קיבלנו תעודות!

קיבלנו תעודות!

באופן בלתי צפוי אופק חזרה ביום שישי מבית הספר עם תיק מלא וגדוש. זה לא רגיל כי בדרך כלל כל הספרים והמחברות נשארים בבית הספר. כשחקרתי התברר שבתוך כל חוברת שסיימו יש תעודת הערכה על המקצוע- כמעט בלי ציונים, רק חוות דעת בכתב וציון של תרגילים שנעשו בצורה טובה או פחות טובה. כמו שהרגשנו כבר לפני- היא תלמידה נהדרת, שקדנית ונבונה, הבעיה היחידה היא שהיא צריכה להתאמן בכתיבת הולנדית לכתוב בין השורות. את המכתב מהמורה ההולנדית תרגמו לנו גם לאנגלית וגם לעברית (וזה נתן הרגשה מאוד נעימה, אני חייבת לציין ). אם להוסיף לכך, תמהוני הלך וגדל כשהתברר לי שמחר יש יום הורים (כן, לא לפני התעודה אלא אחרי! ) כדי לקבל הנחיות והבהרות מהמורה ולדבר על מה מרגישים התלמידים. כמה מוזר להתמודד עם מערכת חינוך שונה ממה שהכרתי.

../images/Emo2.gif איזו הפתעה (טובה ומשמחת ../images/Emo140.gif)

באמת מוזר היפוך האירועים... זה כיף לשמוע דברים טובים על הילדים שלנו
לנו יש גם ימי הורים, השיחה שלי עם המורה היא מחר, אבל זו שיחה ללא התלמיד ומטרתה דווקא לתת להורים נקודת מבט חברתית ולא לימודית. לפני השיחות עם ההורים המחנכות (גם בכיתות הגבוהות יותר) דיברו עם הילדים, איך הם מרגישים מבחינה חברתית, איך הם הסתגלו, התאקלמו, התחילו את השנה, ולהורים עובר משוב גם מנקודת המבט של המורה וגם של הילד. כמו כן, אם יש דברים נוספים שההורים רוצים להעלות בעקבות החודשיים שעברו זה המקום והזמן. חדשות מצויינות, איזו התרגשות

גאליה

New member
יפה! אצלנו המחנכת מקדישה מזמנה הפרטי

להפגש עם כל הורה+ ילד, אני נפגשתי איתה עם בתי, אתמול בשעה 12:50, בתום יום הלימודים, לשיחה שבה המורה ספרה על בתי (קבלנו שבחים רבים, גם בפן החברתי וגם בפן הלימודי - היא כבר בחוברת 3 של הקריאה וצריכה עוד גירויים בחשבון...) נתנה הארות במקומות שצריכים חיזוקים (במקרה של הבת שלי - למתן קצת את ווליום הדיבור - בקיצור - לא לצעוק...) כל זה, בלי קשר ליום הורים שיהיה בזמן הקרוב. הערכתי מאד את המחווה של המורה, שכל הזמן מדגישה שדלתה פתוחה, שהיא מזמינה הורים להתקשר אליה ללא היסוס (ומנסיון - התגובה הייתה חמה ומשתפת פעולה).. שתמשיך ככה!

מחשבות

New member
ואילו אנחנו צריכים להתמודד עם מערכת

חינוך המוכנה לקבל אל בין שעריה כל זבל דוגמת קרן קרב וזמן מסע. אנחנו בהחלט חושך לגויים.

אצלינו מקבלים פעמיים בשנה, בסביבות חנוכה (אם

אני לא טועה) ובסוף השנה. תעודה שהיא הערכה במילים, לא ציונים ממש.

liatporaz

New member
איזה יופי

באמת מגלים התחשבות מדהימה וזה מאוד נעים בעיקר שנמצאים במקום חדש. בהחלט רעיונות שמערכת החינוך שלנו יכולה לאמץ

למעלה