קיבוץ ללא רפת???

בכנרית

New member
קיבוץ ללא רפת???

עקב ההפרטה וסיבות אחרות מפרקים אצלנו את הרפת. למה? בשביל להקים שכונה חדשה.אני מודעת לכך שיש סבל במקומות כאלו ואני מתנחמת בעובדה שאולי אצלנו לא יהיה סבל למרות, שמצד שני אצלנו לדעתי הפרות אולי לא חופשיות (למרות שמדי פעם יוצאת לה פרה לסיבוב בקיבוץ על דעת עצמה
) אך גם אין להן תנאים מאוד גרועים.עוד מספר חודשים ל תהיה כאן יותר הרפת והיא תעבור לנגבה (קיבוץ לא כ"כ רחוק מכאן) מאוד יהיה לי מוזר בלי הרפת כי היא ממש קרובה לבית שלי. זה הגיוני שנמשיך להיות קיבוץ בלי הרפת? אולי אתם מכירים על עוד קיבוצים ללא רפת?

יוּבָל

New member
לנו גם אין רפת..

כבר כמה שנים. גם אצלנו פירקו אותה כדי לבנות שכונה חדשה. את הרפת שלנו העבירו לשטח ליד העוגן (קיבוץ שקרוב אלינו) כדי לעשות איתם רפת רובוטית שיתופית ועד עכשיו היא רק הפסידה... וכן, מסתבר שזה הגיוני להמשיך להיות קיבוץ בלי רפת, עד כמה שזה קשה.

למה צריך רפת?

בשביל הנוסטלגיה? כדי שהילדים יוכלו לראות פרות? אני מנסה להתסכל על זה באופן אובייקטיבי. רפת היא איזור שמזהם את הסביבה ברמות אדירות. היא מכערת את הקיבוץ ומסריחה אותו. אני הייתי אומר "ברוך שפטרנו". ואף מילה על זב"ח.

בכנרית

New member
אני מסכימה איתך על הכל +זב"ח

אבל זה משהו מהנוף שהתרגלתי אליו ושהייתי קטנה גם נהגתי לעזור עם העגלים הקטנים. אני יודעת שזה גורם סבל מסוים לפרות (אני רוצה להיות טבעונית אך אני לא מרגישה מוכנה
) אבל זה בהחלט יראה מוזר ומה שאני עוד יותר לא רותה זה שכונה כי זה עוד יותר יכער.

יש סתירה קלה בדברים שלך.

אם את רוצה להיות טבעונית (מטעמי זב"ח) את צריכה לשאוף שלא יהיו רפתות, מפני שכל עוד שיהיו רפתות - פרות יסבלו בהן. ככה עובד העולם. הפתרון האידיאלי הוא לשתול יער של פירות הדר

המקטרג

New member
צודק...

נמאס לי לקום בשש וחצי בבוקר כדי ללכת להדעה לבצפר, ומכיוון שהחניה/הדרך לחניה עוברות בדיוק ליד הרפת, אני צריך לעבור חוויה משפילה ומדכאת של הרחת חרא של פרות כל בוקר. גם לפעמים כל ה"ניחוח" הזה נישא האוויר של הקיבוץ, וכל הקיבוץ מריח מזה... אני בעד שיהרסו לגמרי את הרפת. אולי כשהייתי קטן מצאתי ברפת מין שעשוע, אבל כבר לא. והכי גרוע זה סבא שלי "הרייח של הרייפת זה הרייח הכי טוב שיש" (אני מודע לזה ששמתי שני י' במקום אחד [או בכלל] זה כדי להדגיש את המבטא של העברית ה"ישנה" שהוא תמיד מדבר בה

אהההה אצלנו בדיוק אותו הדבר../images/Emo2.gif

אנחנו בדיוק בסוף ההעברה של הרפת שלנו לעין דור...חסרות רק עוד איזה 100 פרות...והולכת לקום שם שכונה קהילתית די גדולה.. כבר יש תוכניות והכל..רק עושים לנו בעיות בבית משפט וזה לא מאושר כי טוענים שהקרקע ניתנה ע"י המדינה בשביל חקלאות לא דברים כאלה...משהו הקשת המזרחית..שעושה הרבה בעיות לקיבוצים מסתבר

sig sigalon

New member
אם כבר קיבוץ עין דור...

יש פה מישו משם? כי אני אהיה שם לאיזה 10 ימים בחופש... =]

נכון

הקשת המזרחית הוא ארגון שאחד מניעיו הוא שנאה עיוורת לקיבוצים. נוח להם לשכוח מי הגנו ובנו את המדינה בשנותיה הראשונות. נכון, הקיבוצים קיבלו את הקרקע בשביל חקלאות, אבל אם משתלם יותר לבנות, אז שיקבלו את זה בהבנה ולא בשנאה עיוורת.

לנו מעבירים את הרפת

וכתוצאה מכך יהפכו את השטח לשכונה נוספת.. כי יש אצלנו מחסור דירות וכי כל הזבל שם.. זה שטח מצוין

NNעליך

New member
איחוד רפתות

עקב הרפורמה במשק החלב וכל ההגבלים בנושאי איכות הסביבה אין היום כל אפשרות להחזיק את הרפתות במתכונת של "פעם". ולכן יש מגמה של איחוד רפתות "שכנות" ע''מ שהרפת המאוחדת תוכל לעמוד בתקנים המחמירים (שאגב, עמידה בתקנים עולה כסף רב, אולם המחירים של מכירת החלב נשארים כשהיו). מצד שני היום אין זכות קיום לקיבוצים הקטנים, וזאת הסיבה שיש מהלך גדול לכיוון שכונות קהילתיות ( או איך שתקראו לזה אצלכם בקיבוץ)ושטח הרפת הקיים תופס שטח ב"שטח הכחול" של הקיבוץ שעליו אפשר לבנות בלי בקשה להפשרת קרקע חקלאית מהמנהל (מקרקעי ישראל) לגבי הקשת המזרחית - הרי זה גוף שעל פניו היה אמור לתרום לבני עדות המזרח, אולם בפועל הוא רק עוסק בניגוח הקיבוצים והמושבים ( כאילו כולם יושבים על אדמות נדל''ן במרכז הארץ השוות מיליונים) ונשאלת השאלה איפה היו כל חברי הקשת כאשר המדינה נתנה מתנה יקרת ערך (מאות מליוני דולרים)בדמות בתי הזיקוק בחיפה, או מפעלי ים המלח שניהם לאחים עופר, או מכרות המלח בעתלית לנוחי דנקנר ד''א. גם בקיבוץ שלי "וויתרנו" על הרפת שאמורה לעבור לאיחוד עם רפת אחרת

למעלה