קיבוצים ומרצ

dandobin

New member
קיבוצים ומרצ

איך זה שחלק מהקיבוצים זה בסביבות 40%+ למרצ וחלק זה ממש אחוזים ספורים? מה החלוקה בדיוק? ועוד דבר: למישהו יש אתר עם תוצאות של סקרים עדכניים?

החלוקה בין התק"מ לקב"א מיטשטשת

ובקרוב כבר לא תהיה. במהלכים שמוביל ח"כ וילן, שיתוף הפעולה בין התנועות (אחת מזוהה יותר עם מרצ והשנייה יותר העבודה) הולך וגובר בשנים האחרונות, ויתכן שתגענה לאיחוד מחדש בשנים הקרובות. בראש התנועה הקיבוצית (המאחדת את כל התנועות הקיבוציות - הקיבוץ הארצי, התק"ם, הקיבוץ הדתי) עומד גברי ברגיל, איש מרצ. חילוקי הדעות הפוליטיים והאידיאולוגיים שהובילו לפיצול בתנועה הקיבוצית כבר אינם משמעותיים כבעבר. אגב, אין פירוש הדבר שכולם התאחדו בתמיכה במפלגה אחת (העבודה או מרצ) - נהפוך הוא. הסיבה שהסוגייה הפוליטית כבר אינה בעלת חשיבות היא, שקיבוצניקים רבים בחרו להצביע דווקא למפלגות אחרות (קדימה הייתה פופולרית גם במגזר הקיבוצי בבחירות האחרונות, ושינוי הייתה פופולרית ב-2003). סקרים מעודכנים אני אוהב למצוא באתר של קול ישראל, בסקר השבועי (כל יום חמישי) של "הכל דיבורים". לא תמיד יש שם חלוקת מעודכנת למנדטים (שאלת ה"אילו הבחירות היו מתקיימות היום" האהובה), אבל יש שם שאלות די מעניינות, וניתן להוריד את הקובץ עם התוצאות המלאות של הסקר. עכשיו גיליתי שהסקר המעודכן ביותר באתר הוא מלפני ראש השנה, אבל בדרך כלל הם די מעודכנים.

dandobin

New member
תודה רבה

ובכל זאת: יש למישהו אתרי סקרים נוספים ורשימת של נציגנו המניצפלים?

לא אתר סקרים חדש,

אבל הסקר המפחיד של היום ב"ידיעות אחרונות": ליכוד 22 ביתנו 20 קדימה 15 עבודה 15 ש"ס 10 ערבים 10 א"ל-מפד"ל 8 יהדות 5 מרצ 4 גמלאים 4 מתנדנדים 7

dandobin

New member
כן ראיתי

אבל העבודה חוזרת לאט לאט(היא הייתה בשפל גדול יותר) בנוסף לכך אני לא מאמין שלימין יש דר מה נוסף להציג. כאשר הגמלאים יתפרקו סופית רוב המנדטים שלהם יעברו לשמאל. כמו כן כאשר עמי איילון יעמוד בראש העבודה הוא יעביר אליו מנדטים נוספים. כמו כן הבחירות כנראה לא יתקיימו ממש בקרוב ככה שהכל פתוח. וכן, מצבנו ומצב השמאל בכי רע. השאלה היא מה מרצ רוצה לעשות אם בכלל כדי לצאת מהמצב הזה. לעתים נדמה לי שמרצ פשוט לא עושה מספיק כדי להשתנות. כולי תקווה שרן כהן בראשות מרצ יחזיר לנו מצביעים מהעבודה אך בעיקר מקדימה האנטי חברתית בעליל.

למעלה