קיבלנו בקשה מביטוח לאומי להביא להם אישור

קיבלנו בקשה מביטוח לאומי להביא להם אישור

ממסגרת החינוך שהחמוד לומד בה תקין? למה? הם מאיימים שאם לא נשלח תוך חודש תפגע הקיצבה האם יש קשר בין האבחון למקום לימודים?

גלירון1

New member
זה פרוצדורלי לגמרי. גם אנחנו מקבלים את אותו

טופס בכל שנה, מחתימים ומחזירים להם...

רחל119

New member
אין קשר בין האבחון למקום הלימודים

זו בקשה סטנדרטית שחוזרת על עצמה כל שנה. לא להתרגש. פשוט למלא הטופס

שירהכ

New member
נעמה חמודה

בדקתי בשבילך ברשת. תקין לגמרי-חלק מהקצבה תלוי בזה שאת שולחת את הילד לגן/בי"ס (כלשהו) או לטיפולים. מן הסתם נועד לעודד הורים לשלוח את ילדיהם למסגרות חינוכיות (בציבור שלנו זו לא בעיה. אבל יש מגזרים... בני דודים למשל...) . לא מזמן חשבו גם להתנות קצבת ילדים, נדמה לי, במתן חיסונים. פשוט תבקשי מהם טופס ותחתימי את ביה"ס. לא נראה לי שזה כזה סיפור. יש לך עם זה בעיה עקרונית?

imash

New member
לכל המגיבות -

אולי זה חוקי (הם מעבירים חוקים בלי שום בעיה כשזה נחוץ להם), הבעיה היא כמו ברוב המקרים, שיד ימין לא יודעת על יד שמאל. בני בחנ"מ, והם מסרבים למלא את הטופס בטענה שזו ההנחיה שהם קיבלו (הם לא ממלאים טפסים לאף גורם, לא לרופאים, לאבחונים, נאדה). בינתיים שלחו אותנו למתי"א, נראה מה יקרה בפרקים הבאים בטלנובלה "טרטר את ההורה".

dina199

New member
הצד של חנ"מ נראה לא חוקי.

אם את חותמת על ויתור סודות אפשר למלא טופס לכל גורם. תבקשי שהם יראו לך את ההנחיה הזאת. כי ביטוח לאומי באמת צמוד מאוד לחוקים.

efrat 34

New member
גם אנחנו קיבלנו

האפרוח בבי"ס רגיל כיתת תקשורת המנהלת חתמה זה שגרתי

dina199

New member
פעם הראשונה שאני שומעת שאסור

למסגרת חינוכית לכתוב. ואיך יעשו איבחונים בלי המידע שלהם ?

imash

New member
מעצבן נורא. הגננת אמרה מראש

שאם אני רוצה היא תראה לי את ההנחיה.

את מקסימה! אין לי בעיה סתם נראה לי תמוה לא

יותר את האמת אבאלה פוחד שישתמשו בזה איך שהוא נגדנו

שירהכ

New member
איך יכולים להשתמש בזה נגדכם?

אתם שולחים אותו לבי"ס! אתם לא הורים מזניחים! למרות שאני מאוד מבינה את הפחד מהרשויות.

efrat 34

New member
כל עוד הילד בבית

ולא במסגרת פנימיתית והוגדר כנכה הם חייבים בתשלום

כן יש קשר. הם רוצים לדעת שהילד לומד

וחוזר הביתה יום יום ולא שהוא בפנימיה שאז לא מגיעה לך מלוא הקצבה אלא רק 20 אחוז מתוכה היתר הולך ישירות לפנימיה.

dina199

New member
אבל מה פתאום שהמסגרת החינוכית

לא תשתףפעולה בטענה ש'קיבלו הוראה שאסור להם' . כי אם הדרישה של ביטוח לאומי חוקית (והיא בטוח חוקית) סימן שההוראה שלהם לא חוקית.

smorss

New member
מספיק חתימה של אחד מאנשי המקצוע

שעובדים הילד, ז"א אם הבי"ס לא רוצה לחתום אז הקלינאית או המר"ב או הפסיכולוגית או מה שיש העיקר שיש להם אישור שהילד מטופל ולא מוזנח בבית. דרך אגב החוק הזה עשה לנו הרבה צרות בגלל שהבן שלי מרותק בית ולא הולך לגן כי אסור לו ועד שאמרו לנו שמותר להביא אישור של קלינאית או מר"ב שיגעו אותנו והגענו עד למנכלית הבט"ל כדי להסביר את המצב המיוחד. אני מבינה את הדרישה הזאת היא מאוד הגיונית במיוחד בהתחשב בזה שאני מכירה אישית מקרה של ילדה על הספקטרום שלא קיבלה טיפול בביתה והיתה הולכת כל יום לבי"ס רגיל ומעבירה שם את הזמן בבהיה והתנהגות לא נאותה ללא שום השקעה או טיפול כלשהוא למרות שהיא בתפקוד נמוך וממש צריכה את זה, ההורים פשוט סירבו. לאחרונה היא הוצאה מביתה ע"י הרווחה ונמצאת המשפחת אומנה חביבה ומקבלת את הטיפולים והולכת לבי"ס מותאם.

למעלה