קיבוץ חדש

קיבוץ חדש

שלום לכולם שמי דותן סיטון ולא מזמן נרשמתי לאתר ע"H המלצתו של חבר רציתי לשמוע את הדעות שלכם לגבי קיבוץ חדש שאני וחבר של טוב רצינו להקים ועם את כבר עונים אני רוצה לקבל קצת עצות ודברים שיעזרו לנו בנושאים העיוניים שקרוחים בנושא

...

זה רק בשלבי הקמה אנחנו רק אוספים מידע ושתויות כאלה.. אני לא יודע בדיוק לאיזה כיוון זה ילך ומה יהיה בעתיד

דוד5

New member
בקצב הקרוחים, חושבני

שעדיף שתמצא לך משחקים יותר מעניינים מפנטזיות שכאלה...

MsUnderstood

New member
אתם רוצים קיבוץ כמו פעם?קיבוץ עירוני?

כאילו חוץ מהרעיון בא לי קיבוץ...מה עוד יש לכם?

GMN

New member
עצה אחת

תברחו מהר! סתם.... עכשיו באמת, אולי כדאי שתגורו איזה שנה בקיבוץ אמיתי (קשה למצוא, אבל נשארו כמה כאלה) ותלמדו בעצמכם איך הדברים עובדים.

...

>שמע אני חיי יותר מ 17 שנה בקיבוץ מופרט ועוד דבר שחבר שלי אמר לי להגיד זה שאנחנו רוצים את התקופה של הקיבוץ בין הלינה המשותפת לבין ההפרטה

GMN

New member
אההה...סבבה

נוצר רושם שאתם לא מכירים בכלל את הכיוון...טעות שלי. אז אם ככה, אני רוצה לומר עוד דבר אחד. קיבוץ זה לא רק משהו מגניב ושיתופי ורפת וקומונה וחד"א ומתנדבות ודשא ופאב קטן שאף אחד לא בא אליו. זה גם עסק. עסק כלכלי לכל דבר, ואסור לשכוח את זה לרגע. אני לא יודע עד כמה אתם רציניים בנושא ולאן הגעתם עד עכשיו, אבל אתם חייבים לשים אלף עיניים על הנושא של ניהול הכספים והחשבונות. אחרת הקיבוץ יתפרק מהר מאוד. כדאי מאוד כבר מהצעדים הראשונים להעסיק רואי חשבון, עורכי דין וכלכלנים שיבדקו את הכדאיות הכלכלית של העניין ויתכננו אותו עד הפרט האחרון. זה אולי נשמע בדיוק ההפך מהרעיון, אבל אחרת זה פשוט לא יעבוד.

...

או קי אחי אנחנו לא לחוצים אנחנו בינתיים מחפשים שותפים ובינתיים יש לנו לפחות 20 או 15

vbn9

New member
אז תוכל לספר על זה קצת יותר כדי שנחליט אם בא

לנו להיות שותפים?

דוד5

New member
עצה שניה

לצאת מהדמיונות וללכת ללמוד עברית תקינה ללא שגיאות כתיב... כך לא בונים קיבוץ!

למעלה