קיבלנו א5, מה הלאה?

bennybrit

New member
קיבלנו א5, מה הלאה?

שלום לכולם,

אז אחרי שנתיים עם ויזה ב1, ולאחר שבאפריל האחרון התחתנו בקפריסין - קיבלנו שבוע שעבר את הא5 המיוחל

ועכשיו מספר שאלות כיצד ממשיכים הלאה, ואל תפנו אותי להודעות הנבחרות והשאלות הנפוצות - מבטיח לכם שעברתי על הכל פעמיים
:
1. ביום שקיבלנו את התעודת זהות הכתומה (שבוע שעבר) שאלתי את הפקידה לגבי ביטוח לאומי וקופת חולים, תשובתה היתה שאין צורך ללכת לביטוח לאומי (שזה מתעדכן אוטומטית), ושאנחנו יכולים ללכת כבר עכשיו לאיזה קופת חולים שנבחר ולהרשם - פה בפורום רשום דברים אחרים לגמרי, אז מי צודק או טועה? אשמח לשמוע מאנשים שעשו את זה בזמן האחרון, ומה אמרו להם במשרד הפנים (סניף חולון בפרט)?
2. בחלק מההודעות קראתי שניתן לקבל החזר על הביטוח בריאות הפרטי (כרגע דרך הילית) לאחר שנרשמים לקופת חולים, נכון/לא נכון? כיצד?
3. ביטוח נסיעות לחול? אחת הבעיות הגדולות שהיה לנו עם ב1, שלא ניתן היה לבטח בשום חברה בארץ, עכשיו שאנחנו עם א5 פשוט להתקשר ולתת את המספר זהות שהיא קיבלה?

תודה מראש לעוזרים,
בני

elicoz

New member
תשובה

1. עליכם לספור 183 יום רצופים מקבלת א/5 על מנת לקבל זכאות לביטוח לאומי ורישום לקופת חולים, עשיתי זאת ביוני האחרון - מגיעים לסניף ביטוח לאומי הקרוב עם טופס בל 625 ממולא בצירוף צילומי דרכון והוכחות לחיים בארץ ונרשמים לקופ"ח תוך יומיים אולי אפילו באותו יום תלוי בפקידים.

2. כן ניתן לקבל החזרים, דומני היה פוסט של יוני העו"ד שלנו תנסה לחפש בפורום. לא על כל דבר ניתן לקבל החזר, ולפי מה שאני הבנתי לא ניתן לקבל החזר על הביטוח הפרטי ששולם.

3. לא נכון, גם עם ב/1 ניתן לבטח את הזר (וזו היתה הדרישה של שגרירות צ'כיה כשרצינו להוציא ויזה) דרך חברת הראל בביטוח שנקרא FIRST CLASS, למי שמתעניין מומלץ להתקשר אליהם.
עכשיו שיש לכם א/5 ומספר זהות אני ממליץ בחום לעשות ביטוח אך ורק דרך חברת פספורט קארד, זהו ביטוח שמשלם במקום בכל אירוע רפואי ולא מצריך אתכם להבדיל מהביטוחים החינמיים או הזולים האחרים - לשלם על חשבונכם הוצאות רפואיות, לחזור לארץ ולתבוע את הביטוח לקבלת ההחזרים.
מנסיון, טסתי עם ביטוח שעשיתי דרך כלל (מכבי) ונזקקתי לשירותי רפואה בתאילנד. עד היום לא קיבלתי את ה-1400 שקל הוצאות רפואיות מאחר והתייאשתי מרשימת הדרישות שלהם ולא טרחתי בכלל להמשיך. הכסף הזה היה אמור לשמש אותי לבזבוזים, קניות ושאר הירקות ונאלצתי לשלם את הסכום מכיסי על הוצאות רפואיות.
בפעם השניה, כבר היה לי פספורט קארד (חבר שהמליץ) וכשלא הרגשתי טוב הלכתי לבית חולים המקומי, כשנדרשתי לשלם שוחחתי עם נציג הביטוח בסקייפ ותוך 5 דקות הטעינו לי 400 דולר לכרטיס, שילמתי בהצלחה ולא הוצאתי שקל על חשבוני (עד היום גם לא ביקשו ממני שום מסמך רפואי... )

חודש הבא אנחנו טסים למזרח ועשיתי לי ולאישתי הארעית ביטוח דרכם ללא שום בעיה. בקיצור, ממליץ בחום!

bennybrit

New member
תודה

תודה על התשובה המהירה והמפורטת

1. 183 יום נספרים מהיום שהיא קיבלה את התעודת זהות (לא כולל ימים שהיינו בחול)? כנראה הפקידים במשרד הפנים צריכים לעבור קורס בפורום... כי כל פעם הם טועים ומטעים.
3. כן ראיתי את הפוסט בנעוצים לגבי הראל, מוזר שבזמנו הם סירבו לבטח אותה (ובאמת ששיגעתי את כל חברות הביטוח, המקסימום שהם הסכימו לבטח בזמנו זה היה רק לתקופה של 10 יום - מה שלא היה רלוונטי לנו כי נסענו לחודש וחצי), וכן מצטרף להמלצה על פספורט-קארד - ביטחתי את עצמי איתם בטיול האחרון לתאילנד וגם נעזרתי בהם - שירות מעולה וחוסך את כל הכאב הראש של ההתעסקות עם החזרים, אז הפעם אבטח את אישתי דרכם, רק לוודא אין צורך בביטוח לאומי בשביל לעשות ביטוח נסיעות לחול?

תודה,
בני

elicoz

New member
לא

ברגע שיש לה מספר זהות ניתן לבטח אותה.
&nbsp
183 יום רצופים מרגע קבלת המעמד. אם אתם יוצאים לחו"ל לשבוע, אז אתם קוטעים את הרצף וזה ידחה בשבוע. חודש בחודש, יום ביום.
לדעתי פקידי משרד הפנים לא מבינים בחוקי הביטוח הלאומי, כמו שהפקידים בבט"ל לא יודעים כלום על הנהלים של משרד הפנים.
&nbsp
לגבי הראל, אני לא זוכר שהגבילו אותי.. אני בכלל ביטחתי אותה בהתחלה דרך חברה אירופאית ושילמתי את העמלה והכל. מי שגילה לי על הראל ודרשו ביטוח דרכם אלו הם הנציגים הקונסולריים של שגרירות צ'כיה.. הם אף נתנו לי צילום של הפוליסה באנגלית לדוגמא.
התקשרתי וקיבלתי אותו דף רק עם השם של אישתי מהראל, למי שמתעניין אוכל לצרף לכאן.

Niandartal

New member
תיקון קטן ברשותך

בנוגע לסיף מס' 1 בתגובתך, נדרשים 183 ימים רצופים או לא רצופים בתקופה של 12 חודשים מיום קבלת האשרה.
כלומר, אם יצאתם מהארץ חודש לאחר קבלת האשרה למשך שבועיים נניח, יהיה עליכם לספור 183 + שבועיים ואז לגשת לביטוח לאומי.
"המונה" של 183 הימים לא מתאפס אם יצאתם מהארץ והספירה לא מתחילה מיום חזרתכם.
ראה את הפסקה השנייה מלמעלה בקובץ המצורף.

למעלה