתח קטן. לפתע, הפרפר הפסיק להתקדם. נראה היה שהוא התקדם ככל יכולתו ואינו יכול יותר. אז העלם החליט לעזור לפרפר הוא לקח זוג מספריים ופתח את הגולם. הפרפר יצא בקלות. אבל גופו היה מנוון והכנפיים שלו מכווצות. העלם המשיך להתבונן, בציפייה שכל רגע כנפיו של הפרפר יפתחו, יגדלו וייפרסו - ובכך יתמכו ויעצבו את גוף הפרפר. אבל זה לא קרה! למעשה, הפרפר בילה את שארית חייו בזחילה עם גוף מנוון וכנפיים מכווצות. הוא אף פעם לא הצליח לעוף. הלך העלם לזקן בכפר וסיפר את סיפורו זה. אמר לו הזקן : בני, בחסדך וטוב לבך לא הבנת שהגולם הדחוס ומאבק הפרפר לצאת ממנו, הם היו דרך האלוהים לדחוף נוזלים מגוף הפרפר לתוך כנפיו כדי שיוכל לעוף אחרי שייצא לחופשי מן הגולם. ולכן בני קח לך מוסר השכל לחיים: לפעמים, מאבקים הם בדיוק הדבר הנחוץ בחיינו. אם האלוהים היה מאפשר לנו לעבור את חיינו ללא מכשולים, זה היה גורם לנו נכות. לא היינו חזקים כמו שיכולנו להיות. לא היינו יכולים לעולם לעוף. בקשתי כח..… ואלוהים נתן לי קשיים לחשלני. בקשתי חכמה… ואלוהים נתן לי בעיות לפתור. בקשתי שפע… ואלוהים נתן לי מוח וכוח לעבוד. בקשתי אומץ …ואלוהים נתן לי מכשולים להתגבר עליהם. בקשתי אהבה …ואלוהים נתן לי אנשים עם בעיות לעזור להם. בקשתי טובות…ואלוהים נתן לי הזדמנויות. “לא קבלנו שום דבר ממה שבקשנו… אבל קבלנו כל הנחוץ לנו.” תחיה ללא פחד, תתמודד עם כל המכשולים בחייך ותיווכח שתוכל להתגבר עליהם הסיני הזקן שבת מופלאה שתהא לכולנו

../images/Emo140.gif

אוספת לעצמי את כל הסיפורים של הסיני הזקן אולי תגלי לי מהיכן את לוקחת אותם מיקי צמאה לעוד סיפורים

סיפור סופי עתיק - מחבר לא ידוע

היה-היה פעם איש זקן, שבמותו הוריש לשלושת בניו ירושה של שבעה עשר גמלים: לבן הבכור הוא השאיר חצי מהגמלים. לבן השני הוא הוריש שליש מהגמלים. ולבן השלישי, הצעיר, הוא הוריש תשיעית של הגמלים. שלושת הבנים נפלו לתוך סחרחורת של חישובים, מנסים לפענח מה לקו המדויק של כל אחד מהם. כמובן שהעניין לא עלה בידם , מאחר ושבע עשרה לא תחלק לשניים, וגם לא מתחלק לשלוש, וגם לא מתחלק לתשע. ייהם הפכו קשים ומרים, איבה וכעס אחזו בהם, וכל אחוות משפחה שהיתה להם הלכה ונעלמה. כל היום היו עסוקים במשא ומתן ובחישובים מכל ווית אפשרית, אך לשווא. לא הצליחו להגיע לתוצאה משביעת רצון שתניח את דעת שלושתם. > > בייאושם, החליטו לפנות לעצת מומחים שיעזרו להם להתיר את הסבך. אישה זקנה וחכמה שגרה בכפרם שמעה את בעייתם, וביקשה שיניחו לה להרהר מעט ולנסות למצוא פתרון. לאחר מחשבה ארוכה אמרה להם: "אינני יודעת אם אוכל לעזור לכם לפתור את בעייתכם. אבל המעט שאני יכולה לעשות, זה לתת לכם את הגמל האחד שיש ברשותי. ככה יהיו לכם שמונה עשר גמלים." שמחו האחים מאד. שמונה עשרה הוא מספר שמתחלק בשניים - כך הבן הבכור יכול לקבל את המחצית שהוריש לו אביו, תשעה גמלים. הבן השני יקבל את השליש שהובטח לו - שליש משמונה עשרה זה ששה גמלים. גם לבן השלישי נמצא פתרון, כי תשיעית משמונה עשרה הם שניים, לקח גם הוא לעצמו את שני הגמלים שציוה לו אביו. אם נחבר את המחצית של הבן הבכור (תשעה) ועוד השליש של הבן השני (שישה) ועוד תשיעית של הבן השלישי (שניים) נקבל בדיוק שבעה עשר גמלים, ירושתו המלאה של האב! נשאר גמל אחד מיותר, והם החזירו אותו לזקנה החכמה. הסיפור הזה דומה כל כך להרבה סיפורים אחרים של בעיות ומצוקות בחיינו, הן האישיים והן ברמה הכלל עולמית. לפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה לסגת צעד אחד אחורה, ולהתנתק מההנחות המקובעות שלנו. לראות את התמונה בגדול - לחפש את הגמל השמונה עשרה...

למעלה